O Nicolas Cage στο ρόλο του Δράκουλα επειδή, γιατί όχι;

Πρώτο trailer για το Renfield του Chris McKay και ήδη αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας, όταν κυκλοφορήσει η ταινία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Ιανουαρίου 2023

O Nicolas Cage και ο Nicholas Hoult φέτος έρχονται αντιμέτωποι στο Renfield και συνθέτουν ένα από τα πιο εκρηκτικά κινηματογραφικά δίδυμα του 2023 για λογαριασμό του Chris McKay. O 58χρονος Cage μεταμορφώνεται σε έναν απόλυτα τοξικό Κόμη Δράκουλα και ο Hoult (The Menu) είναι ο θλιμμένος βοηθός του. Το πρώτο trailer έφτασε και το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον.

Ένα θρίλερ με βιτριολικό χιούμορ

Η ταινία μπορεί να φαίνεται τρομακτική με τον αιμοβόρο Δράκουλα να φέρει αιχμηρά δόντια, μεγάλα νύχια και δέρμα με ουλές, ωστόσο όπως αναφέρει ο ίδιος ο οσκαρικός ηθοποιός στο Variety τα φαινόμενα απατούν: "Όταν κατάλαβα που ήθελε να πάει ο Chris McKay με την ταινία, τότε συνειδητοποίησα ότι θα έχει μια κωμική, pop art συμπεριφορά. Έτσι σκέφτηκα ότι αυτός θα είναι ένας pop art Δράκουλας. Ο Warhol έκανε έναν υπέροχο Δράκουλα. Σε αυτή την ταινία υπάρχει αυτή η φλέβα του Warhol."

Σε σκηνοθεσία του Chris McKay (The Tomorrow War) και βασισμένο σε μια ιστορία του δημιουργού του The Walking Dead, Robert Kirkman, το Renfield φέρνει τον Cage πίσω στον κόσμο του κόμη Δράκουλα για πρώτη φορά από τότε που πρωταγωνίστησε στο cult-horror classic Vampire's Kiss του 1988. Η επερχόμενη ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Awkwafina ως ερωτική φιγούρα και ο Ben Schwartz ως μαφιόζος ονόματι "Teddy Lobo", είναι φανερό πως θα είναι ξεκαρδιστική. 

Τα αστεία, άλλωστε, οφείλονται στο σενάριο που έγραψε ο σεναριογράφος του Rick & Morty, Ryan Ridley. "Είναι καταπληκτικό", δήλωσε ο Cage στο Variety για το ρόλο του Δράκουλα. "Αυτό που το κάνει πολύ διασκεδαστικό είναι ότι είναι κωμωδία. Και όταν πετυχαίνεις αυτόν τον τόνο σωστά - κωμωδία και τρόμος - όπως το American Werewolf in London, είναι μια έκρηξη. Θα πρέπει να είναι μια διάνα. Αλλά αυτό είναι που ψάχνω, κάτι καινούργιο να φέρω στον χαρακτήρα, αλλά και αυτόν τον τέλειο τόνο κωμωδίας και τρόμου".

Ο Renfield κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Απριλίου 2023. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.