O Oscar Isaac και οι ρόλοι της ζωής του

Με καταγωγή από τη Γουατεμάλα, έμελλε να διαλύσει κάθε στερεότυπο για τους λατίνους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

O Oscar Isaac Hernández Estrada -όπως είναι το πλήρες όνομά του- γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή πριν από 45 χρόνια στη Γουατεμάλα και έμελλε να διαλύσει κάθε στερεότυπο για τους λατίνους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο πρώτος σημαντικός ρόλος του Oscar Isaac ήταν ο Federico Garcia Lorca και έκτοτε με όπλο το ταλέντο του και δουλεύοντας σκληρά δημιούργησε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες. Σήμερα, 9 Μαρτίου, ανήμερα των γενεθλίων του κάνουμε μια μίνι αναδρομή στους ρόλους που τον έκαναν γνωστό παγκοσμίως.

The Nativity Story (2006)

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, το δράμα της Catherine Hardwicke του 2006 καταγράφει μια ιστορία που όλοι ήδη γνωρίζουν - την περιπετειώδη γέννηση του Ιησού Χριστού. Η Keisha Castle-Hughes και ο Oscar Isaac υποδύονται τη Μαρία και τον Ιωσήφ, οι οποίοι ταξιδεύουν μαζί στη Βηθλεέμ αφού μαθαίνουν ότι η πρώτη είναι έγκυος στον γιο του Θεού. 

Agora (2009)

Παρόλο που η Agora είναι σε μεγάλο βαθμό η βιτρίνα της Rachel Weisz, ο Isaac προσφέρει μια ισχυρή υποστηρικτική ερμηνεία σε αυτό το ισπανικό ιστορικό δράμα. Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της Υπατίας καθώς καταδικάζεται για τις επιστημονικές της πεποιθήσεις σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την πίστη και τη θρησκεία. 

W.E. (2011)

Πιο διάσημη για τη σκηνοθεσία της Madonna, η ταινία W.E. παραμένει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία με μια μοναδική υπόθεση που σίγουρα την κάνει ξεχωριστή. Ο Isaac προσφέρει στο κοινό μια εξαιρετική ερμηνεία ως Evgeni, αλλά η μυστηριώδης και συναρπαστική ιστορία είναι το ισχυρότερο ατού του φιλμ.

Inside Llewyn Davis (2013)

Ο Oscar Isaac δίνει ίσως την πιο εντυπωσιακή ερμηνεία του μέχρι σήμερα στο αγαπημένο και αναγνωρισμένο από τους κριτικούς δράμα των αδελφών Coen, Inside Llewyn Davis. Η ιστορία παρακολουθεί τον ομώνυμο χαρακτήρα του Isaac, ο οποίος αγωνίζεται να διατηρήσει την καλλιτεχνική του ακεραιότητα, όταν η μουσική του απορρίπτεται συνεχώς για πιο mainstream, εμπορικούς τίτλους.

Ex Machina (2014)

Το εμβληματικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Alex Garland αφηγείται την ιστορία του νεαρού προγραμματιστή Caleb Smith, ο οποίος καλείται να αξιολογήσει τη νοημοσύνη ενός ρομπότ. Η ταινία εξερευνά τα λεπτά σύνορα μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, θέτοντας εύλογα ερωτήματα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της ανθρωπότητας.

A Most Violent Year (2014)

Στο A Most Violent Year, ο Oscar Isaac υποδύεται έναν μετανάστη προμηθευτή καυσίμων, τον Abel Morales, ο οποίος παλεύει να προστατεύσει την οικογένεια και την επιχείρησή του από την αυξανόμενη διαφθορά και το έγκλημα στη Νέα Υόρκη. Εκτός από μια εξαιρετικά συναρπαστική και διασκεδαστική ταινία, θέτει επίσης πολλά σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις τόσο του μικροεγκλήματος όσο και του οργανωμένου εγκλήματος στους πολίτες και τις οικογένειες.

Operation Finale (2018)

Συχνά περιγράφεται ως μία από τις καλύτερες σύγχρονες ταινίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Operation Finale του Netflix ακολουθεί μια μυστική ομάδα Ισραηλινών πρακτόρων που ταξιδεύουν στην Αργεντινή για να βρουν και να συλλάβουν τον Adolf Eichmann, τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά εκατομμυρίων Εβραίων αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Life Itself (2018)

Στην ταινία Life Itself, ο Oscar Isaac ταξιδεύει στον κόσμο της ρομαντικής κωμωδίας, αφηγούμενος τη γλυκιά ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που ετοιμάζεται να μεγαλώσει το πρώτο του παιδί. Η ιστορία γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο σύνθετο και ενδιαφέρον. Μαζί του η Olivia Wilde.

Triple Frontier (2019)

Το Triple Frontier είναι ένα σπουδαίο σύγχρονο θρίλερ δράσης που ήρθε επίσης στο Netflix για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του Isaac στην πλατφόρμα. Η ταινία ακολουθεί πέντε πρώην στρατιώτες που επανενώνονται για να πραγματοποιήσουν μια επικίνδυνη ληστεία στη Νότια Αμερική. Συναντάμε τόσο τον Ben Affleck όσο και τον Pedro Pascal στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Dune (2021)

Βασισμένο στο ομώνυμο πρωτότυπο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert, το Dune μιλά για την κυριαρχίας της βασιλικής οικογένειας Atreides σε έναν μικρό πλανήτη, η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την οικογένεια όσο και για το ευρύτερο σύμπαν. Ο Isaac υποδύεται τον Leto, τον πατριάρχη και ηγέτη του οίκου Atreides. Σύντομα έρχεται και το δεύτερο μέρος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης