Το τηλεοπτικό Star Wars θα είναι από τις πιο ακριβές παραγωγές όλων των εποχών

Η Disney βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Disney έβαλε ένα τεράστιο στοίχημα όταν αποφάσισε να αγοράσει το franchise του Star Wars. Το ρίσκο ήταν μεγάλο, το κοινό φανατικό κι οι προσδοκίες τεράστιες. Μας αρέσει δεν μας αρέσει όμως η εταιρεία απέδειξε ξανά και ξανά πώς η κίνησή της ήταν απόλυτα επιτυχημένη: η μία μετά την άλλη οι νέες ταινίες του διαστημικού saga σπάνε τα ταμεία.

Λογικό κι αναμενόμενο λοιπόν η Disney να θέλει να κεφαλαιοποιήσει την τεράστια αυτήν επιτυχία και σε μια άλλη οθόνη, αυτήν της τηλεόρασης. Καθώς η TV τα τελευταία χρόνια είναι πιο καυτή από το πανί του σινεμά, η live-action σειρά των Star Wars που ετοιμάζεται δια χειρός John Favreau και θα διαδραματίζεται επτά χρόνια μετά το The Return of the Jedi (το επεισόδιο VI, γυρισμένο στα 1983, για τους αμύητους), αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο θεαματικότητας. Ή τουλάχιστον αυτό λέει η λογική. Θα δείξει. Εκείνο όμως που γνωρίζουμε με σιγουριά, χάρη στους New York Times, είναι τα εξωφρενικά οικονομικά νούμερα.

Η σειρά των δέκα επεισοδίων υπολογίζεται να κοστίζει 100 εκ. δολάρια, περίπου 10 εκ. δολάρια το επεισόδιο δηλαδή

Η σειρά των δέκα επεισοδίων υπολογίζεται να κοστίζει 100 εκ. δολάρια, περίπου 10 εκ. δολάρια το επεισόδιο δηλαδή. Ένα κόστος που την κάνει μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές όλων των εποχών. Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους για να καταλάβεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε, τα επεισόδια του Game of Thrones έφτασαν να κοστίζουν τόσο πολύ μόλις στην 6η του σεζόν, ενώ μονάχα για τον τελευταίο -και πιο επικό από ποτέ- κύκλο το κόστος θα ανέβει, αγγίζοντας τα 15 εκ. δολάρια το επεισόδιο. Τεράστια επένδυση με άλλα λόγια. Υπάρχει όμως ένα πολύ καλό προηγούμενο για την Disney: το The Last Jedi κόστισε 200 με 250 εκ. δολάρια, απέφερε όμως τον απίστευτο αριθμό των 1,3 δισ. δολαρίων στα ταμεία της εταιρείας.

Το τηλεοπτικό Star Wars θα είναι από τις πιο ακριβές παραγωγές όλων των εποχών

Φυσικά, οι παραγωγοί της εταιρείας δε θέλουν απλά και μόνο να γυρίσουν μια Star Wars τηλεοπτική σειρά. Έχουν έναν βαθύτερο σκοπό για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ετοιμάζονται κι αυτοί να βγάλουν στον αέρα μια streaming υπηρεσία, κι έκριναν -σωστά, αν μας ρωτάς- πώς ο καλύτερος "κράχτης" για να κάνουν κάτι τέτοιο είναι ο Πόλεμος των Άστρων. Γιατί, η αλήθεια είναι πώς ακόμα κι οι μπαρουτοκαπνισμένοι fans που ξεσπάθωσαν ενάντια στα ιερά και τα όσια που τους άλλαξε η Disney, δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν σε μια τηλεοπτική σειρά γεμάτη από Jedi.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.