Στον Γιώργο Λάνθιμο η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας για το Poor Things
To βραβείο Α' γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Emma Stone.
Μία ακόμα επιτυχία σημείωσε o Γιώργος Λάνθιμος, καθώς το Poor Things κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας ή μιούζικαλ κατά τη διάρκεια της τελετής για τις Χρυσές Σφαίρες 2024.
Η Emma Stone έδωσε το βραβείο στον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος δήλωσε: "21 Σεπτεμβρίου κύριε Springsteen έχουμε και οι δύο γενέθλια. Μάλλον χαλάω τον χρόνο μου […] Ευχαριστώ τον Bruce Springsteen που με έκανε να μεγαλώσω όπως μεγάλωσα και φυσικά την Emma Stone".
Παράλληλα, αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η ταινία, χαρακτήρισε την Emma Stone ως "την καλύτερη".
Έτσι, με την Χρυσή Σφαίρα της καλύτερης ταινίας και τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας, το Poor Things μπαίνει στην κούρσα των Όσκαρ από τη θέση του φαβορί.
Η Emma Stone, το απόλυτο Φαβορί της βραδιάς κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για τον Α' Γυναικείο ρόλο της Bella Baxter στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.
"Tony σε ευχαριστώ για το σενάριο. Γιώργο δεν ξέρω τι άλλο να σου πω αλλά είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε. Η Bella στην ταινία είναι σα να παίζει σε ρομαντική κωμωδία. […] αποδέχεται με ευκολία τα πάντα. Μένει και ζει μέσα μου" τόνισε η ηθοποιός.
Σάρωσε το Oppenheimer
Η ταινία Oppenheimer, το δράμα του Christopher Nolan για τον εφευρέτη της ατομικής βόμβας, ήταν η κορυφαία στις Χρυσές Σφαίρες.
Το Oppenheimer πήρε πέντε βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο για το καλύτερο δράμα, την καλύτερη σκηνοθεσία για τον Nolan, την καλύτερη μουσική επένδυση, καθώς και τα βραβεία υποκριτικής για τους Cillian Murphy και Robert Downey J..
Η Emma Thomas, παραγωγός της ταινίας και σύζυγος του Nolan, δήλωσε ότι το τρίωρο έπος του συζύγου της για "μία από τις πιο σκοτεινές εξελίξεις στην ιστορία μας” είναι "διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχει κάνει κανείς".
Δύο βραβεία για την Barbie
Μετατρέποντας τη νοσταλγία για την αγαπημένη κούκλα σε μια αιχμηρή σάτιρα για τον μισογυνισμό και την ενδυνάμωση των γυναικών, η Barbie ήταν η κορυφαία ταινία με εννέα υποψηφιότητες, αλλά κατέληξε στο γκαλά με μόλις δύο βραβεία.
Κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού, για μια μελωδία που έγραψαν η Billie Eilish και ο αδελφός της Finneas. Και ως η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα της χρονιάς, διεκδίκησε ένα νεοσύστατο τρόπαιο για το εισπρακτικό επίτευγμα.
Όμως η Barbie έχασε παραδόξως το βραβείο καλύτερης κωμωδίας από το Poor Things.
Η ταινία Succession κυριάρχησε, αποσπώντας το βραβείο για την καλύτερη δραματική σειρά και τα βραβεία υποκριτικής για τους πρωταγωνιστές Kieran Culkin, Sarah Snook και Matthew Macfadyen
Η ταινία Bear σάρωσε στις κατηγορίες κωμωδίας, ενώ το ίδιο έκανε και η σειρά Beef.
Από: TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Οι ταινίες του James Cameron σε σειρά αξιολόγησης
Ένα updated ranking των ταινιών του κινηματογραφικού μύθου, με αφορμή την κυκλοφορία του Avatar: Φωτιά και Στάχτη.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΚαι οι Thievery Corporation στο Release Athens 2026
Μετά από την προσθήκη των Garbage στο πλευρό του Moby, μόλις ανακοινώθηκε νέα ημέρα στο line up της δημοφιλούς διοργάνωσης που το 2026 έχει επέτειο δέκα χρόνων και το γιορτάζει δεόντως.
Αυτή η μπάντα αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό, σύμφωνα με τον Bono
Πώς ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους frontmen της rock άντλησε έμπνευση από τους ήρωές του. Ο Bono θυμάται τις φωνές και τα τραγούδια που καθόρισαν τη διαδρομή του.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠώς ο James Cameron έχτισε τον μύθο του
Για περισσότερα από 45 χρόνια, ο James Cameron μετατρέπει το αδύνατο σε κινηματογραφική τελειότητα, αναγκάζοντας κάθε φορά Χόλιγουντ και κοινό σε βαθιά υπόκλιση.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈχουμε πρώτο, επικό trailer για το Disclosure Day, τη νέα ταινία του Steven Spielberg
Μετά από μήνες άκρας μυστικότητας, η νέα ταινία του μάστορα του σασπένς αποκαλύπτει τα πρώτα της μυστικά. Το teaser trailer υπόσχεται επική επιστροφή στην επιστημονική φαντασία με Emily Blunt, εξωγήινες παρουσίες και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει κλασικό Spielberg.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟι Garbage θα πλαισιώσουν τον Moby στο Release Athens 2026
Αυτή κι αν είναι μία πολύ ωραία προσθήκη στην Τετάρτη 1 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Η Shirley Manson και η παρέα της έρχεται για να μας θυμίσει 32(!) χρόνια ροκ μουσικής.