Vince Vaughn, o 'γίγαντας' της κωμωδίας

O ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε μερικές διασκεδαστικές κωμωδίες στην καριέρα του και εμείς είμαστε εδώ για να τις μοιραστούμε μαζί σου.

Με ύψος 1,96 μ. ο Vince Vaughn ενσάρκωσε το χιούμορ της δεκαετίας του 2000, σφραγίζοντας κλασικές κωμωδίες με την τρελή, αλλά και ευαίσθητη περσόνα του ως ευγενικός γίγαντας.

Το σήμα κατατεθέν του, το γρήγορο, αυτοσχεδιαστικό στυλ του, προσέφερε αστεία κατά ριπάς. Παρά τα επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά στους ρόλους του, ο Vaughn υπήρξε αναμφίβολα κωμική δύναμη, κυριαρχώντας σε ακατάλληλες ταινίες και επηρεάζοντας βαθιά το είδος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που διαρκεί πλέον τρεις δεκαετίες, έχει συγκεντρώσει μια σειρά από εισπρακτικές επιτυχίες, επαίνους και ένα αφοσιωμένο κοινό, ενώ έχει μοιραστεί την οθόνη με άλλους θρύλους της κωμωδίας.

Αυτό το είδωλο έχει σήμερα γενέθλια -κλείνει τα 54 του χρόνια- και εμείς βρήκαμε ευκαιρία να θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες κωμωδίες του.

10. Couples Retreat (2009)

Το Couples Retreat περιστρέφεται γύρω από τέσσερα ζευγάρια που ξεκινούν διακοπές σε ένα πολυτελές θέρετρο, το οποίο ονομάζεται Eden. Τα ζευγάρια συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα θεραπείας με την προσδοκία να απολαύσουν τις ανέσεις του θέρετρου, αλλά σύντομα ανακαλύπτουν ότι η συμμετοχή στις συνεδρίες θεραπείας είναι υποχρεωτική. Η ταινία εξερευνά τη δυναμική της σχέσης κάθε ζευγαριού, εξετάζοντας θέματα όπως η επικοινωνία, η οικειότητα και η δέσμευση.

Ο Vaughn είναι το κεντρικό πρόσωπο που μαθαίνει ότι ακόμη και οι πιο υγιείς σχέσεις μπορεί να χρειάζονται προσοχή.

09. The Dilemma (2011)

Το The Dilemma έχει ως στόχο να πάρει το τυπικό σχήμα bromance προσθέτοντας παράλληλα πιο ενήλικες συγκρούσεις και καταστάσεις. Η πλοκή αφορά έναν άνδρα που πρέπει να πει στον καλύτερό του φίλο ότι η γυναίκα του τον απατά. Μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Kevin James, Winona Ryder και Jennifer Connelly, ο Vaughn δημιουργεί αρκετή χημεία, ώστε η ταινία να είναι διασκεδαστική, παρά τις προφανείς αδυναμίες της.

08. Delivery Man (2013)

Στο Delivery Man μπορεί να δει κανείς ίχνη της εξέλιξης του Vaughn στο δράμα. Η ταινία επικεντρώνεται στον David, έναν τεμπέλη διανομέα για το κρεοπωλείο της οικογένειάς του, ο οποίος μαθαίνει ότι έχει 533 παιδιά μετά από αρκετές δωρεές σπέρματος σε μια κλινική κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων. Ανησυχώντας ότι το όνομά του θα αποκαλυφθεί αφού εκατό από αυτά θα κινηθούν νομικά, ο David πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των πράξεών του.

Το Delivery Man έχει πολλές τυπικές στιγμές του Vaughn, αλλά αυτό για το οποίο θα πρέπει να τον επαινέσουμε είναι τα επίπεδα αντίδρασής του σε δραματικές καταστάσεις χωρίς να είναι υπερβολικός. 

07. The Break-Up (2006)

Το The Break-Up περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, τον Gary Grobowski και την Brooke Meyers (Jennifer Aniston), που αποφασίζουν να χωρίσουν, αλλά συνεχίζουν να μοιράζονται το ίδιο διαμέρισμα λόγω οικονομικών περιορισμών. Η ταινία εξερευνά τις προκλήσεις και τις κωμικές στιγμές που προκύπτουν, καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν την κατάσταση διαβίωσης μετά το χωρισμό τους, μαθαίνοντας να αγαπούν ο ένας τον άλλον λίγο περισσότερο στη διαδικασία.

Ο Vaughn και η Aniston είναι απίστευτοι μαζί, παίζοντας ο ένας με τον άλλον.

06. Four Christmases (2008)

Ο Vaughn πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Reese Witherspoon στην εορταστική κωμωδία Four Christmases. Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, η ταινία ακολουθεί ένα ζευγάρι που πρέπει να συνδυάσει τέσσερις διαφορετικές υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ο Vaughn έχει αρκετές αξιομνημόνευτες σκηνές, όπως όταν είναι έτοιμος να ξεράσει ή όταν παίζει τον Ιωσήφ στη χριστουγεννιάτικη παράσταση.

05. The Internship (2013)

O Vaughn πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Owen Wilson στην κωμωδία The Internship του 2013. Οι δύο πρωταγωνιστές υποδύονται δύο πωλητές που χάνουν τη δουλειά τους λόγω του αντίκτυπου της ψηφιακής εποχής στις παραδοσιακές τεχνικές πωλήσεων. Σε μια προσπάθεια να επανεφεύρουν τους εαυτούς τους, εξασφαλίζουν θέσεις πρακτικής άσκησης στη Google, όπου πρέπει να ανταγωνιστούν νεότερους και πιο έμπειρους στην τεχνολογία ασκούμενους, μαθαίνοντας περισσότερα για την επιχείρησή τους - και για τους εαυτούς τους.

04. Old School (2003)

Το Old School αφηγείται την ιστορία τριών φίλων, οι οποίοι αποφασίζουν να ξαναζήσουν τα κολεγιακά τους χρόνια, ιδρύοντας μια αδελφότητα κοντά στο πανεπιστήμιο τους. Αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις και παράλογες καταστάσεις, καθώς προσπαθούν να ανακτήσουν το πνεύμα της νιότης τους. Ο χαρακτήρας του Vaughn είναι αξέχαστος ως ο μπαμπάς της παρέας, ο οποίος μελετά διάφορα σενάρια για καψόνια, καθώς κρατάει ένα μωρό στην αγκαλιά του.

03. Wedding Crashers (2005)

Το πρωτότυπο mash-up μεταξύ Wilson και Vaughn άφησε ένα εντυπωσιακό σημάδι στις αντίστοιχες καριέρες τους και στο είδος της κωμωδίας στο σύνολό της. Η εμβληματική ιστορία των δύο διαμεσολαβητών διαζυγίων που διαλύουν γάμους για να γνωρίσουν και να επιδιώξουν ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες μπορεί να ακούγεται γελοία, και ίσως είναι, κάτι που αποτελεί απλώς μια ακόμη απόδειξη για το ταλέντο τους. Το ζευγάρι ακολουθεί ένα σύνολο κανόνων για να διεισδύσει με επιτυχία σε διάφορους γάμους, αλλά τα καμώματά τους τους οδηγούν σε απροσδόκητες και συχνά ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

02. Dodgeball: A True Underdog Story (2004)

Το Dodgeball: A True Underdog Story είναι μια αθλητική κωμωδία, στην οποία μια ομάδα από απροσάρμοστους συμμετέχει σε ένα τουρνουά dodgeball για να σώσει το γυμναστήριο τους από την κατάληψη από τον αδίστακτο White Goodman (Ben Stiller) και την αυτοκρατορία του, το γυμναστήριο Globo Gym. Η ταινία ζωντανεύει με τους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες της και τον έντονο διαγωνισμό dodgeball.

01. Swingers (1996)

Το Swingers αφορά μια ομάδα φίλων που ψάχνουν ερωτικά ραντεβού στο Λος Άντζελες. Σε σενάριο και με πρωταγωνιστή τον Jon Favreau, η ταινία ακολουθεί τον χαρακτήρα του, Mike, και τον φίλο του Trent, τον οποίο υποδύεται ο Vaughn, καθώς εξερευνούν τις σχέσεις και τη νυχτερινή ζωή. Η ανεξάρτητη ταινία είχε προϋπολογισμό 200.000 δολάρια και κατάφερε να συγκεντρώσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντας αστέρια της ανεξάρτητης βιομηχανίας τόσο τον Favreau, όσο και τον Vaughn.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης