To έργο του Chadwick Boseman απέχει πολύ από το τέλος

Ένας υπερήρωας στην πραγματική ζωή.

Ο Chadwick Boseman θα γιόρταζε τα 47α γενέθλιά του σήμερα. Το ταξίδι του εκλιπόντος ηθοποιού άγγιξε τις ζωές πολλών ανθρώπων και η επιρροή του εκτείνεται πολύ πέρα από τους χαρακτήρες που υποδύθηκε στην οθόνη.

Καθώς θυμόμαστε αυτόν τον εμβληματικό ηθοποιό, γνωστό για τους μεταμορφωτικούς του ρόλους και την ακλόνητη δέσμευσή του στην κοινωνική δικαιοσύνη, εμβαθύνουμε στις ιστορίες που μοιράστηκαν οι στενότεροι φίλοι και η οικογένειά του σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό Esquire το 2021. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, αποκτάμε βαθύτερη κατανόηση της επίδρασης του Boseman, όχι μόνο στη μεγάλη οθόνη, αλλά και στις καρδιές των αγαπημένων του.

To έργο του Chadwick Boseman απέχει πολύ από το τέλοςGareth Cattermole/Getty Images for Disney

Ο άνθρωπος πίσω από τον ήρωα

Τον Σεπτέμβριο του 2018, το ταξίδι του Boseman διασταυρώθηκε με αυτό του Hayden Maggard, ενός 13χρονου που έδινε μάχη με το νευροβλάστωμα. Χωρίς να το γνωρίζει ο Hayden, ο ίδιος ο Black Panther βρισκόταν καθ' οδόν προς το νοσοκομείο St. Jude Children's Research Hospital στο Μέμφις. Η συνάντηση αποκάλυψε τη γνήσια και συμπονετική φύση του Boseman. Ντυμένος με ένα γκρι φούτερ, ο Boseman έπιασε κουβέντα με τον Hayden για τον Black Panther και τους Avengers.

Αυτή η συνάντηση, γεμάτη γέλιο και χαρά, κατέδειξε την ικανότητα του Boseman να φέρνει φως στη ζωή των άλλων. Η επίσκεψή του στο St. Jude, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πάλευε σιωπηλά με τον καρκίνο, ανέδειξε έναν άνθρωπο αφοσιωμένο στο κοινό καλό, ενσαρκώνοντας το ήθος του υπερήρωα, πέρα από τα όρια του σύμπαντος της Marvel.

Ένας σιωπηλός αγώνας

Η αφοσίωση του Boseman στην αφήγηση ιστοριών επεκτάθηκε πέρα από την αίγλη του Χόλιγουντ. Ο κόσμος δεν γνώριζε ότι έδινε μια προσωπική μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, με τον οποίο διαγνώστηκε το 2016. Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων και δημοσίων εμφανίσεων, κράτησε κρυφή την ασθένειά του, επιλέγοντας να επικεντρωθεί στην τέχνη του και στους σκοπούς του.

Ο σιωπηλός αγώνας του Boseman καταδεικνύει μια συγκλονιστική εικόνα ενός ανθρώπου που, παρά την αντιμετώπιση της θνητότητάς του, έριχνε την ενέργειά του στη δημιουργία εντυπωσιακών αφηγήσεων. Οι ρόλοι του στο 42, στο Get on Up και στο πρωτοποριακό Black Panther δεν ήταν απλώς ερμηνείες, ήταν μαρτυρίες της ακλόνητης πίστης του στην αυθεντική αφήγηση.

O Chadwick BosemanGareth Cattermole/Getty Images for Disney

Από μια μικρή πόλη στα ύψη του Χόλιγουντ

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Άντερσον της Νότιας Καρολίνας, τα πρώτα χρόνια του Boseman διαμορφώθηκαν από την οικογένειά του, την αγάπη του για τις τέχνες και τη δίψα του για γνώση. Η ανατροφή του, ριζωμένη στην αφροαμερικανική κουλτούρα και ιστορία, έθεσε τα θεμέλια για έναν άνθρωπο που αργότερα θα γινόταν σύμβολο υπερηφάνειας για πολλούς.

Το ταξίδι του Boseman στο Πανεπιστήμιο Howard, όπου διακρίθηκε στο πρόγραμμα σκηνοθεσίας, ανέδειξε το πάθος του για την αφήγηση ιστοριών. Η δέσμευσή του σε σημαντικούς ρόλους για την κοινωνία, εμφανής στην απεικόνιση του Jackie Robinson και του T'Challa, αποκάλυψε έναν άνθρωπο που κατανοούσε τη δύναμη της αναπαράστασης στα μέσα ενημέρωσης.

Κληρονομιά πέρα από την οθόνη

Η συμμετοχή του στην #Operation42, μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων για τις κοινότητες των Αφροαμερικανών που έχουν πληγεί από το COVID-19, κατέδειξε τη δέσμευσή του να κάνει τη διαφορά.

Πέρα από τη λάμψη του Χόλιγουντ, η οικογένεια του Boseman θυμάται τις προσωπικές του μάχες και τις σιωπηλές του νίκες. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Derrick Boseman, μοιράζεται προσωπικές λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του Chadwick, τονίζοντας την ταπεινότητα και την απροθυμία του απέναντι στα παρελκόμενα της ζωής των διασημοτήτων. Ο Derrick σημειώνει: "Ιδιωτικά παρέμεινε ο ίδιος άνθρωπος. Όλοι τον αποκαλούν Chadwick, αλλά για εμάς ήταν ο Chad".

Συνεχίζοντας την αφήγηση

Ο αντίκτυπος του Chadwick Boseman υπερβαίνει το κινηματογραφικό πεδίο. Η κληρονομιά του συνεχίζει να ζει στα σενάρια που δεν έγιναν ταινίες και στις αμέτρητες ιστορίες που ήθελε να αφηγηθεί. Ο συνεργάτης του ως παραγωγός, Logan Coles, θυμάται την τελευταία οδηγία του Boseman, δεσμευόμενος να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν να κάνουν μαζί.

Σε κάθε καρέ, σε κάθε σκοπό και σε κάθε καρδιά που αγγίζει το έργο του, το πνεύμα του Chadwick Boseman παραμένει, καθώς έζησε με σκοπό και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr