Μία ζωή δεν είναι αρκετή για τον Arnold Schwarzenegger

Ο άνθρωπος με τις πολλές ζωές, κλείνει σήμερα τα 76.

Arnold Schwarzenegger, ο άνθρωπος με τις πολλές ζωές: Bodybuilder, ηθοποιός του κινηματογράφου, πολιτικός. Μπορούσε άραγε κανείς να φανταστεί ότι το ξανθό και δυνατό αγόρι από το Graz της Αυστρίας θα κατάφερνε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει σύμβολο εποχής; Κι όμως, το κατόρθωσε και πλέον μετρώντας περισσότερες από μια ζωές και καριέρες αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του πλανήτη. Ο Arnold Schwarzenegger κλείνει τα 76 του χρόνια σήμερα. 

Μία ζωή δεν είναι αρκετή για τον Arnold Schwarzenegger Getty Images
27 Αυγούστου του 1977, ο Arnie παίζει τένις

Ο Arnold Alois Schwarzenegger γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1947 στο Thal, κοντά στο Graz της Αυστρίας. Έχτισε την φήμη του στους διαγωνισμούς bodybuilding και γρήγορα έγινε θρύλος της γυμναστικής. Όμως μετά από κάθε στόχο που πετύχαινε, έθετε ήδη τον επόμενο, η αποτυχία δε βρισκόταν στο λεξιλόγιό του. 

Schwarzenegger, ο Mr Universe και Mr Olympia

Ο Schwarzenegger ήταν γνωστός ως Styrian Oak, ή Austrian Oak, στον κόσμο του bodybuilding, όπου κέρδιζε τους πάντες. Πανηγύρισε τον πρώτο του ερασιτεχνικό τίτλο Mr Universe το 1967.

Arnie Jack Mitchell-Getty Images

Στα 21 του μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να προπονείται και να αγωνίζεται σε μεγαλύτερες διοργανώσεις στις ΗΠΑ και έκτοτε, κέρδισε τρεις ακόμη τίτλους Mr. Universe και στη συνέχεια τον επαγγελματικό τίτλο Mr. Olympia για έξι συνεχόμενα χρόνια (1970-75) πριν αποσυρθεί. Σόκαρε τον κόσμο του bodybuilding όταν το 1980, έκανε το μεγάλο comeback και κατάφερε να κερδίσει τον πολύτιμο τίτλο για 7η φορά.

> Διάβασε ακόμη: Η αγαπημένη άσκηση του Arnold Schwarzenegger για στήθος, πλάτη και κοιλιακούς

Schwarzenegger, ο ηθοποιός

Στο μεταξύ, ο Schwarzenegger είχε ήδη ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στην ηθοποιία, ακολουθώντας το παιδικό του όνειρο. Ήταν και αυτός άλλωστε, ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στις ΗΠΑ. Στο Hercules in New York (1970), την πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα, ο Schwarzenegger έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως η φωνή δεν ήταν η δική του. Η γοητεία του έγινε γνωστή στο Hollywood 7 χρόνια αργότερα όταν εμφανίστηκε στο αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ Pumping Iron (1977), το οποίο οδήγησε στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον Κόναν τον Βάρβαρο (1982). 

Στη συνέχεια, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία στο box office με τον Εξολοθρευτή (1984) και στα επόμενα 20 χρόνια δημιούργησε μια τριλογία (1991 και 2003). Με τον Εξολοθρευτή ο Schwarzenegger έγινε θρύλος. Έγινε το απόλυτο αρσενικό για περισσότερα από 30 χρόνια.

Οι γιοι του Schwarzenegger και του Joseph Baena

Ο Arnold Schwarzenegger έχει αρκετούς γιους και όλοι τους φαίνεται να ευδοκιμούν στην καριέρα τους. Ένας από αυτούς, ο Joseph Baena, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του με περισσότερους από έναν τρόπους.

Arnie Harry Langdon-Getty Images

Όπως και ο Arnold, ο Baena έγινε bodybuilder και τώρα ακολουθεί καριέρα ηθοποιού, αναπαριστώντας μάλιστα μια από τις γνωστές σκηνές του Schwarzenegger στον Εξολοθρευτή. Δεν πήρε το επώνυμο Schwarzenegger γιατίένα τόσο βαρύ όνομα, ίσως να τον εμπόδιζε περισσότερο από ό,τι θα τον βοηθούσε.

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες ταινίες δράσης του Arnold Schwarzenegger

Η σύζυγός του Maria Shriver και ο χωρισμός

Ο Arnold Schwarzenegger και ο Joseph Baena φαίνεται να έχουν μια μάλλον στενή σχέση, όπως έχει ο Schwarzenegger και με τα 5 παιδιά του. Ωστόσο, ο Baena γεννήθηκε εκτός γάμου και η παρουσία του ήταν επίσης αιτία του χωρισμού: Ο Arnold Schwarzenegger παντρεύτηκε το 1986 τη Maria Shriver, δημοσιογράφο και εγγονή του προέδρου John Fitzgerald Kennedy. 

Το 1997 γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Christopher, και λίγες μέρες αργότερα ήρθε και ο Joseph, γιος της οικονόμου του Patty Baena. H πραγματική πατρότητά του δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι το 2011, όταν ο Baena ήταν 14 ετών και ο Arnold με την Maria  είχαν μεγαλώσει την οικογένειά τους. Η αποκάλυψη έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο. O Baena έμοιαζε πολύ στον πατέρα του και φάνηκε ότι τον φρόντιζε οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια. Την ίδια χρονιά ήρθε ο αναπάντεχος χωρισμός του με την εγγονή του JFK. 

Schwarzenegger, ο δημοκράτης Ρεπουμπλικάνος

Ο Schwarzenegger έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 1983. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, δραστηριοποιήθηκε όλο και περισσότερο στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τόσο σε πολιτειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο και εξελέγη κυβερνήτης της Καλιφόρνια το 2003. Στα πρώτα χρόνια της θητείας του, ο Schwarzenegger προώθησε μια σειρά περιοριστικών μέτρων που αποδείχθηκαν αντιδημοφιλή. Ωστόσο, επανεξελέγη το 2006. 

Πέτυχε σημαντικές νομοθετικές νίκες σε περιβαλλοντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης μιας πράξης-ορόσημο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Καλιφόρνια, και υποστήριξε με επιτυχία προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ανακατανομής των πολιτειακών περιφερειών.

Ταυτόχρονα, η θητεία του επιβαρύνθηκε από το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα της πολιτείας, το οποίο ανήλθε σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009. Παρά το γεγονός ότι γρήγορα προχώρησε σε μειώσεις υπηρεσιών και περικοπές μισθών που θεσπίστηκαν για την ανάσχεση της δημοσιονομικής κρίσης, η οικονομία της πολιτείας συνέχισε να υποφέρει. Δε διεκδίκησε την επανεκλογή του το 2010, αφού είχε ήδη υπηρετήσει δύο φορές, και η θητεία του έληξε το 2011. Την ίδια χρονιά με τον γάμο του. 

Επιστροφή στον κινηματογράφο

Παρόλο που ο Schwarzenegger διέκοψε την κινηματογραφική του καριέρα για να αφοσιωθεί στην πολιτική, το 2010 έκανε ένα cameo στους Αναλώσιμους, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Stallone , η οποία συγκέντρωσε πολλούς αστέρες του είδους. Εμφανίστηκε επίσης στα sequels της ταινίας το 2012 και το 2014. Το The Last Stand (2013) αποτέλεσε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από 10 χρόνια. Αργότερα πρωταγωνίστησε μαζί με τον Sylvester Stallone στο θρίλερ δράσης Escape Plan - Escape from Hell (2013), στο δράμα δράσης Sabotage (2014) και επανέλαβε το ρόλο του Εξολοθρευτή στις ταινίες Terminator Genisys (2015) και Terminator: Dark Destiny (2019).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο του 2011, όσοι επισκέπτονται την Αυστρία μπορούν να επισκέπτονται το Arnold Schwarzenegger Museum, που είναι αφιερωμένο στη ζωή του. Βρίσκεται στο Thal, όπου βρισκόταν το πατρικό του σπίτι. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.