5+1 νέες ταινίες βγαλμένες μέσα από τη ζωή

Οι βιογραφικές ταινίες είναι η τάση του 2023 που αγαπάμε περισσότερο από όλες.

Ακόμη δεν είμαστε ούτε στα μισά του 2023, κι όμως ήδη μπορούμε με βεβαιότητα να το ανακηρύξουμε ως τη χρονιά των βιογραφικών ταινιών. Ας το παραδεχθούμε άλλωστε, πολλές φορές η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακή και από το πιο τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Γιατί; Απλώς επειδή έχει όντως συμβεί.

Ταινίες τέτοιου είδους, τα τελευταία χρόνια και ακόμη περισσότερο φέτος ενδεχομένως, έχουν γίνει οι νέες αγαπημένες του Hollywood και εμείς οι 'ταπεινοί' θεατές έχουμε έτσι την ευκαιρία να μάθουμε τα πιο κουλά γεγονότα ή τις πιο απρόσμενες λεπτομέρειες που οδήγησαν σε στιγμές-ορόσημα για την ποπ κουλτούρα ή ακόμη και για την ανθρώπινη ιστορία.

Πιθανότατα διαβάζοντας όλα αυτά σου έχουν έρθει ήδη 2-3 biopic ταινίες στο μυαλό. Αυτές και όχι μόνο θα τις βρεις παρακάτω, στη λίστα με εκείνες που έχουν ήδη ξεχωρίσει, αλλά και εκείνες που αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση μέσα στο 2023.

Air

Το Air, σε σκηνοθεσία Ben Affleck, μας ταξιδεύει στα '80s και στην ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός εμβληματικού μοντέλου παπουτσιών για τη Nike, τα Air Jordans. 

Cocaine Bear

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η ταινία αυτή βασίζεται ή μάλλον εμπνέεται από μία πραγματική ιστορία. Ωστόσο, η αφηνιασμένη αρκούδα του Cocaine Bear απέχει αρκετά από το άμοιρο ζώο που είχε αυτή την ατυχή συνάντηση με την κοκαΐνη.

Boston Strangler

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, δεκατρείς γυναίκες δολοφονήθηκαν στη Βοστώνη. Όταν το αστυνομικό τμήμα χειρίστηκε λανθασμένα τις υποθέσεις τους, η τοπική δημοσιογράφος Loretta McLaughlin (Keira Knightley) συνέδεσε τους φόνους και άρχισε να ερευνά τις δολοφονίες. 

Flamin' Hot 

Καλά φαντάζεσαι. Αυτή η βιογραφία που αναμένεται να βγει στη streaming πλατφόρμα του Hulu τον Ιούνιο εξιστορεί τη δημιουργία ενός από τα πιο δημοφιλή snacks στον πλανήτη, των Flamin' Hot Cheetos, από τον Richard Montanez.

Oppenheimer

Είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023 και πώς να μην είναι με αυτό το cast; Cillian Murphy, Robert Downie Jr, Emily Blunt και Matt Damon αναβιώνουν την ιστορία δημιουργίας της πρώτης ατομικής βόμβας, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Christopher Nolan.

Killers of the Flower Moon

Η επερχόμενη ταινία παρακολουθεί την έρευνα του FBI για μια σειρά δολοφονιών που έλαβαν χώρα σε έναν καταυλισμό ιθαγενών Αμερικανών τη δεκαετία του 1920. Βαριά υπόθεση, αλλά με συνεργασία Martin Scorsese και  Leonardo Di Caprio δε χάνεται.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.