10 ταινίες του Netflix, ιδανικές για τη φθινοπωρινή μελαγχολία

Κακοκαιρία έρχεται, ο καναπές σου σε περιμένει.

Μια σπουδαία ταινία μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε μέσα σε μια θάλασσα συναισθημάτων. Συχνά, στη μικρή οθόνη, αναζητάμε συγκινήσεις που θα μας κάνουν να φοβηθούμε και να ανατριχιάσουμε. Άλλες πάλι, προτιμάμε κάτι ιδιόρρυθμο και ρομαντικό. Ειδικά όμως εκείνες τις μέρες που ο καιρός δε μας προδιαθέτει για εξόδους, το μόνο σίγουρο είναι ότι λαχταράμε την αγκαλιά μιας ζεστής κουβέρτας και μία καλή ταινία. Σε περίπτωση λοιπόν, που θες να βουλιάξεις στον καναπέ και να σετάρεις τη φθινοπωρινή μελαγχολία με το Netflix, έχουμε την τέλεια επιλογή ταινιών για εσένα. Για καλό και για κακό, έχε κοντά σου ένα πακέτο χαρτομάντηλα, ίσως τα χρειαστείς. 

Other People (2016)

Η Molly Shannon και ο Jesse Plemons λάμπουν. Η ερμηνεία του Jesse σε αυτό το ημι-αυτοβιογραφικό διαμάντι, σε σκηνοθεσία Chris Kelly, είναι μία από τις καλύτερές του. Ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού ομοφυλόφιλου που επιστρέφει στο σπίτι του για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα του, καθώς η ταινία αποκαλύπτει το χιούμορ και την ομορφιά στις στιγμές, που οδηγούν στην απώλεια.

Call Me by Your Name (2017)

Μια σαγηνευτική ιταλική παρεΐστικη ταινία. Παρακολούθησε την ιστορία αγάπης του 17χρονου Elio και του 25χρονου Oliver να ξετυλίγεται ανάμεσα σε ροδακινιές και τα άγρυπνα μάτια των γονιών του Elio. Αλλά να είσαι προετοιμασμένος για δυνατές συγκινήσεις.

First Match (2018)

Η ερμηνεία της Elvire Emanuelle ως Mo βρίσκεται στο επίκεντρο. Η ταινία εξερευνά την οικογενειακή δυναμική και την αναζήτηση της ταυτότητας, καθώς η Μο εντάσσεται στην ομάδα πάλης των αγοριών για να κερδίσει την έγκριση του πατέρα της. Είναι μια ιστορία που αμφισβητεί τις παραδοσιακές αφηγήσεις, αποκαλύπτοντας τη συναισθηματική πολυπλοκότητα των πιο στενών μας σχέσεων.

Roma (2018)

Το βραβευμένο με Όσκαρ αριστούργημα του Alfonso Cuarón μάς ταξιδεύει στην Πόλη του Μεξικού της δεκαετίας του 1970. Η ιστορία της Cleo, μιας ιθαγενούς υπηρέτριας, εκτυλίσσεται με κοσμική ένταση. Είναι μια ιστορία επιβίωσης στο περιθώριο, που μοιάζει τόσο μεγάλη όσο και το σύμπαν.

Marriage Story (2019)

Σε σκηνοθεσία του Noah Baumbach, έχουμε μια οικεία απεικόνιση ενός ζευγαριού που οδηγείται σε διαζύγιο. Η Scarlett Johansson και ο Adam Driver προσφέρουν φανταστικές ερμηνείες που καθιστούν αυτήν την ταινία μια συγκλονιστική εξερεύνηση της αγάπης, της απώλειας και της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης σύνδεσης.

Paddleton (2019)

Μια αναζωογονητικά αυθεντική προσέγγιση της φιλίας, της απώλειας και της αξίας του να ζεις στη στιγμή. Ο Mark Duplass και ο Ray Romano δίνουν ερμηνείες από καρδιάς ως Michael και Andy και αντιμετωπίζουν την ευθραυστότητα της ζωής μπροστά στην ανίατη ασθένεια.

All the Bright Places (2020)

Η Elle Fanning και ο Justice Smith δίνουν συγκλονιστικές ερμηνείες. Η ταινία εξερευνά τα βάθη του προσωπικού πόνου και της σύνδεσης, προσφέροντας ένα συγκλονιστικό και συναισθηματικό ταξίδι.

Ma Rainey's Black Bottom (2020)

Η ταινία εμβαθύνει στον κόσμο της μουσικής μπλουζ και συνοδεύεται από την έξοχη υποκριτική ικανότητα της Viola Davis. Αυτή η οδυνηρή εξέταση του φυλετικού ρατσισμού και της προδοσίας ζωντανεύει με την τελευταία ερμηνεία του αείμνηστου Chadwick Boseman, καθιστώντας το ένα ισχυρό αφιέρωμα σε έναν μουσικό θρύλο.

Pieces of a Woman (2020)

Η δυνατή ερμηνεία της Vanessa Kirby αποτυπώνει το βάθος της θλίψης, της ευθύνης και των σεισμικών αλλαγών σε έναν γάμο, μετά τον θάνατο ενός νεογέννητου. Αυτή η ταινία εξερευνά την ωμή, αμείλικτη πραγματικότητα της απώλειας, προσφέροντας μια συγκλονιστικά αληθινή απεικόνιση των διαλυμένων ελπίδων και ονείρων.

All Quiet on the Western Front (2022)

Στο υποψήφιο για Όσκαρ remake του σκηνοθέτη Edward Berger, θα ζήσεις την αδυσώπητη φρίκη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τα μάτια του Paul Bäumer και της ομάδας του. Αυτό το συναισθηματικό πεδίο μάχης εκθέτει τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου με μια σπλαχνική ένταση, αφήνοντας μόνιμο αντίκτυπο στην ψυχή μας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr