Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος
H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.
Ακόμα ένα πολεμικό έπος κάνει την εμφάνισή του στους κινηματογράφους, όμως αυτήν τη φορά το σκηνικό είναι λίγο διαφορετικό στην ταινία της A24. H Kirsten Dunst πρωταγωνιστεί ως Lee, μια έμπειρη πολεμική ανταποκρίτρια, που καταγράφει τη σύγκρουση μεταξύ των Αμερικανών και της κυβέρνησής τους στη νέα ταινία του Alex Garland (Ex Machina, Annihilation, 28 Days Later), Civil War.
H ιστορία διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον και εξερευνά ένα έθνος που διαλύεται από τις εξεγέρσεις. Η ταινία, γεμάτη ασάφειες, καλεί τους θεατές να ερμηνεύσουν τα γεγονότα της. Καθώς η Lee και η ομάδα της περιηγούνται στο χάος, έρχονται αντιμέτωποι με τη ζοφερή πραγματικότητα της προπαγάνδας και τα όρια στα οποία θα φτάσουν και οι δύο πλευρές για τη νίκη. Στο πλευρό της Dunst βρίσκονται οι Nick Offerman, Cailee Spaeny, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson και Jesse Plemons.
Μια διαφορετική οπτική
Από μια ταινία με όνομα "Εμφύλιος Πόλεμος" θα περίμενε κάποιος μια βαθιά κατάδυση στις πολιτικές διαφωνίες της εποχής μας. Ωστόσο, η τελευταία πρόταση του Alex Garland εκπλήσσει με μια διαφορετική οπτική γωνία, εστιάζοντας όχι στον πολιτικό διάλογο, αλλά στην τέχνη του φωτορεπορτάζ σε μια Αμερική του κοντινού μέλλοντος, που σπαράσσεται από συγκρούσεις.
Η Lee Smith ξεκινά μια αποστολή για να απαθανατίσει τον αινιγματικό πρόεδρο, τον οποίο υποδύεται ο Nick Offerman. Μαζί με τους συναδέλφους της διασχίζουν ένα τοπίο σημαδεμένο από τον πόλεμο, αντιμετωπίζοντας στην πορεία τόσο φυσικές, όσο και ηθικές μάχες.
Η σκηνοθεσία του Garland συνδυάζει με δεξιοτεχνία τα οικεία αμερικανικά σκηνικά με το χάος του πολέμου, δημιουργώντας μια οπτικά εντυπωσιακή, αλλά και προβληματική αφήγηση. Η άρνηση της ταινίας να ακολουθήσει σαφείς πολιτικές γραμμές προκαλεί τους θεατές να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προκαταλήψεις.
Η Dunst αποδίδει μια εξαιρετική ερμηνεία, απεικονίζοντας τη στωική αποφασιστικότητα της Lee εν μέσω κλιμακούμενης βίας και προσωπικών αναταραχών. Δίπλα της, ο Jesse Plemons προσθέτει μια ανατριχιαστική παρουσία, ενσαρκώνοντας την απρόβλεπτη φύση της σύγκρουσης σε αυτή την κατακερματισμένη κοινωνία.
Μέσα από την εξερεύνηση της δύναμης και των περιορισμών του φωτορεπορτάζ, το Civil War ξεπερνά το είδος του, αφήνοντας το κοινό να αναρωτηθεί για τις δικές του απόψεις για τον κόσμο.
To Civil War έρχεται στις ελληνικές αίθουσες σήμερα, 18 Απριλίου.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Οι ταινίες του James Cameron σε σειρά αξιολόγησης
Ένα updated ranking των ταινιών του κινηματογραφικού μύθου, με αφορμή την κυκλοφορία του Avatar: Φωτιά και Στάχτη.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΚαι οι Thievery Corporation στο Release Athens 2026
Μετά από την προσθήκη των Garbage στο πλευρό του Moby, μόλις ανακοινώθηκε νέα ημέρα στο line up της δημοφιλούς διοργάνωσης που το 2026 έχει επέτειο δέκα χρόνων και το γιορτάζει δεόντως.
Αυτή η μπάντα αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό, σύμφωνα με τον Bono
Πώς ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους frontmen της rock άντλησε έμπνευση από τους ήρωές του. Ο Bono θυμάται τις φωνές και τα τραγούδια που καθόρισαν τη διαδρομή του.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠώς ο James Cameron έχτισε τον μύθο του
Για περισσότερα από 45 χρόνια, ο James Cameron μετατρέπει το αδύνατο σε κινηματογραφική τελειότητα, αναγκάζοντας κάθε φορά Χόλιγουντ και κοινό σε βαθιά υπόκλιση.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈχουμε πρώτο, επικό trailer για το Disclosure Day, τη νέα ταινία του Steven Spielberg
Μετά από μήνες άκρας μυστικότητας, η νέα ταινία του μάστορα του σασπένς αποκαλύπτει τα πρώτα της μυστικά. Το teaser trailer υπόσχεται επική επιστροφή στην επιστημονική φαντασία με Emily Blunt, εξωγήινες παρουσίες και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει κλασικό Spielberg.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟι Garbage θα πλαισιώσουν τον Moby στο Release Athens 2026
Αυτή κι αν είναι μία πολύ ωραία προσθήκη στην Τετάρτη 1 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Η Shirley Manson και η παρέα της έρχεται για να μας θυμίσει 32(!) χρόνια ροκ μουσικής.
