Τον Φεβρουάριο η ελληνική πρεμιέρα του The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου

Save the date: 07/02/2019.

Γράφει: Esquire Editors 28 Νοεμβρίου 2018

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταμπεραμέντο της.

Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της. 

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, The Favourite (Η Ευνοούμενη).

Πρόκειται για ένα φιλμ εποχής -αποτελεί το τρίτο αγγλόφωνο του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη-, που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο και όπως όλα δείχνουν θα πρωταγωνιστήσει μεταξύ των υποψηφιοτήτων στην επερχόμενη τελετή των Όσκαρ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το The Favourite κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα (Μέγα Βραβείο της Επιτροπής) στο Φεστιβάλ Βενετίας και εκείνο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας που απονεμήθηκε στην Olivia Colman για το ρόλο της βασίλισσας Άννας.

Τον Φεβρουάριο η ελληνική πρεμιέρα του The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου

Σε εκείνον της Σάρα θα δούμε την Rachel Weisz, ενώ σε εκείνον της Άμπιγκεϊλ την Emma Stone.

THE FAVOURITE

Το σενάριο φέρει την υπογραφή των Deborah Davis και Tony McNamara και όχι του Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου, όπως μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα ο πρώτος.

Το The Favourite θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου του 2019.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.