Ο Ashton Kutcher και οι ρόλοι της ζωής του

Ο δημοφιλής ηθοποιός κλείνει σήμερα 45 χρόνια ζωής και εμείς θυμόμαστε τις 10 καλύτερες στιγμές του στο σινεμά.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ashton Kutcher γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή, στις 7 Φεβρουαρίου 1978 στην Αϊόβα των ΗΠΑ με μεικτή καταγωγή από την Τσεχία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία. Ο Kutcher έκανε το ντεμπούτο του στην υποκριτική με τον ρόλο του Michael Kelso στο That '70s Show και έκτοτε κατέκτησε τον κόσμο.

Ο για πολλούς 'ιδανικός ηθοποιός για κάθε ρομαντική κομεντί εκεί έξω' ερωτεύθηκε τη Demi Moore με την οποία παντρεύτηκε το 2005, ενώ σήμερα ζει μια ευτυχισμένη ζωή με την Mila Kunis και τα δύο παιδιά τους. O 45χρονος από σήμερα Kutcher έχει μια αξιοζήλευτη κινηματογραφική καριέρα, ενώ επί μία πενταετία επίσης, αποτέλεσε τέλειος αντικαταστάτης του Charlie Sheen στο Two and a Half Men. O τηλεοπτικός Walden Schmidt σάρωσε στη δημοφιλή σειρά και απέφερε στον Kutcher 750.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

O δημοφιλής ηθοποιός στο μεταξύ, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πάσχει από αγγειίτιδα, ένα σπάνιο αυτοάνοσο που είχε επηρεάσει την ακοή, την όραση και την κινητικότητά του για περίπου ένα χρόνο. Σήμερα, ανήμερα των 45ων γενεθλίων του, θυμόμαστε τις καλύτερες 10 ταινίες στις οποίες έχει πάρει μέρος, βάσει της βαθμολογίας του IMDb. 

The Butterfly Effect (7.6/10)

Σε αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας ο Kutcher μάλλον συνάντησε τον πιο σημαντικό ρόλο που έχει υποδυθεί μέχρι σήμερα. Ο λόγος για τον Evan Treborn, ο οποίος παθαίνει μπλακ-άουτ σε σημαντικές στιγμές της ζωής του και ανακαλύπτει ότι μπορεί να ανακτήσει αυτές τις αναμνήσεις με υπερφυσικά μέσα. 

The Guardian (6.9/10)

Σε αυτήν την περιπέτεια δράσης ο Kutcher υποδύεται τον Jake Fischer, έναν πρωταθλητή κολύμβησης με προβληματικό παρελθόν, ο οποίος εντάσσεται στην υψηλού προφίλ σχολή της ακτοφυλακής. Εκεί, γνωρίζει έναν θρύλο του επαγγέλματος, τον Ben. Η ταινία μιλάει για την αγάπη, τη θυσία και τη φιλία. Η συνεργασία του Kutcher με τον Kevin Costner είναι υπέροχη.

A Lot Like Love (6.6/10)

Δύο νεαροί άγνωστοι μπαίνουν σε μια πτήση επιστροφής στη Νέα Υόρκη από το Λος Άντζελες. Ωστόσο, δε μπορούν ακριβώς να ξεπεράσουν τη σύντομη γνωριμία τους, γιατί συνεχίζουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον συνεχώς για τα επόμενα επτά χρόνια. Εδώ ο Kutcher πλαισιώνεται από τους Amanda Peet και Taryn Manning.

What Happens in Vegas (6.1/10)

Η Cameron Diaz μαζί με τον Ashton Kutcher πρωταγωνιστούν σε μια κωμωδία υπέροχη και σέξι. Προφανώς, η ταινία διαδραματίζεται στο Λας Βέγκας και ακολουθεί ένα ζευγάρι που ζει μαζί μόνο για νομικούς λόγους. Το αποτέλεσμα είναι να διακυβεύονται πολλά χρήματα και να πέφτει μπόλικο γέλιο.

Jobs (6/10)

Αυτό το βιογραφικό δράμα αφηγείται την ιστορία του Steve Jobs, από όταν εγκατέλειψε το κολέγιο, μέχρι να γίνει ο πασίγνωστος επιχειρηματίας του 20ου αιώνα. Ο Ashton Kutcher κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Steve Jobs, ενώ το cast αποτελείται από τους Josh Gad, Dermot Mulroney και J.K. Simmons. 

Guess Who (5.9/10)

Πρόκειται για ένα χαλαρό ριμέικ του Kevin Rodney Sullivan στο Guess Who's Coming to Dinner, μιας ταινίας του 1967 για έναν μαύρο άνδρα που παντρεύεται μια λευκή γυναίκα. Αυτήν την φορά οι ρόλοι ανατρέπονται. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Bernie Mac, Ashton Kutcher και Zoë Saldaña. Η Theresa Jones (Zoë Saldaña) πηγαίνει τον φίλο της, Simon Green (Ashton Kutcher ), στο σπίτι των γονιών της για να τους συναντήσει στην 25η επέτειο του γάμου τους, σχεδιάζοντας να ανακοινώσει τον αρραβώνα τους. Όμως, η Theresa έχει παραλείψει να αναφέρει ότι ο Simon είναι λευκός.

Valentine's Day (5.7/10)

Στην ταινία συμμετέχει το απόλυτο all-star cast με πρωταγωνιστές τους: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Héctor Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Anne Hathaway, Carter Jenkins, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, George Lopez, Shirley MacLaine, Emma Roberts, Julia Roberts, Bryce Robinson και Taylor Swift στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός. Η ταινία έλαβε αρνητικές κριτικές αλλά σημείωσε εισπρακτική επιτυχία, μερίδιο της οποίας σίγουρα ανήκει στον Kutcher. Κάτι δεδομένο αν αναλογιστείς τα ονόματα που βλέπεις παραπάνω. 

Killers (5.4/10)

Μια γυναίκα που κάνει διακοπές γνωρίζει τον ιδανικό άντρα και γρήγορα παντρεύονται. Επιστρέφοντας στο σπίτι, όμως, η ειδυλλιακή ζωή τους ανατρέπεται όταν ανακαλύπτουν ότι οι γείτονές τους μπορεί να είναι δολοφόνοι που έχουν ως αποστολή να τους δολοφονήσουν. Η Katherine Heigl είναι η σύντροφος του Ashton Kutcher.

Just Married (5.4/10)

Η ταινία ξεκινά με τον Tom (Ashton Kutcher) και τη Sarah (Brittany Murphy) στο αεροδρόμιο, και στη συνέχεια κάνει flash back από τη στιγμή που γνωρίστηκαν μέχρι το παρόν. Ο Tom Leezak, παιδί της εργατικής τάξης και η Sarah McNerney κορίτσι της καλής κοινωνίας γνωρίζονται όταν ο Tom χτυπάει κατά λάθος τη Sarah με μια μπάλα ποδοσφαίρου στην παραλία. Λίγους μήνες αργότερα, παρά τις αντιδράσεις της πλούσιας οικογένειας της Sarah, παντρεύονται. Και οι δυο τους όμως, έχουν κρατήσει ένα μυστικό ο ένας από τον άλλο. 

My Boss's Daughter (4.7/10)

Ο Tom Stansfield (Ashton Kutcher) είναι ερευνητής σε μια εκδοτική εταιρεία και εργάζεται υπό τον τυραννικό Jack Taylor (Terence Stamp). Επίσης, είναι ερωτευμένος με την κόρη του αφεντικού του, τη Lisa (Tara Reid), η οποία ελέγχεται πλήρως από τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Ναι, τα πράγματα πηγαίνουν όσο άσχημα φαντάζεσαι. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.