Πώς το Ant-Man & η Σφήκα θα επηρεάσει το επόμενο Avengers

Η αλήθεια κρύβεται σε δύο μόλις λέξεις: Quantum Realm.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Ιουλίου 2018

Υπάρχει μια σκηνή στο Ant-Man & η Σφήκα, όπου ο Scott Lang (Paul Rudd) ρωτά μεταξύ σοβαρού και αστείου τους Hope και Hank Pym (Evangeline Lilly και Michael Douglas) αν χρησιμοποιούν σχεδόν με τα πάντα τη λέξη "quantum". Και ένα δίκιο τo έχει καθώς η ταινία είναι γεμάτη με όρους που έχουν περίεργα tech-oriented ονόματα. 

Και παρότι δεν αναφέρεται καθόλου και ποτέ σε κανένα από τα κόμικ, το Quantum Realm, φαίνεται να είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα στην ταινία. Ουσιαστικά αντικαθιστά το "Microverse" από τις σελίδες των περιοδικών, που αν μπορούσαμε να το ορίσουμε θα λέγαμε πως πρόκειται για "μία διάσταση στην οποία μπορεί να φτάσει κάποιος από την Γη, συρρικνώνοντας σωματίδια και συμπιέζοντάς τα σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο, από έναν τεχνητά δημιουργημένο σύνδεσμο σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν".

Ok, όχι και το ευκολότερο πράγμα να κατανοήσει κάποιος, αλλά μια ιδέα την πήρες, ειδικά αν είσαι fan των Marvel-ικών blockbuster.  To Quantum Realm όπως φαίνεται θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις επόμενες ταινίες του Marvel Cinematic Universe. Ο ελληνικής καταγωγής Dr. Spiros Michalakis, καθηγητής Κβαντικής Φυσικής και σύμβουλος της Marvel είχε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο του ότι "αν κάποιος μπορεί να πάει σε ένα μέρος που δεν έχουν σχηματιστεί ακόμη οι νόμοι της φυσικής όπως τους γνωρίζουμε και ο χρόνος ή ο χώρος είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες, τότε θα έχει τη δύναμη να διαμορφώσει την πραγματικότητα. Και όποιος το καταφέρει αυτό δεν θα έχει κανένα πρόβλημα από τους ήρωες τόσο της Marvel ή της DC, ακόμη κι αν όλοι ενώσουν τις δυνάμεις τους".

Πώς το Ant-Man & η Σφήκα θα επηρεάσει το επόμενο Avengers

Στο πρώτο Ant-Man μάθαμε ότι το πρώτο άτομο που επισκέφθηκε το Quantum Realm ήταν η σύζυγος του Pym, Janet, η οποία παγιδεύτηκε σε αυτό, ενώ τόσο οι Lang και Doctor Strange όσο και ο ίδιος ο Thanos (με σκοπό να το κυριεύσει) έχουν περάσει από αυτό. Η Janet μάλιστα, επιστρέφοντας από τη διάσταση αυτή φάνηκε να αναπτύσσει πολύ σημαντικές δυνάμεις και ικανότητες, από τις οποίες παίρνουμε μόλις μια ελάχιστη εικόνα στο Ant-Man & η Σφήκα. Ο Lang είναι ο τελευταίος που θα βρεθεί στο Quantum Realm, σε ερευνητική αποστολή. Πριν όμως η Hope προλάβει να πατήσει το κουμπί που θα τον φέρει πίσω, συμβαίνει το τέλος του Infinity War, με αποτέλεσμα ο Ant-Man να παγιδεύεται εκεί, χωρίς να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. Ίσως ο ήρωας του Paul Rudd να είναι σε θέση να ξεκλειδώσει κάποια μυστικά που θα βοηθήσουν τον κόσμο από την Αποκάλυψη του Thanos. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες/ φήμες όμως αναφέρει πως ο Lang θα συναντήσει εκεί την πανίσχυρη Captain Marvel. 

Κάτι που όχι μόνο έχει βάση αλλά φαίνεται πως θα αποτελέσει το ιδανικότερο "πέρασμα" στην επόμενη φάση των ταινιών της Marvel.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο LeBron James ακόμα δεν πήγε στο LA και ετοιμάζεται για ταινία στο Hollywood

Το βραβείο του MVP και ο τίτλος με τους Lakers δεν είναι οι μοναδικοί στόχοι του Βασιλιά.

Το Downton Abbey γίνεται ταινία με πρωταγωνιστές το καστ της σειράς

Οι περιπέτειες της αριστοκρατικής οικογένειας Crawley επί της μεγάλης οθόνης.