Όλες οι ταινίες 'Μόνος στο Σπίτι' από την καλύτερη στη χειρότερη

Το ήξερες ότι υπάρχουν έξι ταινίες "Μόνος στο Σπίτι";

Ενώ οι δύο πρώτες ταινίες "Μόνος στο Σπίτι" (Home Alone), με πρωταγωνιστή τον Macaulay Culkin, είναι εμβληματικές, το franchise επέκτεινε τη μαγεία του σε τέσσερις ακόμη ταινίες. Οι περιπέτειες του Kevin McCallister είναι αυτές όμως που, από τις παγίδες στους διαρρήκτες μέχρι τη σόλο περιήγηση στη Νέα Υόρκη, άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στα παιδιά της δεκαετίας του '90.

Όπως κάνει συχνά το Χόλιγουντ με τα επιτυχημένα franchise, αποφάσισε να επεκτείνει τη σειρά Home Alone, προσπαθώντας να προσελκύσει νέο κοινό. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 και καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, κυκλοφόρησαν τρεις νέες ταινίες με διαφορετικούς χαρακτήρες. Η τελευταία ταινία, Home Sweet Home Alone (2021), προστέθηκε στο ρόστερ, περνώντας σχετικά απαρατήρητη.

Έξι ταινίες, οι δύο βλέπονται

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, μόνο η πρώτη ταινία κατάφερε να ξεφύγει από τα διασταυρούμενα πυρά της κριτικής. Οι υπόλοιπες ταινίες Home Alone συγκέντρωσαν μικρά ποσοστά αποδοχής, ειδικότερα από την τρίτη ταινία κι έπειτα.

Είναι σαφές ότι οι ταινίες του Culkin παραμένουν οι αγαπημένες των θαυμαστών. Αν δεν έχεις τολμήσει ακόμη να ξεπεράσεις τις δύο αρχικές και είσαι περίεργος να δεις και τις υπόλοιπες, θα χαρείς να μάθεις ότι και οι έξι είναι βολικά διαθέσιμες στο Disney+.

Σε προειδοποιούμε, παντως. Οι επόμενες ταινίες δεν βλέπονται εύκολα. Παρόλα αυτά, είναι πιθανό να διασκεδάσουν κάπως τη νεότερη γενιά. Ας κατατάξουμε λοιπόν τις ταινίες Home Alone από την καλύτερη στη χειρότερη.

Home Alone (1990)

Το πρώτο Home Alone μάς σύστησε τον Kevin, ένα πολυμήχανο παιδί που έμεινε κατά λάθος χωρίς την οικογένειά του τα Χριστούγεννα. Η μάχη του ενάντια στους αδέξιους διαρρήκτες έγινε κλασική, κερδίζοντας επαίνους από κριτικούς και κοινό για το χιούμορ και τη ζεστή του ατμόσφαιρα. Θεωρείται μία από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Η δεύτερη ταινία μετέφερε τον Kevin στους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης, αντιμετωπίζοντας και πάλι τους ίδιους ληστές. Αν και διατήρησε μέρος απ' τη γοητεία του, δεν μπόρεσε να συλλάβει τη μαγεία του πρωτότυπου.

Home Alone 3 (1997)

Μια νέα κατεύθυνση με νέο καστ, όμως δεν είχε τη νοσταλγική γοητεία του Culkin. Οι κριτικοί και το κοινό ήταν λιγότερο επιεικείς, καθώς αυτό το sequel απομακρύνθηκε από την αγαπημένη συνταγή.

Home Sweet Home Alone (2021)

Το Home Sweet Home Alone (2021) σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο franchise, αλλά δυσκολεύτηκε να αφήσει το στίγμα του, λαμβάνοντας χαμηλές βαθμολογίες, τόσο από τους κριτικούς, όσο και από το κοινό. Μερικές φορές, τα κλασικά πρέπει να μένουν ανέγγιχτα.

Home Alone: The Holiday Heist (2012)

Έφερε ανατροπή στη φόρμουλα, αλλά η ιστορία δεν κατάφερε να βρει ανταπόκριση στο κοινό, λαμβάνοντας μέτρια αποδοχή.

Home Alone 4: Taking Back the House (2002)

Εισήγαγε έναν νέο Kevin και μια διαφορετική ιστορία, αποτυγχάνοντας να κατακτήσει τις καρδιές των οπαδών και κέρδισε μια θέση στον πάτο της λίστας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης