Οι καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με το Cahiers du Cinema

Το ιστορικό σινεφίλ περιοδικό παρουσιάζει μία ακόμα αξιοπρόσεκτη επιλογή των πιο σημαντικών ταινιών της χρονιάς.

Γράφει: Esquire Editors 06 Δεκεμβρίου 2022

Εάν για κάτι μπορούμε να είμαστε σίγουροι στον κόσμο των κινηματογραφικών λιστών, ένα πράγμα είναι πως οι λίστες του Sight & Sound δε θα σταματήσουν να δημιουργούν σούσουρο και εκείνες του Cahiers du Cinema θα συνεχίζουν να αναδεικνύουν μερικές από τις πιο τολμηρές σινεφίλ ταινίες κάθε χρονιάς.

Στην πρώτη θέση το Pacifiction

Έτσι και φέτος, το ιστορικό γαλλικό περιοδικό που συνδέθηκε άρρηκτα με τη γέννηση της nouvelle vague παρουσιάζει μια δεκάδα με τα καλύτερα φιλμ του 2022 στην οποία το πρωτοποριακό συνδυάζεται με το νοσταλγικά οικείο. Πιο συγκεκριμένα, στη θέση νούμερο ένα βρίσκεται το εικονοκλαστικό "Pacifiction" του ριζοσπάστη Ισπανού σκηνοθέτη Albert Serra, ένα arthouse βραδυφλεγές θρίλερ με θέμα την αποικιοποίηση και φόντο την Αϊτή. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.