Τα έπη της Marvel που περιμένουμε μέχρι το 2027

Το Marvel Cinematic Universe συνεχίζει και επεκτείνεται.

Esquire Team
Γράφει: Παύλος Κρούστης 27 Φεβρουαρίου 2024

Η μεγάλη επιστροφή της Marvel μετά τις μαζικές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας και των απεργιών θα ήταν η έκρηξη του πολυσύμπαντός της, που ετοιμάζει: ατελείωτες δυνατότητες, με τα πιο δημοφιλή πειράματα, που θα άνοιγαν το δρόμο για το μέλλον του MCU.

Η Marvel για πρώτη φορά ήταν υποψήφια για Emmy με τη σειρά WandaVision, καλωσόρισε την πρώτη της μουσουλμάνα super hero με τη Ms. Marvel και κατάφερε να φτιάξει την πρώτη ταινία με έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, μετά την πανδημία, με το Spider-Man: No Way Home. To Doctor Strange in the Multiverse of Madness διεύρυνε ακόμη περισσότερο το σύμπαν και οδήγησε τους οπαδούς στην τρέλα με τις άπειρες νέες θεωρίες, ενώ το Disney+ έκανε χώρο για πιο ανορθόδοξους ήρωες, όπως ο Moon Knight.

Η ακμάζουσα εποχή όμως φαίνεται πως έχει παρέλθει. Το Ant-Man and the Wasp: Quantumania, το The Marvels και το Secret Invasion θεωρούνται αποτυχίες σε πολλαπλά επίπεδα και ανάγκασαν τον επικεφαλής, Kevin Feige, να επανεξετάσει τη στρατηγική της όσον αφορά τουλάχιστον τις κυκλοφορίες των επερχόμενων ταινιών.

Επιπρόσθετα, ο Jonathan Majors δεν θα υποδύεται πλέον τον Kang the Conqueror, αφού κρίθηκε ένοχος για επίθεση και παρενόχληση, κάτι που έχει αφήσει ένα σημαντικό κενό στα πλάνα της εταιρείας. Παρόλα αυτά, η Marvel σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον 20 ακόμα projects μέχρι το τέλος του 2027, μεταξύ των οποίων είναι το το The Fantastic Four, με πρωταγωνιστή τον Pedro Pascal, και η πιθανή επιστροφή των X-Men. Πολλά άλλα έργα -συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής του Blade, του κυνηγού βαμπίρ- βρίσκονται επίσης υπό ανάπτυξη.

Το πιο πιθανό είναι να αλλάξει και πάλι το πρόγραμμα, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, παρακάτω βρίσκεις όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα.

X-Men '97

Το X-Men '97 επιστρέφει στην εμβληματική εποχή της δεκαετίας του 1990, όπου μια ομάδα μεταλλαγμένων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπερφυσικές τους ικανότητες για να προστατεύσουν έναν κόσμο που τους απεχθάνεται και τους φοβάται, αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις και ένα μέλλον επικίνδυνο και απρόβλεπτο.

Ενώ ο Kevin Feige, επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Marvel, σκέφτεται πώς θα ενσωματώσει καλύτερα τους X-Men στο MCU, το πρώτο σχέδιο της Disney είναι να ξαναφτιάξει το καρτούν X-Men που έτρεξε για πέντε σεζόν από το 1992 έως το 1997. Αυτήν τη φορά όμως έχουμε 10 νέα επεισόδια.

Το cast περιλαμβάνει τους Ray Chase ως Cyclops, Jennifer Hale ως Jean Grey, Alison Sealy-Smith ως Storm, Cal Dodd ως Wolverine, JP Karliak ως Morph, Lenore Zann ως Rogue, George Buza ως Beast, AJ LoCascio ως Gambit, Holly Chou ως Jubilee, Isaac Robinson-Smith ως Bishop, Matthew Waterson ως Magneto και Adrian Hough ως Nightcrawler.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από τις 20 Μαρτίου 2024.

Deadpool & Wolverine

Ήταν "σιγουράκι" ότι ο Reynolds θα συνέχιζε ως Deadpool, ακόμα και μετά την εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney. Άλλωστε, οι δυο πρώτες ταινίες του έφτασαν συνδυαστικά πάνω απο 1,5 δισ. δολάρια σε έσοδα.

Η προσθήκη του Hugh Jackman στον ρόλο του Wolverine (πιθανώς, για τελευταία φορά) ανεβάζει ακόμη περισσότερο τις "μετοχές" της ταινίας. Όσοι ξέρουν, περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες αυτό το "θαύμα".

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στις ελληνικές αίθουσες από τις 25 Ιουλίου 2024.

Agatha: Darkhold Diaries

Τα έπη της Marvel που περιμένουμε μέχρι το 2027Disney

Η αγαπημένη ερμηνεία της Kathryn Hahn ως μάγισσα, Agatha Harkness, στο WandaVision, βοήθησε στο να αποκτήσει τη δική της σκοτεινή κωμική σειρά, Agatha: Darkhold Diaries. Το αρχικό pitch για τη σειρά φέρεται επίσης να έχει περάσει από πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της παραγωγής, από Agatha: House of Harkness σε Coven of Chaos και τώρα Darkhold Diaries.

Ο επικεφαλής σεναριογράφος του WandaVision, Jac Schaeffer, θα είναι εκτελεστικός παραγωγός στη σειρά αυτή, συνεχίζοντας από εκεί που αφήσαμε την Agatha την τελευταία φορά.

Η σειρά θα γίνει διαθέσιμη στο Disney+ κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Captain America: Brave New World

Captain AmericaDisney

Ο Anthony Mackie θα πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια της σειράς The Falcon and the Winter Soldier, που έδωσε τελικά στον Sam Wilson τον τίτλο του Captain America.

Το Falcon and the Winter Soldier άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως τον ρόλο της Sharon Carter ως Power Broker και την Contessa Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) που μαζεύει προβληματικά πλάσματα με υπερδυνάμεις, όπως τον John Walker (Wyatt Russell).

Ο Samuel Sterns, του οποίου η μεταμόρφωση στον The Leader στο The Incredible Hulk του 2008 δεν διερευνήθηκε ποτέ, θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο Brave New World, καθώς θα δούμε και τον Harrison Ford στον ρόλο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ταινία είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου 2025.

Thunderbolts

ThunderboltsMarvel

Με πρωταγωνιστές μια ομάδα κακοποιών και αντιηρώων του MCU, όπως ο Winter Soldier, η Μαύρη Χήρα της Florence Pugh, ο πράκτορας των ΗΠΑ, ο Ghost, ο Taskmaster και ο Red Guardian του David Harbour, το Thunderbolts θα παρουσιάσει μια ομάδα τύπου Suicide Squad για το MCU, την οποία θα συγκεντρώσει η Contessa Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus).

Η ταινία είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 2 Μαΐου 2025.

The Fantastic Four

The Fantastic FourMarvel

Οι Fantastic Four, η πρώτη οικογένεια της Marvel, είχε μια δύσκολη πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Ο Mr. Fantastic, o Human Torch, η Invisible Woman και το The Thing, έχουν ήδη κοσμήσει τις οθόνες μας τρεις φορές τώρα, αλλά και οι τρεις ταινίες ήταν εμπορικές και κριτικές αποτυχίες.

Τώρα, η Marvel ανακοίνωσε ότι ο Pedro Pascal (The Last of Us) θα πρωταγωνιστήσει ως ο επόμενος Reed Richards, μαζί με τη Vanessa Kirby (Mission: Impossible) ως Sue Storm, τον Joseph Quinn (Stranger Things) ως Johnny Storm και τον Ebon Moss-Bachrach (The Bear) ως Ben Grimm. Η νέα ταινία αποτελεί την πρώτη προσπάθεια των Marvel Studios στους Fantastic Four, καθώς μετά την εξαγορά της Fox, μπορεί να τους ενσωματώσει στο MCU.

Η ταινία είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 25 Ιουλίου 2025.

Blade

BladeMarvel

Το hype είναι τεράστιο για την επιστροφή του Blade, του κυνηγού βαμπίρ, τον οποίο θα υποδυθεί ο Mahershala Ali. Ο ήρωας έγινε διάσημος σε μια τριλογία ταινιών, με πρωταγωνιστή τον Wesley Snipes, πριν από την ΜCU. Ο μισός βρικόλακας και δολοφόνος πλήρους απασχόλησης βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την αναβίωση των ταινιών υπερηρώων στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Ο Blade έκανε ήδη ένα ηχητικό cameo μόνο στη σκηνή των τίτλων τέλους του Eternals, όταν μίλησε στον Dane Whitman (Kit Harington), ο οποίος θα γίνει ο Black Knight, αλλά είναι άγνωστο πώς ακριβώς θα ταιριάξουν οι δύο χαρακτήρες στην επόμενη φάση του MCU. Προς το παρόν, η παραγωγή της ταινίας έχει καθυστερήσει, καθώς αναζητείται -τελευταία στιγμή- νέος σκηνοθέτης.

Η ταινία είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου 2025.

Ironheart

IronheartMarvel

Μετά την εισαγωγή της στο Black Panther: Wakanda Forever, η RiRi Williams (Dominique Thorne) θα αποκτήσει μια δική της σόλο σειρά που θα εξερευνήσει τον χαρακτήρα της πληρέστερα, καθώς και θέματα της τεχνολογίας νέας γενιάς του Iron Man.

Ονομάζοντας τον εαυτό της "Ironheart", η RiRi δημιουργεί μια υπερσύγχρονη στολή που μπορεί να συναγωνιστεί εκείνη του μεγάλου Tony Stark, πριν βρεθεί ξαφνικά σε έναν εγκληματικό κόσμο που θα κάνει τα πάντα για να τη διεκδικήσει.

Η σειρά είναι προγραμματισμένο να κάνει γίνει διαθέσιμη στο Disney+ μέσα στο 2025.

Daredevil: Born Again

Μετά τις εμφανίσεις του στο Spider-Man: No Way Home και το She-Hulk, ο Matt Murdock, γνωστός και ως Daredevil (Charlie Cox), θα έχει τη δική του σειρά 12 επεισοδίων στο Disney+, χάρη στη ζήτηση των θαυμαστών. Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή και οι ανακατατάξεις στο προσωπικό έσπρωξαν τη σειρά στο 2025, αλλά το Born Again παραμένει στα σχέδια της Marvel.

Οι τρεις πρώτες σεζόν του τυφλού δικηγόρου που μάχεται το έγκλημα έκαναν πρεμιέρα στο Netflix, όταν ήρωες όπως οι Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist και The Punisher, είχαν για "σπίτι" τους το Netflix. Ο βασικός εχθρός του Daredevil, ο Kingpin (Vincent D'Onofrio), έκανε επίσης την εμφάνισή του σε νεότερες σειρές του Disney+ και γνωρίζουμε ήδη ότι θα επιστρέψει για το Born Again, το οποίο θα είναι κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τη σειρά που προβλήθηκε πρώτα στο Netflix.

Θα το δούμε στο Disney+, πιθανώς μέσα στο 2025.

Avengers 5

Σε αυτό το σημείο, το μέλλον του Avengers: The Kang Dynasty είναι πολύ αβέβαιο. Ο Jonathan Majors δεν υποδύεται πλέον τον Kang, αλλά η Marvel δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα εναλλακτικά της σχέδια. Το μόνο που ανακοίνωσαν μόλις πρόσφατα είναι ότι πλέον η ταινία δεν θα ονομάζεται "Avengers: The Kang Dynasty". Έχουν χρόνο για να το σκεφτούν αυτό, καθώς η επόμενη ταινία των Avengers δεν έχει προγραμματιστεί πριν από το 2026. Οι fans φωνάζουν για τον Doctor Doom, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιος θα γίνει ο επόμενος μεγάλος κακός της Marvel.

Η ταινία είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 1 Μαΐου 2026.

What If...? (Season 3)

What IfMarvel

Με τον κακό Doctor Strange και την Captain Carter να εμφανίζονται στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness, η σειρά κινουμένων σχεδίων "What If...?" μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιρροή τελικά στο σύνολο του MCU.

Η τρίτη σεζόν θα γίνει διαθέσιμη στο Disney+ με άγνωστη ακόμη ημερομηνία.

Armor Wars

Armor WarsMarvel

Αν το Armor Wars ακολουθήσει την ιστορία του από τα κόμικς, ο James Rhodes (Don Cheadle) θα πρέπει να αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Tony Stark για να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η τεχνολογία του Iron Man θα πέσει σε λάθος χέρια.

Η περιορισμένη σειρά θα μετατραπεί σε ταινία από τον Yassir Lester (Black Monday) και θα έχει επίσης τον μαυραγορίτη έμπορο, Sonny Burch (Walter Goggins), ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Ant-Man and the Wasp.

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία διάθεσης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr