Aquaman 2: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το sequel, ναι για το sequel

Ακόμη δεν έχει βγει στις αίθουσες το Aquaman αλλά μπορούμε ήδη να μιλήσουμε για το δεύτερο μέρος του.

Ο σημαντικότερος ήρωας του βυθού και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες στο -κινηματογραφικό και μη- σύμπαν της DC, o Aquaman έρχεται τον Δεκέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τον Jason Momoa στον ομώνυμο ρόλο, πλαισιωμένο από τους Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II και Nicole Kidman και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του James Wan.

Η ταινία του Aquaman θα έχει σίγουρα μια post-credit σκηνή. Και όπως όλοι γνωρίζουν, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι σημαντικότερο ακόμη και από την ίδια την ταινία, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι αντίστοιχες σε Avengers: Infinity War και Venom, που βάζουν ήδη το μυαλό του θεατή (ειδικά δε, αν πρόκειται για geek της όλης φάσης) να λειτουργεί με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και φυσικά, να ανυπομονεί για το εκάστοτε sequel.

Στην περίπτωση του Aquaman, η DC και η Warner ετοιμάζουν κάτι πάρα πολύ δυνατό. Οκ, γνωρίζουμε ήδη ότι θα υπάρχουν οι Stephen Shin και Black Manta και αυτό από μόνο του δείχνει τις προθέσεις των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών. Αρχικά, ο Stephen Shin δεν είναι ένας τυχαίος χαρακτήρας αλλά ένας βιρτουόζος marine biologist ο οποίος είχε διασωθεί κάποτε στο πλαίσιο μιας έρευνας που κατέληξε σε ναυάγιο από τον Thomas Curry, πατέρα του Arthur Curry (δηλαδή του Aquaman). Όταν ο Curry ο πρεσβύτερος διαπίστωσε πως ο γιος του έχει δυνάμεις ίδιες με αυτές της μητέρας του, ζήτησε βοήθεια από τον Shin, προκειμένου ο μικρός να τις δαμάσει. Ο Shin κέρδισε έτσι την εμπιστοσύνη τους.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τα πράγματα περιπλέκονται από την στιγμή που ο Dr. Shin απογοητεύεται καθώς πιστεύει πως δεν έχει την αναγνώριση που του πρέπει για το έργο του, με αποτέλεσμα όχι μόνο να συμμαχεί με αντιπάλους του Aquaman, αλλά δίνει και την όλη ιστορία στα tabloids. Και τελικά του την πέφτουν όλοι. Θα φτάσει ακόμη και στο σημείο να συνεργαστεί με τον Black Manta (ο αρχι-κακός του κόμικ), κάτι που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στον -spoiler alert;- θάνατο του Thomas Curry. Αυτό θα γεμίσει με τύψεις τον Shin, που θα ξεκινήσει να αναρωτιέται τι έκανε τελικά. 

Γνωρίζουμε ότι ο Shin προστέθηκε στο project την στιγμή που ξεκίνησαν τα reshoots.

Τι θα αφορά λοιπόν το Aquaman 2; Θεωρητικά, στα post-credits αναμένεται μία α λα Woody Harrelson στο Vemon σκηνή, που θα δώσει και τη σκυτάλη στο Aquaman 2. Ίσως ο Black Manta να απαγάγει τον Shin, για να τον βοηθήσει να βρει το σκήπτρο ενός προηγούμενου βασιλιά των θαλασσών, το οποίο δίνει την ικανότητα στον κάτοχό του να προκαλεί παλιρροιακά κύματα. Ο Shin από την άλλη, αισθάνεται τρομερά ένοχος και θέλει να εξιλεωθεί. Και αυτό θα δώσει τρομερό ενδιαφέρον στο όλο saga, όχι μόνο του Aquaman αλλά ίσως και της Justice League. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.