Πρώτη ματιά στο Michael τη βιογραφική ταινία του Michael Jackson

Ο γιος του Jermaine Jackson, Jaafar πρωταγωνιστεί στην ταινία και είναι ίδιος ο θείος του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Φεβρουαρίου 2024

Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό του, ο Michael Jackson παίρνει τη μορφή βιογραφίας. Η επερχόμενη ταινία, Michael, έχει πίσω της μια μεγάλη ομάδα. Ο Antoine Fuqua θα σκηνοθετήσει την ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο John Logan. Παράλληλα, ο Graham King θα αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, με τη βοήθεια των συνδιαχειριστών της περιουσίας του Jackson, John Branca και John McCain.

Δεδομένης της συμμετοχής τους, δεν είναι σαφές πώς η ταινία θα απεικονίσει την ταραχώδη πτώση του τραγουδιστή. Ωστόσο, σύμφωνα με το Deadline, το πρότζεκτ αναπαριστά τις κομβικές στιγμές της ζωής του Jackson και τις ερμηνείες του, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει "ευθέως τις κατηγορίες για παιδεραστία που τον κυνηγούσαν τα τελευταία χρόνια".

Το Vulture αναφέρει ότι η βιογραφική ταινία βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2019, αλλά τελικά πήρε φόρα όταν ο Fuqua εντάχθηκε στο project. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας πάνω σε μουσικά βίντεο για τον Prince και την Toni Braxton, είναι ενθουσιασμένος που θα ζωντανέψει την ιστορία του Jackson.

"Επηρεάστηκα να κάνω μουσικά βίντεο παρακολουθώντας τη δουλειά του - του πρώτου μαύρου καλλιτέχνη που έπαιζε σε μεγάλη εναλλαγή στο MTV. Η μουσική του και αυτές οι εικόνες είναι μέρος της κοσμοθεωρίας μου και η ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία του στην οθόνη μαζί με τη μουσική του ήταν ακαταμάχητη", δήλωσε ο Fuqua.

Η πλοκή 

Η ακριβής πλοκή της ταινίας του Jackson δεν είναι ακόμα γνωστή. Ωστόσο, ξέρουμε πως μία ματιά στη ζωή και την καριέρα του τραγουδιστή, συμπεριλαμβανομένης της ταραχώδους ανατροφής του, των πρώτων ημερών του ως μέλος των Jackson 5, του σόλο ντεμπούτου του και ενδεχομένως του πρόωρου θανάτου του σε ηλικία 50 ετών. 

Το cast

Ο ανιψιός του Michael Jackson, Jaafar Jackson, είναι αυτός που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. Ο Jaafar είναι ο γιος του μεγαλύτερου αδελφού του Michael, Jermaine. Πέρυσι, ο Fuqua ανακοίνωσε την απόφαση για την επιλογή του στο Instagram με μια φωτογραφία του Jaafar ντυμένο με το χαρακτηριστικό look του θείου του. Η λεζάντα έγραφε: "Με υπερηφάνεια ανακοινώνω τον Jaafar Jackson ως Michael - το κινηματογραφικό γεγονός που εξερευνά το ταξίδι του ανθρώπου που έγινε ο βασιλιάς της ποπ. Έρχεται σύντομα".

Στην ταινία πιθανότατα θα συμμετάσχουν όλοι οι κοντινοί συγγενείς του Michael Jackson. Σύμφωνα με το Variety, για τα αδέλφια του Michael έχουν επιλεγεί δύο ηθοποιοί για τον καθένα, οι οποίοι θα τους υποδυθούν σε νεότερη και μεγαλύτερη ηλικία. Η αδελφή του Michael, η Janet Jackson, είναι το μόνο πρόσωπο που δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πάρει μέρος στην ταινία ή όχι. 

Μέχρι στιγμής τα ονόματα έχουν ως εξής:

Jermaine: Jayden Harville (νέος), Jamal R. Henderson (μεγάλος)

Marlon: Jaylen Lyndon Hunter (νέος), Tre Horton (μεγάλος)

Tito: Judah Edwards (νέος), Rhyan Hill (μεγάλος)

Jackie: Nathaniel Logan McIntyre (νέος), Joseph David-Jones (μεγάλος)

Το cast περιλαμβάνει επίσης τον Colman Domingo, ο οποίος θα υποδυθεί τον πατέρα του Michael, Joe Jackson. Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Domingo μίλησε για το ρόλο του. "Δε είμαι μόνο τυχερός που έχω να υποδυθώ έναν πλούσιο, σύνθετο και ελαττωματικό χαρακτήρα με τον Joe Jackson, αλλά έχω επίσης μια θέση στην πρώτη σειρά για την απίστευτη μεταμόρφωση του Jaafar", δήλωσε. Εν τω μεταξύ, η Nia Long θα πρωταγωνιστήσει ως η μητέρα του Michael, Kathrin, και ο Miles Teller θα υποδυθεί τον δικηγόρο ψυχαγωγίας του Jackson, John Branca.

Η πρεμιέρα του Michael έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου 2025. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε τη ζωή του βιβλίο

Η αυτοβιογραφία του με τίτλο "Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια" μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Ryan Gosling είναι γεννημένος κασκαντέρ

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Fall Guy (Ο Κασκαντέρ) στη μεγάλη οθόνη, εξασφαλίσαμε αποκλειστικές δηλώσεις του δημοφιλούς ηθοποιού για την ταινία, τη συνεργασία του με τον David Leitch και φυσικά, τις πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος