
Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του James Stewart
Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε γεννηθεί σαν σήμερα το 1908.
Στη λεγόμενη "Χρυσή Εποχή" του Hollywood λίγα αστέρια έλαμψαν τόσο, όσο ο James Stewart. Με τη χαρακτηριστική φωνή του, την ασυναγώνιστη γοητεία του και τις εμβληματικές του ερμηνείες, ο Stewart "μάγεψε" το κοινό για περισσότερες από 5 δεκαετίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο της 7ης Τέχνης.
Γεννημένος στην Pennsylvania, μία ημέρα σαν σήμερα το 1908, ο James Stewart συνθέθηκε άρρηκτα με το πορτρέτο ενός επιφυλακτικού, αλλά και ηθικά αποφασιστικού χαρακτήρα, τόσο μέσω των ρόλων του, όσο και στη ζωή, ενσαρκώνοντας απόλυτα το "αμερικανικό ιδεώδες".
Η πρώτη του επαφή με την υποκριτική έγινε όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Princeton και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1932, ξεκίνησε να ασχολείται επίσημα με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Από το 1935 μέχρι και το 1991, ο James Stewart αφιερώθηκε στην τέχνη, συμμετέχοντας σε 80 ταινίες που του χάρισαν 5 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ.
Τελικά, έλαβε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο το 1940 για τον ρόλο του στην ταινία The Philadephia Story, ένα χρόνο προτού καταταχθεί στον αμερικανικό στρατό για να πολεμήσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μe αφορμή τα γενέθλιά του που θα ήταν σαν σήμερα, θυμόμαστε τη γεμάτη επιτυχίες και παράσημα, ζωή του μέσα από τις πιο σπάνιες φωτογραφίες του:

Το 1936, προσφέροντας ένα λουλούδι στην ηθοποιό Wendy Barrie σε μια σκηνή από το δράμα της MGM "Speed".

Με τη συμπρωταγωνίστριά του, Margaret Sullavan, στην ταινία "The Shop Around the Corner" του 1940.

Μαζί με την Ginger Rogers, κρατώντας στα χέρια του το Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία "The Philadelphia Story", το 1941.

Παρευρισκόμενος σε επίσημη εκδήλωση με την ηθοποιό Kay Aldridge, φορώντας τη στρατιωτική στολή του το 1942.

Henry Fonda, Anita Colby, James Stewart And Frances Fonda στην πρεμιέρα της ταινίας "Spellbound" το 1945.

Ο James Stewart και η Donna Reed σε σκηνή από την ταινία "It's A Wonderful Life" το 1946.

Το 1954 με τον σκηνοθέτη Alfred Hitchcock και την Grace Kelly στην πρεμιέρα της ταινίας "Rear Window".

Πορτρέτο του James Stewart, περίπου το 1960.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ο Θάνος Τοκάκης άλλαξε τρόπο σκέψης μετά από το Underground του Emir Kusturica
Μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη με τον ταλαντούχο ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο.
O Christopher Lee μέσα από τα δικά του λόγια
Τα μαθήματα ζωής ενός από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς όλων των εποχών.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ μυστηριώδης περίπτωση της Helena Bonham Carter
Η ιδιαίτερη Βρετανίδα ηθοποιός κλείνει τα 57 της χρόνια.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΗ ζωή του John Wayne μέσα από φωτογραφίες
Σαν σήμερα τo 1907, γεννήθηκε ο αιώνιος "cowboy", John Wayne.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΟ Wax Tailor έρχεται τον Ιούνιο στην Αθήνα
O δημοφιλής παραγωγός και dj θα εμφανιστεί το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Arch.
Οι καλύτερες ταινίες με θέμα τον τζόγο
Στοιχηματίζουμε ότι όλο και κάποια αγαπημένη σου θα εντοπίσεις στη δική μας δεκάδα.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη