Πρώτη ματιά στο Dune Messiah

Η τρίτη ταινία Dune βρίσκεται ήδη στα σκαριά όμως θα είναι πολύ διαφορετική από το πρώτο και το δεύτερο μέρος.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, το Dune: Part Two είναι επιτέλους εδώ. Η θριαμβευτική ταινία του σκηνοθέτη Denis Villeneuve όχι μόνο θέτει νέα πρότυπα για τον κινηματογράφο επιστημονικής φαντασίας, αλλά και ολοκληρώνει την ιστορία του πρώτου μυθιστορήματος του Frank Herbert.

Υπήρξαν, βέβαια, και προηγούμενες μεταφορές του Dune - κυρίως το 1984 και το 2000 - αλλά το Dune και Dune: Part Two αποτελούν τις πιο εντυπωσιακές και επικές μεταφορές από τη σελίδα στην οθόνη, που έχουν γίνει ποτέ. Όπως δήλωσε στο Twitter ο γιος του συγγραφέα και λογοτεχνικός εκτελεστής Brian Herbert: "...είναι μακράν η καλύτερη κινηματογραφική ερμηνεία του κλασικού μυθιστορήματος Dune του Frank Herbert που έχει γίνει ποτέ". Δηλαδή, δεν είναι μόνο δική μας άποψη αυτό.

Η συνολική ιστορία του Dune όμως, δεν έχει βάλει τελεία ακόμα. Ενώ το Dune: Μέρος 2 τελειώνει εκεί που τελειώνει το πρώτο μυθιστόρημα, υπάρχουν άλλα πέντε μυθιστορήματα που έγραψε ο Frank Herbert. Το βιβλίο που ακολουθεί το Dune, το Dune Messiah του 1969, αναπτύσσεται ήδη ως βάση για μια άμεση συνέχεια του Dune: Part Two. Θα γίνει όμως όντως μια ταινία Dune Messiah; 

Ναι, αν και η Warner Brothers και η Legendary δεν έχουν κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, ο Denis Villeneuve έχει επανειλημμένα πει ότι αυτήν τη στιγμή γράφει το σενάριο. "Είναι μια ταινία που βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία συγγραφής. Είμαστε κοντά και δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά δεν έχει τελειώσει", δήλωσε ο Villeneuve στο Inverse. Ο ίδιος μάλιστα, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μετά τη διασκευή του πρώτου μυθιστορήματος σε δύο ταινίες, ήθελε να κάνει ακόμα μία ταινία Dune και πάντα πίστευε ότι "το Dune Messiah θα ήταν μια δυνατή ταινία, πάντα έβλεπα μια τριλογία".

Πρώτη ματιά στο Dune Messiah

Σε αντίθεση με το μυθιστόρημα, το Dune: Part Two τελειώνει με την αδελφή του Paul, Alia, να μην έχει ακόμα γεννηθεί. Ωστόσο, η νέα ταινία αποκαλύπτει μια ενήλικη εκδοχή της Alia σε ένα όραμα στο μέλλον, στο οποίο αυτόν τον εμβληματικό χαρακτήρα υποδύεται η Anya Taylor-Joy. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτή η μία εκπληκτική σκηνή προϊδεάζει για τις δυνατότητες του Dune Messiah, απλά και μόνο επειδή παρουσιάζει ένα μέλλον πέρα από τα γεγονότα του Dune: Part Two. Στο τέλος της ταινίας, η Jessica  λέει στην αγέννητη Alia: "Ο αδελφός σου επιτέθηκε στα μεγάλα σπίτια. Ο ιερός πόλεμος αρχίζει". Μια κινηματογραφική εκδοχή του Dune Messiah θα απεικόνιζε τα επακόλουθα αυτού του τεράστιου πολέμου και το πώς είναι το σύμπαν υπό τη βασιλεία του Paul ως αυτοκράτορα.

Το Dune: Part Two υποδηλώνει επίσης ότι παρά τον θυμό της Chani με τον Paul σε αυτή την ταινία, θα συμφιλιωθούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Ο Paul λέει στη μητέρα του ότι τα μελλοντικά του οράματα τον διαβεβαιώνουν ότι "θα έρθει να καταλάβει". Αυτό θα ταίριαζε με τα βιβλία, επειδή στο Dune Messiah, η Chani θα ήταν πιστή στον Paul, παρά κάποιες από τις τυραννικές πράξεις του. Το Dune Messiah αφορά κυρίως δύο πράγματα: μια συνωμοσία για τη δολοφονία του Paul και την καταραμένη άποψη του Paul για τη δική του προφητεία, η οποία τον βρίσκει εγκλωβισμένο στις δικές του προβλέψεις για το μέλλον. To Dune Messiah θα μπορούσε να διαβαστεί ως ένας εκτεταμένος επίλογος του Dune. Και φυσικά, σε αυτή την ταινία περιμένουμε και την επιστροφή του Jason Momoa ως Duncan Idaho.

Τώρα, όσον αφορά την κυκλοφορία της ταινίας, ο σκηνοθέτης δηλώνει: "Υπάρχει οπωσδήποτε η επιθυμία για μια τρίτη ταινία, αλλά δεν θέλω να βιαστώ. Ο κίνδυνος στο Χόλιγουντ είναι ότι οι άνθρωποι ενθουσιάζονται και σκέφτονται μόνο τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και όχι την ποιότητα".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.