O Jason Bateman υπήρχε πριν από το Ozark

Μία ματιά στους ρόλους που τον έφεραν στο σήμερα και αξίζουν δεύτερη "ανάγνωση".

Γράφει: Γιάννης Σπανός 14 Ιανουαρίου 2024

Ναι, όλοι λατρέψαμε τον Jason Bateman στο Ozark του Netflix, αλλά ο τύπος έκρυβε 30 χρόνια καριέρας πριν πάρει τη βάρκα του για τη λίμνη των Όζαρκς και αρχίσει να ξετυλίγει τα βρώμικα μυστικά τους. Ο βραβευμένος ηθοποιός κλείνει σήμερα 55 χρόνια ζωής και εμείς ψαχουλεύουμε την καριέρα του, η οποία έχει σημαδευτεί φυσικά και από την παρουσία του στο Arrested Development. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε 7 βασικές ερμηνείες που τον έκαναν γνωστό και τον οδήγησαν μέχρι το Ozark.

Teen Wolf Too (1987)

Όχι η καλύτερη στιγμή του, αλλά μία αρκετά σημαντική για τον ίδιο, καθώς πρόκειται για το ξεκίνημά του στη μεγάλη οθόνη. Υποδύεται τον Todd Howard που έχει ξεκινήσει τη ζωή του στο πανεπιστήμιο Hamilton με πλήρη αθλητική υποτροφία. Όντας φτωχός στον αθλητισμό, οι φίλοι του και ο προπονητής του ελπίζουν ότι θα μοιάσει περισσότερο στον ξάδερφό του και θα μετατραπεί σε αθλητή λυκάνθρωπο. Όταν ο λύκος μέσα του κάνει όντως την εμφάνισή του, ο Todd ανεβάζει την αυτοπεποίθησή του σε βάρος των γύρω του. Συνειδητοποιεί ότι δε μπορεί να είναι δημοφιλής και ταυτόχρονα να είναι ο λύκος. Παλιά καλά '80s. 

Horrible Bosses (2011)

Η ιστορία ακολουθεί τρεις φίλους, τον Nick Hendricks (Jason Bateman), τον Dale Arbus (Charlie Day) και τον Kurt Buckman (Jason Sudeikis), οι οποίοι αποφασίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να είναι ευτυχισμένοι είναι να σκοτώσουν τα αφεντικά τους. Ο Kevin Spacey υποδύεται έναν αλαζόνα ψυχοπαθή, ενώ η Jennifer Aniston και ο Collin Farell βρίσκονται επίσης στη λάθος μεριά της ιστορίας. Ένα all-star cast από το μακρινό 2011 με μπόλικο black humour.

Extract (2009)

Το αφεντικό του εργοστασίου Joel Reynolds (Jason Bateman) διευθύνει μια επιχείρηση αρωμάτων, αλλά η επιτυχία δεν τον ακολουθεί ποτέ στο σπίτι. Όταν ένας υπάλληλος, ο Step (Clifton Collins Jr) χάνει έναν όρχι σε ένα φρικτό ατύχημα, πυροδοτείται μια σειρά γεγονότων και όλη η σκληρά κερδισμένη επιτυχία στη δουλειά γρήγορα πάει στράφι.  Ο Jason Bateman είναι πάντως αρκετά κωμική φιγούρα, διακωμωδώντας μια απώλεια. 

The Gift (2015)

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Simon Callem (Jason Bateman) και η Robyn Callem (Rebecca Hall) συναντούν τυχαία τον ξεχασμένο, παλιό συμμαθητή του Simon Gordo (Joel Edgerton). Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Gordo αρχίζει να εμφανίζεται απροειδοποίητα στο σπίτι τους, φέρνοντας παράλληλα μυστηριώδη δώρα. Ένα ψυχολογικό θρίλερ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Joel Edgerton. 

The Switch (2010)

Μια ρομαντική κομεντί που βλέπει την Kassie Larson (Jennifer Aniston) να θέλει να αποκτήσει παιδί, παρόλο που είναι ελεύθερη. Αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του γοητευτικού δωρητή σπέρματος, Roland Nilson (Patrick Wilson). Ωστόσο, ο κάποτε φίλος της και τώρα κολλητός της, Wally Mars (Jason Bateman) καταστρέφει κατά λάθος τη δωρεά σπέρματος ενώ είναι μεθυσμένος και στη συνέχεια αποφασίζει ότι πρέπει να το αντικαταστήσει με το δικό του δείγμα. 

Arrested Development (2003-2019)

Το Arrested Development είναι μια κωμική σειρά που αρχικά προβλήθηκε στο Fox για τρεις σεζόν από το 2003-2006, και μετά συνέχισε για δύο σεζόν που προβλήθηκαν στο Netflix. Η σειρά ακολουθεί τους ιδιόρρυθμους Bluth και την ανικανότητά της να ζουν ως οικογένεια. Οι Bluth είναι τυπικά πλούσιοι και ο Jason Bateman λειτουργεί ως το μόνο μέλος που μπορεί να τους κρατήσεις ενωμένους. Είναι η σειρά που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο. 

Game Night (2018)

Το Game Night δεν είναι μια συνηθισμένη κωμωδία. Ο Max Davis (Jason Bateman) και η σύζυγός του Annie (Rachel McAdams) είναι και οι δύο κατά συρροή και ανταγωνιστικοί παίκτες επιτραπέζιων. Αυτοί και η παρέα των φίλων τους συναντιούνται εβδομαδιαία, αλλά όταν τους υπόσχονται ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού, που μετατρέπεται σε ένα μυστήριο πραγματικής ζωής με έπαθλο μια Corvette Stingray, αρχίζει μια ξεκαρδιστική περιπέτεια φυγής, κατά την οποία μόνο η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.