Λένε πως αυτές είναι οι καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Για την ακρίβεια, το Filmaffinity και οι βαθμολογίες του.

Η σύνταξη μίας λίστας με τα καλύτερα από κάθε τομέα, πάντα με δυσκόλευε, να το θέσω ευγενικά. Τραγούδια, ταινίες, σειρές, μέχρι φαγητά και κοκτέιλ, αφενός είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα αφετέρου έχουμε δικαίωμα να αλλάζουμε γνώμη αναδιαμορφώνοντας τον εκάστοτε κατάλογο. Τρομερή καταπίεση, χωρίς λόγο. Γι᾽αυτό λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις, πάρα πολύ ανακουφιστικά και κυρίως, δημοκρατικά λειτουργούν τα sites με τις βαθμολογίες χρηστών. Η παρακάτω λοιπόν δεκάδα με τις φερόμενες ως "καλύτερες σειρές όλων των εποχών" προκύπτει από τις βαθμολογίες του Filmaffinity. Εμείς νίπτουμε τας χείρας μας. 

Rick And Morty (8.4)

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια εξαφάνισης, ο σούπερ επιστήμονας Rick εμφανίζεται ξαφνικά στην πόρτα της κόρης του Beth για να μετακομίσει μαζί της και με την οικογένειά της. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, μπαίνει σε περιπέτειες συνοδεία του όχι και τόσο έξυπνου εγγονού του, Morty. 

Dekalog (8.4)

Το Dekalog είναι μια πολωνική δραματική σειρά ταινιών του 1988 σε σκηνοθεσία του Krzysztof Kieślowski. Αποτελείται από δέκα ταινίες μιας ώρας, εμπνευσμένες από τον δεκάλογο των Δέκα Εντολών. 

>Διάβασε ακόμη: Σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του The Sopranos

Monty Python's Flying Circus (8.4)

Εδώ έχουμει μία σουρεαλιστική κωμική σειρά σκετς που δημιουργήθηκε από τους θρυλικούς Monty Python (Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam) και παραμένει επίκαιρη μέχρι σήμερα. 

True Detective (8.5)

Οι αστυνομικές έρευνες φέρνουν στο φως τα προσωπικά και επαγγελματικά μυστικά των εμπλεκομένων, εντός και εκτός νόμου. Το True Detective πέρασε από την πρώτη στη δεύτερη σεζόν του θριαμβευτικά και μετά... το απόλυτο κενό. Η πρώτη σεζόν όμως, απίθανη. 
 

Chernobyl (8.5)

Αν κάτι μπορούμε να παραδεχτούμε είναι πως προβληματισμός που εγείρει το HBO μέσω αυτής της σειράς όσον αφορά στην πυρηνική καταστροφή θα έχει απήχηση για πολλά χρόνια. Ξεπερνά την ιστορική αναπαράσταση, το μόνο σίγουρο. 

The Sopranos (8.5)

O ιταλοαμερικανός μαφιόζος Tony Soprano (James Gandolfini) αντιμετωπίζει ένα σωρό δυσκολίες καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην οικογένεια και την εγκληματική του δραστηριότητα στο Νιου Τζέρσεϊ. Μεταξύ μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το Sopranos δεν παλιώνει.

Band of Brothers (8.5)

Από τη λίστα των 10 καλύτερων σειρών στην τηλεοπτική ιστορία σύμφωνα με το Filmaffinity, το ταξίδι του HBO στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δε θα μπορούσε να λείπει. Για εμάς πάντως, αποτέλεσε έκπληξη. 

The Simpsons (8.6)

Οι Simpsons είναι πολλά περισσότερα από μία σειρά: Είναι τρόπος ζωής, φιλοσοφική πραγματεία, μια ανθρώπινη ακτινογραφία διανθισμένη με ένα σωρό εύστοχες προφητείες. 

Breaking Bad (8.8)

Η κάθοδος του Walter White στην κόλαση της μεθαμφεταμίνης ήταν αναμενόμενο ότι θα καταλάμβανε μία θέση στη δεκάδα. 

>Διάβασε ακόμη: Η επιστροφή του Breaking Bad και η αληθινή ιστορία

The Wire (8.8)

Οι δρόμοι της Βαλτιμόρης ως μικρόκοσμος του πολέμου των ΗΠΑ κατά των ναρκωτικών και της αστικής παρακμής περιγράφονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο μέσα από τα μάτια του David Simon.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.