Τι θα δούμε από τον Cary Fukunaga στο Bond 25

Μία πρώτη ματιά στον τρόπο δουλειάς του εμπνευσμένου σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του 007.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά τα δυσάρεστα νέα για το διαζύγιο – έκπληξη του Danny Boyle με την παραγωγή του Bond 25, ήρθαν τα ευχάριστα νέα για τον αντικαταστάτη – έκπληξη του Βρετανού σκηνοθέτη: τον Cary Fukunaga.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έγινε μέσω tweet στον λογαριασμό των ταινιών James Bond στο Twitter, εκτός από το όνομα του 41χρονου αναφερόταν ότι τα γυρίσματα για το νέο φιλμ του 007 θα ξεκινήσουν στις 4 Μαρτίου 2019, ενώ η πρεμιέρα του θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2020 (ήταν προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2019).

Ποιος είναι ο Cary Fukunaga

Πρόκειται για τον σκηνοθέτη της αριστουργηματικής πρώτης σεζόν της τηλεοπτικής σειράς True Detective του HBO, αλλά και του The Alienist του Netflix, όπως επίσης και του πολυαναμενόμενου Maniac, που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Τι θα δούμε από τον Cary Fukunaga στο Bond 25

Ωστόσο, η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν το 2015 γύρισε την πρώτη ταινία του Netflix, το Beasts of No Nation με τον Idris Elba, κρατώντας ρόλο σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού. Ένα πολεμικό δράμα, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Uzodinma Iweala, που αφηγείται την ιστορία του Agu, ενός παιδιού - στρατιώτη που απομακρύνεται από την οικογένειά του για να πολεμήσει στον εμφύλιο πόλεμο μίας δυτικοαφρικανικής χώρας. 

Τι περιμένουμε λοιπόν να δούμε από τον Cary Fukunaga;

Σίγουρα ένα καλογυρισμένο Bond 25

Το αποδεικνύει η ατμοσφαιρική πρώτη σεζόν του True Detective, αλλά και ο τρόπος που σκηνοθέτησε το Beasts of No Nation, χρησιμοποιώντας το φυσικό τοπίο της Γκάνα ως καμβά για να διηγηθεί την ιστορία του.

"Όταν ο Cary κοιτάει μέσα από το φακό της κάμερας δεν το κάνει με τα μάτια, αλλά με την καρδιά του. Είναι το ένστικτό του που τον καθοδηγεί και αυτό είναι κάτι που με ενέπνευσε για να δημιουργήσω τη δική μου ταινία, το Yardie", είχε δηλώσει στους New York Times ο Idris Elba για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο του και την επιρροή του Fukunaga.

Ίσως και τον Idris Elba στο ρόλο του 007 (κάποια στιγμή)

ΜΠΟΝΤ 25

Σε περίπτωση που το Bond 25 σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Cary Fukunaga θα παραμείνει στη σκηνοθετική καρέκλα, αναλαμβάνοντας να φέρεις εις πέρας και την επόμενη, ίσως και μεθεπόμενη ταινία James Bond. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι θα κληθεί να επιλέξει ηθοποιό για το ρόλο του Βρετανού πράκτορα, μετά την όπως όλα δείχνουν αποχώρηση του Daniel Craig, που είχε εξομολογηθεί πριν από σχεδόν δύο χρόνια ότι στο Bond 25 θα φορέσει για τελευταία φορά το κοστούμι του 007. Και ποιος θα είναι ο τυχερός; Πιθανότατα, ο Elba, με τον οποίο ο Fukunaga έχει συνεργαστεί καλά και επίσης είναι ένας από τους μνηστήρες για το ρόλο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε διαψεύσει τις φήμες.

Ίσως πάλι, τίποτα από τα παραπάνω

Ο Cary Fukunaga έχει να γυρίσει ταινία για τη μεγάλη, και όχι μικρή, οθόνη από το 2011, όταν μας παρέδωσε το Jane Eyre με τους Mia Wasikowska και Michael Fassbender. Ένα ρομαντικό δράμα, μία κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος της Charlotte Brontë. "Ειλικρινά μπορεί να αποτύχω οικτρά στο box office. Τι να σας πω, δεν έχω ιδέα", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Εμείς πάντως στηρίζουμε Cary. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης