Είναι το Oppenheimer το απόλυτο θρίλερ για το 2023;

O Cillian Murphy συναντά ένα all-star cast και υπό τις οδηγίες του Christopher Nolan πρωταγωνιστεί στο θρίλερ της χρονιάς.

Γράφει: Esquire Editors 21 Δεκεμβρίου 2022

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher Nolan, το "Οπενχάιμερ" (Oppenheimer) είναι ένα επικών διαστάσεων θρίλερ, που βάζει στους θεατές στην αγωνιώδη και παράδοξη κατάσταση ενός αινιγματικού ανθρώπου που παίρνει το ρίσκο να καταστρέψει τον κόσμο, προκειμένου να τον σώσει.

To απίθανο καστ της ταινίας

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Cillian Murphy στον ρόλο του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και η Emily Blunt στο ρόλο της βιολόγου και βοτανολόγου συζύγου του, Κάθριν "Κίτι" Οπενχάιμερ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ®, Matt Damon, υποδύεται τον στρατηγό Λέσλι Γκροβς, τον διευθυντή του "Σχεδίου Μανχάταν" και ο Robert Downey Jr. υποδύεται τον Λούις Στράους, το ιδρυτικό στέλεχος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ.

Η υποψήφια για Όσκαρ® Florence Pugh υποδύεται την ψυχίατρο Ζαν Τάτλοκ, ο Benny Safdie τον θεωρητικό φυσικό Έντουαρντ Τέλερ, ο Michael Angarano τον Ρόμπερτ Σέρμπερ και ο Josh Hartnett τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Έρνεστ Λόρενς.

Στο "Οπενχάιμερ" συμπρωταγωνιστεί επίσης ο βραβευμένος με Όσκαρ®, Rami Malek, και ο Christopher Nolan συναντά ξανά τον 8 φορές υποψήφιο για Όσκαρ® ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη, Kenneth Branagh.

Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" του Kai Bird και του αείμνηστου Martin J. Sherwin. Παραγωγοί της ταινίας είναι η Emma Thomas, ο Charles Roven της Atlas Entertainment και ο Christopher Nolan.

Είναι το Oppenheimer το απόλυτο θρίλερ για το 2023;

Η ταινία Oppenheimer συνδυάζει την τεχνική του IMAX® και του φιλμ των 65mm, συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, τμημάτων σε ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία IMAX®. Οι ταινίες του Nolan (Dunkirk, Interstellar, Inception, The Dark Knight κτλ) έχουν αποφέρει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και έχουν βραβευτεί με 11 Όσκαρ® και 36 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων δύο υποψηφιοτήτων για Καλύτερη Ταινία.

Το Oppenheimer έρχεται στους κινηματογράφους στις 20 Ιουλίου του 2023.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης