Πέθανε ο θρυλικός Hector Salamanca του Breaking Bad

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός του Breaking Bad και Better Call Saul, Mark Margolis, σε ηλικία 83 ετών.

Γράφει: Esquire Editors 05 Αυγούστου 2023

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Mark Margolis, που είχε υποδυθεί, έναν εκ των ηγετών του καρτέλ ναρκωτικών, στις δημοφιλείς τηλεοπτικές δημιουργίες του Vince Gilligan, "Breaking Bad" και "Better Call Saul". Η σύζυγός του, Jaqueline, και ο γιος του, Morgan, ήταν στο πλευρό του.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του και ηθοποιός, Morgan Margolis, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από την ασθένεια αντιμετώπιζε ο πατέρας του.

Ο Mark Margolis άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης μετά από σύντομη ασθένεια, όπως δήλωσε ο γιος του, επίσης ηθοποιός και διευθύνων σύμβουλος της Knitting Factory Entertainment Morgan Margolis, στο The Hollywood Reporter.


O Mark Margolis είχε παίξει σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές με την καριέρα του να ξεκινά την δεκαετία του 1950 στη σειρά "Guiding Light", ενώ στη συνέχεια άρχισε να γίνεται λίγο περισσότερο γνωστός στη βιομηχανία του θεάματος με μικρούς ρόλους στις παραγωγές "Going in Style" (1979) και "Dressed to Kill" (1980).

Το "άλμα" στην υποκριτική του καριέρα ήρθε στη συνέχεια και στη συμμετοχή του στην ταινία "Scarface" του 1983, υποδυόμενος τον Alberto the Shadow, έναν επαγγελματία δολοφόνο, που ήρθε αντιμέτωπος με τον Tony Montana του Al Pacino.

Ο υποψήφιος για Emmy ηθοποιός, όμως έγινε παγκοσμίως γνωστός από τον "σκληρό" ρόλο του ως Hector Salamanca στις θρυλικές σειρές του Βινς Γκίλιγκαν "Breaking Bad" και "Better Call Saul", που γνώρισαν παγκόσμια αποθέωση, με το πρώτο μάλιστα, να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τηλεοπτικές παραγωγές όλων των εποχών. Μάλιστα, είναι το μόνο μέλος του καστ του Breaking Bad που έλαβε υποψηφιότητα για Emmy στην κατηγορία "Outstanding Guest Actor in a Drama Series".

Ο Margolis έγινε παράλληλα και ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του σκηνοθέτη Darren Aronofsky, ο οποίος τον επέλεξε για τις περισσότερες ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των "Pi" του 1998, του "The Wrestler" του 2008 και του βραβευμένου με Όσκαρ του 2010 "Black Swan".

Ο Margolis γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1939. Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε κοντά στη Stella Andler και ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή.

Από: TheToc.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.