Όλα όσα γνωρίζουμε για το Dune: Messiah

Οι fans θέλουν το τρίτο μέρος και το θέλουν τώρα.

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου μυθιστορήματος Dune, ένας σκηνοθέτης ξεκίνησε να μεταφέρει τους επικούς τόμους του έπους επιστημονικής φαντασίας του συγγραφέα Frank Herbert στη μεγάλη οθόνη, έχοντας κατά νού πλάνο πολλαπλών ταινιών. Ο καναδός δημιουργός Denis Villeneuve κατόρθωσε να "συμπυκνώσει" το πνεύμα της ιστορίας και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Το Dune: Part Two απέσπασε επίσης εξαιρετικές κριτικές και έχει ξεπεράσει ήδη την πρώτη ταινία στο box office, με πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Έτσι, οι θαυμαστές απαιτούν το τρίτο μέρος της σειράς, το Dune: Messiah.

Ακολουθούν όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Πότε θα κυκλοφορήσει το Dune 3;

Προς το παρόν, η απάντηση είναι ένα μυστήριο. Τον Αύγουστο του 2023, ο Villeneuve είχε δηλώσει στο Empire ότι θα ξεκινούσε την ανάπτυξη του σεναρίου της τρίτης ταινίας ανάλογα με την επιτυχία του Dune: Part Two.

Στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε στους Times ότι ήθελε να πάρει τον χρόνο του: "Υπάρχει απόλυτη επιθυμία για το τρίτο μέρος, αλλά δε θέλω να βιαστώ. Ο κίνδυνος στο Χόλιγουντ είναι ότι οι άνθρωποι ενθουσιάζονται και σκέφτονται μόνο τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και όχι την ποιότητα".

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, ο μουσικός του συνεργάτης Hans Zimmer δήλωσε στο Variety: "Ο Denis έρχεται τη δεύτερη μέρα των γυρισμάτων [του Dune: Part Τwo], και χωρίς λόγια έρχεται και βάζει το βιβλίο "Dune: Messiah" στο γραφείο μου, και ξέρω πού πάμε και ξέρω ότι δεν έχουμε τελειώσει".

Με λίγα λόγια, μπορείς να χαρείς, αλλά μην το περιμένεις σύντομα.

Η πλοκή

Ο Villeneuve έχει πει αρκετές φορές ότι βλέπει το franchise του Dune ως τριλογία και ότι η τρίτη ταινία θα βασίζεται στην πλοκή του Dune: Messiah. "Αυτό που οραματίζομαι, είναι η διασκευή δύο βιβλίων, του Dune και του Dune: Messiah. Αποφασίσαμε να χωρίσουμε το πρώτο μυθιστόρημα στα δύο, οπότε τώρα είμαστε σε τρεις ταινίες. Αυτές οι ταινίες απαιτούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να γυριστούν. Για την ψυχική μου υγεία, αποφάσισα να ονειρεύομαι μόνο τρεις ταινίες", είπε.

Ακολουθούν spoilers για το Dune: Part Two και πιθανά spoilers για τo Dune: Messiah.

Το Dune: Messiah είναι το δεύτερο από τα τέσσερα μυθιστορήματα στην άνοδο της εποχής των Atreides. Στη συγκεκριμένη ιστορία, είμαστε 12 χρόνια, αφότου ο Paul έγινε αυτοκράτορας. Μετά από μια τζιχάντ που σκοτώνει δισεκατομμύρια, αντιμετωπίζει νέες αντιδράσεις στην εξουσία του, καθώς οι Bene Gesserit, η Συντεχνία του Διααστήματος και οι Tleilaxu ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τον ανατρέψουν.

Υπάρχει μια κλωνοποιημένη έκδοση του μέντορα του Paul, Duncan Idaho, δίδυμα που γεννιούνται από τον Atreides και την Chani και ο Paul καταλήγει τυφλός, αλλά εξοπλισμένος με ψυχικά οράματα μέσω των γιων του. Είναι πολλά, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην αρχίσεις να "οργώνεις" το βιβλίο πριν από την κινηματογραφική μεταφορά.

Τι γίνεται με τη φημολογούμενη τηλεοπτική σειρά Dune;

Μάλλον η παραγωγή έχει κολλήσει κάπου. Πίσω στο 2019, μια spin-off τηλεοπτική σειρά με την ονομασία Dune: The Sisterhood ανακοινώθηκε ως prequel της ταινίας και θα βασιζόταν γύρω από τις Bene Gesserit.

Ο Villeneuve ήταν εκτελεστικός παραγωγός και είχε οριστεί να σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο, αλλά η σειρά άλλαξε αρκετούς σεναριογράφους και δημιουργούς. Ο Jon Spaihts έγραφε αρχικά το σενάριο και η Dana Calvo θα ήταν δημιουργός, αλλά ο Spaihts έφυγε το 2019 και η Calvo αντικαταστάθηκε από την Diane Ademu-John το 2021.

Μέχρι το 2023, η Ademu-John είχε αποχωρήσει και η Alison Schapker πήρε τη θέση της πριν το Deadline αναφέρει ότι η παραγωγή διακόπτεται. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, μάλλον θα δούμε πρώτα το Dune: Messiah και αργότερα -ή και καθόλου- την τηλεοπτική σειρά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr