Βρήκαμε πού γυρίστηκαν οι πιο δημοφιλείς ταινίες του 2023

Από το πεδίο δοκιμών White Sands Proving Ground μέχρι το γιγαντιαίο στούντιο της Warner Bros, αυτές είναι οι πραγματικές τοποθεσίες των 7 πιο δημοφιλών ταινιών του 2023.

Γράφει: Γεωργία Πρέζα 30 Δεκεμβρίου 2023

Το 2023 φεύγει αφήνοντας πίσω του μία σειρά από δημοφιλείς ταινίες. Ταινίες που απασχόλησαν πολύ, ταινίες που γέμισαν τις αίθουσες των κινηματογράφων και ταινίες που άφησαν το δικό τους στίγμα, είτε καλό είτε κακό, στην έβδομη τέχνη. 

Σήμερα λοιπόν, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μία γεύση από τo backstage των 7 πιο δημοφιλών ταινιών της χρονιάς που φεύγει και τις πραγματικές τοποθεσίες στις οποίες έγιναν τα γυρίσματα. Γιατί πού ξέρεις; Μπορεί να θες να κλείσεις το επόμενό σου ταξίδι σε μία από αυτές. 

Barbie

Η ταινία της Barbie, με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling, γυρίστηκε στο γιγαντιαίο στούντιο της Warner Bros, στο Leavesden της Αγγλίας, στο οποίο δυστυχώς, δε μπορείς να μπεις. Ωστόσο, η ταινία της Gerwig είχε και κάποια takes σε πραγματικές τοποθεσίες όπως η Venice Beach της Καλιφόρνια. Fun fact, παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα έγιναν σε στούντιο, η Gerwig αποκάλυψε ότι όλα όσα υπάρχουν στη Barbie Land, όπως τα δέντρα, τα κτίρια και οι δρόμοι, είναι αληθινά αφού χτίστηκαν ειδικά για την ταινία. 

John Wick: Chapter 4

Το τέταρτο μέρος του John Wick, με πρωταγωνιστή τον έναν και μοναδικό Keanu Reeves, έκανε γυρίσματα σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, η Οσάκα, το Παρίσι και το Τόκιο. Και μάλλον ο εκτελεστής θα συνεχίσει να πετάει από τη μια γωνιά του κόσμου στην άλλη αφού όπως λέγεται, θα έχουμε και 5η ταινία. 

Oppenheimer

H ταινία του Christopher Nolan, Oppenheimer, γυρίστηκε στις πόλεις του Νέου Μεξικού, Santa Fe και Los Alamos. Ο σκηνοθέτης ήθελε να μπορέσει να κάνει γυρίσματα σε μυριάδες πραγματικά κτίρια του Manhattan Project, όπως το πραγματικό σπίτι του Oppenheimer και της συζύγου του, Kitty, το Fuller Lodge και ο σιδηροδρομικός σταθμός Lamy. Πολλά από τα εσωτερικά πλάνα για τις σκηνές του Los Alamos γυρίστηκαν μάλιστα στο σαρωτικό Ghost Ranch, στο βόρειο Νέο Μεξικό. Ο Nolan και η ομάδα παραγωγής του Oppenheimer είχαν πρόσβαση ακόμη και στο πεδίο δοκιμών White Sands Proving Ground, όπου πραγματοποιήθηκε η δοκιμή Trinity (η πρώτη έκρηξη πυρηνικού όπλου από το Manhattan Project). 

Creed III

Τα γυρίσματα για την τρίτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Michael B. Jordan, ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2022 στο Λος Άντζελες, την Τάμπα και την Ατλάντα. Οι σκηνές με την προπόνηση του Άντερσον γυρίστηκαν στη Βενετία της Καλιφόρνιας, συγκεκριμένα στην παραλία Muscle Beach, ενώ τα εξωτερικά πλάνα και οι σκηνές στις ταράτσες γυρίστηκαν στην αποκλειστική γειτονιά Hollywood Hills, καθώς έπρεπε να αποτυπωθεί πλήρως η χλιδή και ο πλούτος της οικογένειας Creed.

Killers of the Flower Moon

Το τελευταίο έπος του Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Οκλαχόμα, και συγκεκριμένα στις κομητείες Osage και Washington όπου έλαβαν χώρα οι φρικαλεότητες που περιγράφονται στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα David Grann. Με τον εντυπωσιακό προϋπολογισμό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το Killers of the Flower Moon ήταν -και είναι- η πιο δαπανηρή ταινία που γυρίστηκε ποτέ στην Οκλαχόμα.

No Hard Feelings

Παρόλο που η κωμωδία διαδραματίζεται στο χωριό Montauk, του East Hampton, η παραγωγή της τελευταίας ταινίας του Lawrence πραγματοποιήθηκε σε τοποθεσίες της κομητείας Nassau, του Long Island. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν μερικές βασικές τοποθεσίες του Montauk, όπως ο φάρος Montauk Point Lighthouse και η αποβάθρα Gosman's Dock ενώ η παραγωγή γύρισε επίσης σκηνές στη διάσωση ζώων στο North Shore Animal League America, που βρίσκεται στο Port Washington της Νέας Υόρκης. 

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Το πέμπτο και τελευταίο μέρος της μακρόχρονης σειράς Indiana Jones, Indiana Jones and the Dial of Destiny, γυρίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαρόκο και την Ιταλία. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα στούντιο Pinewood στο Iver Heath της Αγγλίας, πολύ πριν μετακινηθούν στο North Yorkshire Moors Railway, και αργότερα στο κάστρο Bamburgh Castle που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Αγγλίας. Επιπλέον, η ομάδα παραγωγής γύρισε μια πληθώρα σκηνών δράσης σε όλη τη Σκωτία και αργότερα μεταμόρφωσε το κέντρο της Γλασκώβης σε Νέα Υόρκη του 1969. Έπειτα, το συνεργείο κατευθύνθηκε στη Σικελία για να γυρίσει σκηνές που προορίζονταν για την Ελλάδα, πριν ταξιδέψει τελικά στο Μαρόκο για να γυρίσει στις πόλεις Ouijda και Fez. Αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στο Μαρόκο, οι υπόλοιπες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στα Pinewood Studios.  

Scream VI

Αν και το Scream VI διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, η παραγωγή πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μόντρεαλ στο Κεμπέκ του Καναδά. Μια απόκλιση από το παραδοσιακό σκηνικό της σειράς, το Woodsboro της Καλιφόρνια, το νέο σκηνικό έδωσε στην ταινία μια φρέσκια αίσθηση, διατηρώντας παράλληλα τον κλασικό πια τρόμο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.