Φόρος τιμής στον Ennio Morricone από τις Νύχτες Πρεμιέρας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποτίει φόρο τιμής στον Ennio Morricone κι εμείς θυμόμαστε τον άνθρωπο πίσω από τις θρυλικές μελωδίες.

Γράφει: Esquire Editors 21 Σεπτεμβρίου 2022

Δύο χρόνια μετά την απώλεια του θρυλικού συνθέτη Ennio Morricone, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας, αποτίει φόρο τιμής στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου Ιταλού μαέστρου, μέσα από ένα πολύπλευρο αφιέρωμα που θα "ακουστεί" και πέρα από τη μεγάλη οθόνη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Ennio" (σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Giuseppe Tornatore) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την παρουσίαση της βιογραφίας "Ennio Morricone - Αναζητώντας εκείνον τον ήχο | Η μουσική μου, η ζωή μου", παρουσία του συγγραφέα Alessandro De Rosa στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης (Σύλλογος "Οι Φίλοι της Μουσικής", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και την εικαστική έκθεση με τίτλο "Ennio Formes" στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

Ennio Morricone, ο μάγος της μεγάλης οθόνης και του πενταγράμμου

Όταν κανείς μιλάει για soundtracks ταινιών το πιθανότερο είναι να σκεφτεί συνειρμικά το όνομα του μεγάλου Μaestro, Ennio Morricone. Ταινίες όπως βέβαια το θρυλικό γουέστερν ο "Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ, η "Αποστολή", "Μια φορά και έναν καιρό στην Άγρια Δύση" έγιναν επιτυχίες χάρη και στη δική του συμβολή.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης