Ο Ian McKellen δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον Gandalf στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ρόλος είχε προταθεί πρώτα σε δύο πασίγνωστους ηθοποιούς που δε θα μας περνούσαν ποτέ από το μυαλό.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 01 Φεβρουαρίου 2024

Ο Gandalf the Gray, τον οποίο ενσάρκωσε ο Sir Ian McKellen, αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του ηθοποιού και κατάφερε να καθηλώσει το κοινό παγκοσμίως στην τριλογία του Peter Jackson, "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών". Ναι, φυσικά μιλάμε για το τέλειο casting, όμως παρά την άψογη ερμηνεία του McKellen, φαίνεται πως δεν ήταν αυτός η αρχική επιλογή για τον χαρακτήρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο McKellen αποκάλυψε ότι καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Anthony Hopkins και ο Sean Connery, ανάμεσα σε άλλους, είχαν προταθεί για τον ρόλο πριν από αυτόν.

Από "Γκρίζος" σε "Λευκός"

Η ερμηνεία του McKellen ως Gandalf, που εξελίσσεται από τον ταπεινό "Γκρίζο" στον ευγενή "Λευκό", παραμένει απαράμιλλη. Το πάθος και η αφοσίωσή του στον χαρακτήρα έχουν εδραιώσει τον Gandalf ως έναν από τους σπουδαιότερους κινηματογραφικούς χαρακτήρες φαντασίας όλων των εποχών.

Ακόμα και δύο δεκαετίες μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας, ο McKellen συνεχίζει να τρέφει ιδιαίτερα συναισθήματα για τον Gandalf, εκφράζοντας ενδιαφέρον να επαναλάβει τον ρόλο για τη σειρά του Amazon, The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Σε συνέντευξή του στο Variety το 2023, ο McKellen θυμήθηκε ότι είχε προστεθεί καθυστερημένα στο υπόλοιπο cast, καθώς άλλοι εξέχοντες ηθοποιοί είχαν προσεγγιστεί αρχικά για τον ρόλο.

Μεταξύ των υποψηφίων που ανέφερε ο McKellen ήταν ο Anthony Hopkins, γνωστός για την ευελιξία του και το δραματικό του βάθος. Ωστόσο, οι λόγοι πίσω από την απόφαση του Hopkins παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Ομοίως, ο Sean Connery, γνωστός για την ερμηνεία του ως James Bond, απέρριψε επίσης την ευκαιρία να ενσαρκώσει τον Gandalf. Σύμφωνα με τον Mark Ordesky, στέλεχος της New Line Cinema, ο Connery δυσκολεύτηκε να συνδεθεί με το υλικό και τελικά αρνήθηκε τον ρόλο.

O Anthony Hopkins Gabriel Grams/FilmMagic
O Anthony Hopkins ήταν ένας από τους υποψηφίους για τον ρόλο του Gandalf.

Αυτά τα βαριά ονόματα του Χόλιγουντ δεν ήταν οι μόνοι που εξετάστηκαν για τον ρόλο του Gandalf. Ο David Bowie, ο Christopher Plummer, ο Sam Neill, ακόμη και ο Sir Patrick Stewart ήταν μεταξύ των ηθοποιών που μπήκαν σε συζητήσεις για τον ρόλο. Η ιδέα ότι ο Stewart, γνωστός για τον ρόλο του ως Captain Picard στο Star Trek, σχεδόν θα έμπαινε στη θέση του Gandalf προσθέτει μια ενδιαφέρουσα τροπή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη στενή φιλία του με τον McKellen και τη μετέπειτα συνεργασία τους στο franchise X-Men.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος