9 γιορτινές ταινίες μικρού μήκους για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο

Απογείωσε το εορταστικό πνεύμα με αυτές τις ταινίες μικρού μήκους.

Ετοίμασε μια ζεστή σοκολάτα και κάτσε κοντά στο τζάκι. Τι λείπει; Μα, φυσικά, μια ταινία στο πνεύμα των γιορτών. Δεν θέλεις όμως να σπαταλήσεις πολύ χρόνο; Υπάρχουν και οι ταινίες μικρού μήκους.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αγκαλιάσεις το πνεύμα των γιορτών από το να απολαύσεις μια συλλογή από συγκινητικές ταινίες μικρού μήκους; Είτε είσαι κουλουριασμένος στον καναπέ με την κουβερτούλα σου, είτε απολαμβάνεις ένα γιορτινό κοκτέιλ, αυτά τα κινηματογραφικά "διαμάντια", με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν τη διάθεσή σου.

Ακολουθούν δέκα γιορτινές ταινίες μικρού μήκους, που υπόσχονται να εμπνεύσουν και να διασκεδάσουν. Βυθίσου σε αυτές και απόλαυσέ τες.

Come Together (του Wes Anderson)

Η ταινία μικρού μήκους του Wes Anderson, με πρωταγωνιστή τον Adrien Brody, συνδυάζει αριστοτεχνικά τα χαρακτηριστικά του οπτικά στοιχεία με μια ιδιόρρυθμη ιστορία αγνώστων, που συναντιούνται μια χειμωνιάτικη χριστουγεννιάτικη μέρα πάνω σε ένα γοητευτικό -σε στυλ Agatha Christie- τρένο που διασχίζει τη χώρα.

English for Beginners (του Hubert Stadnicki)

Η viral ταινία του Hubert Stadnicki, English for Beginners, μεταμφιέζει έξυπνα μια διαφήμιση σε μια συγκινητική ιστορία. Ακολούθησε το ταξίδι εκμάθησης της γλώσσας ενός αξιαγάπητου ηλικιωμένου, γεμάτο απολαυστικές λεπτομέρειες, ένα χαριτωμένο κουτάβι και απροσδόκητο χιούμορ. Μια τέλεια γιορτινή απόλαυση σε μορφή μικρού μήκους.

Drunk History Christmas (από το Funny or Die)

Η -κυριολεκτικά- μεθυσμένη αφήγηση του Twas the Night Before Christmas από τον Allan McLeod θέτει τις βάσεις για μια ξεκαρδιστική αναπαράσταση με τον Ryan Gosling, την Eva Mendes και τον Jim Carrey. Η διασκεδαστική μορφή των Drunk History videos λάμπει με το απρόβλεπτο χάος και την ειλικρινή -και ακατάλληλη- απόδοση του McLeod.

How Awesome Dad Saved Christmas (του Shawn Vance)

Το γιορτινό "διαμάντι" του Shawn Vance, που χρησιμοποιεί την ομοιοκαταληξία για την αφήγησή της, θυμίζει κλασικά παραμύθια και παίρνει μια γοητευτικά σκοτεινή τροπή. Το Awesome Dad πλέκει μια γιορτινή ιστορία για ύπνο, εκπλήσσοντας με την ευστροφία και τη δημιουργικότητά της. Ένα διασκεδαστικό διήγημα, που προσφέρει γιορτινή χαρά, με μια ανατροπή.

Santa Baby (από το SNL)

Η κωμική ευφυΐα του Ryan Gosling και της Vanessa Bayer "λάμπει" σε αυτό το short του SNL. Οι άβολες απαιτήσεις να συναντήσουν τον πραγματικό Άγιο Βασίλη σε ένα πάρτι της γειτονιάς ξεδιπλώνονται με εξαιρετική χρήση της παρωδίας, των εκπληκτικών διαλόγων και των αντιδράσεων. Μια γεμάτη χιούμορ γιορτινή απόλαυση.

The Letter (της Rebecca Murga)

Το The Letter της Rebecca Murga δίνει τη δυνατότητα στους βετεράνους των ΗΠΑ να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες και δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία του ABC. Αυτή η μικρού μήκους ταινία, με πρωταγωνίστρια τη βετεράνο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Stephanie Maura Sanchez, απεικονίζει με αυθεντικό τρόπο τις θυσίες που κάνουν οι οικογένειες των στρατιωτών κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Believe  (του Jeffrey Pratt)

Στη συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία του Jeffrey Pratt πρωταγωνιστεί ένας σκύλος. Η ταινία βγάζει αβίαστα δυνατά συναισθήματα, χωρίς διάλογο. Μια μαγική ιστορία που "τραβάει τις χορδές" της καρδιάς, το Believe ενθαρρύνει τους θεατές να θυμούνται τα ζώα που μας έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Keep Your Mouth Shut (του Dan Roe)

Το σκοτεινό, κωμικό μάθημα του Dan Roe εκτυλίσσεται με φόντο τις γιορτές στα προάστια. Το Keep Your Mouth Shut οδηγεί ένα απλό αστείο σε ακραίες συνέπειες, συνδυάζοντας επιδέξια την κωμωδία και τη βία, ενώ παράλληλα δίνει μεγάλη έμφαση στον ρυθμό και τις εικόνες.

New Year's Eve (του Pranav Bhasin)

Η ταινία μικρού μήκους του Pranav Bhasin αγκαλιάζει την απλότητα στην αναζήτηση του έρωτα. Ο αξιαγάπητος πρωταγωνιστής και το έξυπνο σενάριο δείχνουν ότι μια συναρπαστική ιστορία δεν απαιτεί πολύπλοκο φωτισμό ή πληθώρα χαρακτήρων.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης