Στον απερίγραπτο κόσμο του Zach Galifianakis

Ο Zach Galifianakis γίνεται 54 ετών και εμείς θυμόμαστε 20 υπέροχες στιγμές από την καριέρα και τη ζωή του γενικότερα.

Μπορεί οι περισσότεροι "συμπατριώτες του" να μάθαμε τον Zach Galifianakis μετά το πρώτο Hangover, όμως ο ομογενής αμερικανός κωμικός ηθοποιός είχε προλάβει ήδη από τις αρχές της χιλιετίας, να αφήσει το στίγμα του στον χώρο. Έγινε γνωστός με το αφιέρωμά του Comedy Central Presents το 2001 και παρουσίασε τη δική του εκπομπή με τίτλο Late World with Zach στο VH1 την αμέσως επόμενη χρονιά. Από το 2009 όταν και ξεκίνησε η τριλογία του Hangover, μέχρι και σήμερα έχει πρωταγωνιστήσει επίσης και στα Due Date (2010), The Campaign (2012) και Birdman (2014), ενώ παράλληλα συντηρούσε με τρομερή επιτυχία την εκπομπή Between Two Ferns with Zach Galifianakis.

Ο Galifianakis φαίνεται από χιλιόμετρα πως είναι ιδιαίτερος τύπος. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 1η Οκτωβρίου του 1969 στη Βόρεια Καρολίνα για να είναι δημοφιλής. Παρακάτω διαβάζεις 20 αλήθειες για τη ζωή του σπουδαίου κωμικού, που έφτασε να φιλοξενεί στην εκπομπή του, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, αλλά και τον Brand Pitt.

Οι γονείς του, η Ελλάδα και το American Dream

Η μητέρα του, Mary Frances, είναι ιδιοκτήτρια κέντρου τεχνών και ο πατέρας του, Harry, είναι πωλητής πετρελαίου θέρμανσης. Η μητέρα του έχει σκωτσέζικη καταγωγή, ενώ οι παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του, Mike Galifianakis και Σοφία Καστρινάκη, ήταν μετανάστες από την Κρήτη της Ελλάδας και ο ίδιος  βαπτίστηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του πατέρα του.

Οικογενειακό Star Quality 

Ο θείος του, ένας πολιτικός, ονομάζεται Nick Galifianakis. Φοίτησε στο Wilkes Central High School και στη συνέχεια στο North Carolina State University, όπου σπούδασε επικοινωνία. Υποστήριξε τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για 6 χρόνια. Την ίδια στιγμή, ο συνονόματος, ξάδερφός του, είναι για χρόνια ο βασικός σκιτσογράφος της Washington Post.

Πώς προέκυψε το standup

Αφού απέτυχε στο τελευταίο του μάθημα στο North Carolina State κατά ένα βαθμό το 1992, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθεί με το standup και να παίζει σε μαγαζί με χάμπουργκερ της Times Square. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι πληρωνόταν με χάμπουργκερ.

Η τηλεόραση

Άρχισε να παίζει στην τηλεόραση, παίζοντας ως guest στο Boston Common και μπήκε στο Saturday Night Live ως σεναριογράφος, αλλά άντεξε μόνο δύο εβδομάδες. Αργότερα εμφανίστηκε πολλές φορές στο Jimmy Kimmel Live! και έπαιξε τον Frisbee σε τέσσερα επεισόδια του Reno 911!

Τα πρώτα σόου

Τον Σεπτέμβριο του 2001, βρέθηκε σε ένα επεισόδιο του Comedy Central Presents. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα stand-up νούμερο, ένα τμήμα με ένα πιάνο, και έκλεινε με ένα συγκρότημα a cappella (The Night Owls, τις οποίες παρουσίασε ως τις "12 πρώην φίλες του"), που τραγουδούσε το Eternal Flame των The Bangles, ενώ ο ίδιος έκανε αστεία.

Η αρχή των Talk Show

Το 2002, το VH1 φιλοξένησε το δικό του talk show με τίτλο Late World with Zach, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί φίλοι του και τακτικοί καλλιτέχνες από τον κωμικό και μουσικό χώρο Largo του Λος Άντζελες.

Τα πρώτα βήματα στο σινεμά

Ο Galifianakis συμπρωταγωνίστησε στην ταινία Out Cold, όπως επίσης υποδύθηκε μικρότερους ρόλους στα Corky Romano,Below, Bubble Boy, Heartbreakers, Into the Wild, Super High Me, Little Fish Strange Pond και Largo.

Τα ψέματα στη μητέρα του

Η πρώτη R-rated ταινία που είδε ο Galifianakis ήταν το Hot Dog... The Movie του 1984. Είπε ψέματα και είπε στη μητέρα του ότι έβλεπε το Yentl.

Η φοβία

Είναι κλειστοφοβικός, και ακόμα απορούμε για το πώς γύρισε συγκεκριμένες σκηνές στο Hangover.

Ο Alan του Hangover

Ο Zach Galifianakis έκανε θραύση χάρη στον ρόλο του ως Alan στην ταινία "The Hangover" του 2009. Η ταινία των Todd Phillips και Dan Goldberg σημείωσε παγκόσμια επιτυχία αποφέροντας στην παραγωγή σχεδόν 470 εκατομμύρια δολάρια.

Η απίθανη σκηνή με το μέτρημα των χαρτιών στο Hangover

Η ερμηνεία του Zach ως Alan στη σειρά The Hangover είναι αυτή που του χάρισε αρχικά την τεράστια (κινηματογραφική) φήμη του. Είναι δύσκολο να περιοριστεί κανείς σε μία μόνο στιγμή από την τριλογία, αλλά το μόνο meme που κυκλοφορεί ακόμα από την πρώτη ταινία είναι η σκηνή του Alan που μετράει κάρτες. Ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς έκανε στην ταινία, εκτός από τις κάμερες του καζίνο προφανώς. 

Η γνωριμία με τον Barack Obama

Η πρώτη σεζόν του Between Two Ferns with Zach Galifianakis γνώρισε αδιανόητη ανταπόκριση. Η εκπομπή γυρίστηκε σχεδόν παράλληλα με το Hangover και ο ομογενής ηθοποιός σημείωσε τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του ως παρουσιαστής, όταν στο στούντιο βρέθηκε για μια διαφορετική συνέντευξη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.



Τα ιδιαίτερα όνειρά του

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, του αρέσουν τα τρακτέρ, το κόκκινο κρασί και ονειρεύεται την Ισλανδία.

Ο σπουδαίος ρόλος στο Χόλιγουντ προ Hangover

Πριν από το The Hangover, ο τελευταίος του ρόλος υψηλού προφίλ ήρθε στο πλευρό του Ashton Kutcher και της Cameron Diaz σε μια άλλη κωμωδία με θέμα την πόλη του αμαρτίου, το "What Happens in Vegas".

Το άκυρο στη Nike μετά από την ειλικρινή απορία του

Ο Galifianakis είχε έρθει κάποτε σε επαφή με τη Nike για να κάνει διαφημιστικά σποτ γι' αυτήν, αλλά δεν προχώρησε. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τη μάρκα, ρώτησε αν οι επτάχρονοι εξακολουθούν να φτιάχνουν τα παπούτσια τους και αυτό ήταν όλο.

Η σύζυγός του Quinn Lundberg

Τον Αύγουστο του 2012, ο Galifianakis παντρεύτηκε την Quinn Lundberg, συνιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Growing Voices, στο αγρόκτημα UBC στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας. Μαζί έχουν κάνει ως τώρα δύο παιδιά. 

Η χαμένη πρεμιέρα

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, η Lundberg γέννησε το πρώτο τους παιδί, ένα αγόρι, και ο Galifianakis έχασε την πρεμιέρα της ταινίας του Are You Here για να παραστεί στη γέννηση.

Το επάγγελμα που (ισχυρίζεται ότι) νομίζουν τα παιδιά του πως κάνει

"Τα παιδιά μου νομίζουν ότι είμαι κάπου βιβλιοθηκάριος. Δεν ξέρουν καν ότι είμαι ηθοποιός" απάντησε κάποτε όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη των παιδιών του για το Hangover. "Δε θα το μάθουν ποτέ, σίγουρα μέχρι να φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία".

Πώς το "A Night of a Thousand Vaginas" βοήθησε τις γυναίκες 

Τον Ιανουάριο του 2014, ο Galifianakis και η συμπρωταγωνίστρια του στο A Night of a Thousand Vaginas, Sarah Silverman ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγκεντρώσουν 20.000 δολάρια για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του Texas Abortion Fund, μέρος ενός εθνικού δικτύου ταμείων που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις γυναίκες να κάνουν αμβλώσεις σε πολιτείες που είχαν θέσει περιορισμούς στην πρακτική αυτή.

Η σκηνή του αυνανισμού στο Due Date

Ο Galifinakis στο Due Date υποδύεται τον Ethan Tremblay, έναν άσημο ηθοποιό που μαστουρώνει συνεχώς και σχεδόν σκοτώνει τον χαρακτήρα του Robert Downey Junior σε ένα road trip. Υπάρχουν πολλές σπουδαίες στιγμές στην ταινία, αλλά αυτή που ξεχώρισε είναι το πώς πρέπει να κοιμηθεί ο Ethan κάθε βράδυ. Σωστά κατάλαβες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.