Όσα έμαθε η ζωή στον Bill Murray

Με αφορμή τα σημερινά 72α γενέθλιά του.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 21 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι ο πιο ανεπιτήδευτα εκκεντρικός σταρ του σύγχρονου Χόλιγουντ. Με αφορμή τα σημερινά 72α γενέθλιά του Bill Murray (γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1950 στο Έβανστον του Ίλινοϊς), θυμόμαστε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο διδακτικές ατάκες του που έχουν βγει από τα αινιγματικά του χείλη όλα αυτά τα χρόνια.

Τα Μαθήματα Ζωής του Bill Murray

> Όσο πιο χαλαρός είσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι σε οτιδήποτε κι αν κάνεις. Όταν είσαι καλά με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, χειρίζεσαι καλύτερα και τους εχθρούς σου. Όταν είσαι καλά στη δουλειά σου, είσαι καλά και με τον εαυτό σου.

> Ο κινηματογράφος μου ταιριάζει, γιατί η δουλειά στα γυρίσματα γίνεται κομματιαστά και με διαλείμματα. Το μόνο που χρειάζεται σε κάθε σκηνή, είναι να είμαι καλός για περίπου 90 δευτερόλεπτα.

> Όταν κάποιος μου εξομολογείται ότι θέλει να γίνει πλούσιος και διάσημος, τον συμβουλεύω να περιοριστεί στο "πλούσιος". Οι πλούσιοι περνάνε μια χαρά. Τα μόνα τους προβλήματα είναι η εφορία και οι συγγενείς που ζητάνε δανεικά. Η διασημότητα είναι full time απασχόληση.

Όσα έμαθε η ζωή στον Bill Murray

> Οι περισσότεροι γονείς μιλάνε για τις χαρές της πατρότητας. Το να είσαι πατέρας, όμως, έχει και πολύ τρόμο: όταν γεννιέται το παιδί σου, η ζωή σου όπως την ήξερες και όπως την είχες συνηθίσει, τελειώνει. Τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα και αρχίζει κάτι άλλο, κάτι εντελώς άγνωστο για σένα.

> Όταν συναντήσεις τον άνθρωπο που πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει ο άνθρωπός σου, ο σύντροφος της ζωής σου, μην μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς συμβατικά. Μπείτε σε ένα αεροπλάνο μαζί και ταξιδέψτε σε ένα μέρος όπου είναι δύσκολο να φτάσεις και ακόμα πιο δύσκολο να φύγεις. Αν είστε ακόμα ερωτευμένοι, μετά από αυτό το ταξίδι, παντρευτείτε στο αεροδρόμιο της επιστροφής.

> Αν θέλεις διακαώς να κερδίσεις ένα Όσκαρ, έχεις σοβαρό πρόβλημα. Είναι σα να θέλεις ντε και σώνει να παντρευτείς – στο τέλος θα πάρεις τον πρώτο που θα βρεθεί μπροστά σου.

> Δεν θέλω στο τέλος της ζωή μου να γίνω αυτός ο τύπος που κλαψουρίζει στο μπαρ, σκυφτός πάνω απ' το ποτό του.

Μπιλ Μάρεϊ 2

> Μη χαραμίζεις το χρόνο σου σκεπτόμενος τα λάθη και τις αποτυχίες σου. Αν το κάνεις, δεν θα σου μείνει χρόνος για τα σωστά και τις επιτυχίες που έχεις μπροστά σου.

> Η ζωή δεν έχει πρόβα. Όλα είναι τώρα και όλα είναι "μία κι έξω". Είσαι υποχρεωμένος να τα ζεις όσο καλύτερα μπορείς και όσο πιο συνειδητά μπορείς.

ΜΠΙΛ ΜΑΡΕΪ

> Το "όχι" είναι μια απίστευτα δυνατή λέξη. Και θέλει πολλή δύναμη για να την πεις.

 


Διάβασε ακόμη γιατί αγαπάμε τόσο τον Bill Murray και τις 30 καλύτερες ταινίες του Bill Murray.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.