Ο "Aquaman" είναι έτοιμος να σώσει την Ατλαντίδα

Η πιο πολυαναμενόμενη σουπερηρωική ταινία της χρονιάς έρχεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου.

Γράφει: Esquire Editors 11 Δεκεμβρίου 2018

Η αποστολή του Άρθουρ Κέρι aka Aquaman να ενώσει δύο κόσμους ξεκινά με  μία πρόκληση που θα δοκιμάσει τη δύναμη και το θάρρος του: πρέπει να βρει την Χαμένη Τρίαινα του Άτλαντα. Μόνο ο αληθινός Βασιλιάς της Ατλαντίδας μπορεί να την κρατήσει, αλλά ακόμα και για να τη βρει πρέπει να συνεργαστεί με την πριγκίπισσα Μίρα σε μία επικίνδυνη περιπέτεια στη στεριά και στη θάλασσα.

Μία περιπέτεια που θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά και να ανακαλύψει αν είναι άξιος να πραγματοποιήσει αυτό για το οποίο ήταν προορισμένος από τότε που γεννήθηκε: Να γίνει ο άξιος βασιλιάς της Ατλαντίδας που θα σώσει τον λαό και θα γίνει ήρωας.

Αυτή είναι η υπόθεση του Aquaman, της ταινίας του σκηνοθέτη James Wan, που βασίζεται στον ομώνυμο σούπερ ήρωα της DC Comics. "Ο Aquaman είναι πολύ ισχυρός και μπορεί να χειριστεί μάχες επικών διαστάσεων. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η ιστορία που διηγούμαι και ότι το κοινό εμπλέκεται και παρασύρεται στην περιπέτεια του ήρωα", δηλώνει ο ίδιος, ενώ ο Jason Momoa που ενσαρκώνει τον χαρακτήρα σημειώνει: "Το σενάριο ακολουθεί αυτή την ωραία διαδρομή της καταγωγής ενός παιδιού καθώς αποκτά τις δυνάμεις του και τελικά ακολουθεί την πορεία που θα το κάνει βασιλιά. Αλλά υπάρχει σίγουρα μια ελαφριά διάσταση σε όλη τη διάρκεια, ακόμα και όταν παλεύει για τη ζωή του".

Ο "Aquaman" είναι έτοιμος να σώσει την Ατλαντίδα

Στο πλευρό του, θα δούμε την Amber Heard στο ρόλο της Πριγκίπισσας Μίρα. Η ίδια αναφέρει σχετικά με την ταινία: "Οι υπερήρωες και οι κακοί ενσωματώνουν τα καλύτερα και τα χειρότερα κομμάτια μας".

Το χολιγουντιανό καστ συμπληρώνουν οι: Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II και Nicole Kidman.

AQUAMAN

Μερικά fun facts για το Aquaman

  • Ο Aquaman εμφανίστηκε το 1941 σε κόμικ, ενώ η ιστορία της ταινίας είναι εμπνευσμένη από ένα τεύχος του 2011.
  • Δημιουργήθηκαν 2.500 κομμάτια ρουχισμού για τα κοστούμια των Ατλάντειων. Η εμφάνιση τους είναι επηρεασμένη από τα κοράλλια, τα ψάρια και τα φύκια που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο αυτού του μυθικού βασιλείου.
  • Τα τατουάζ του Άρθουρ είναι εμπνευσμένα από αυτά που είχε ήδη ο Momoa. Χρειάστηκε να τα ζωγραφίσουν πάνω του περισσότερες από 100 φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
  • Η Heard τα βρήκε σκούρα με το κοστούμι της που αποτελούντα από κορσέδες και διάφορους μηχανισμούς. "Γύριζα σπίτι στο τέλος της μέρας και είχα μυστήριες μελανιές παντού πάνω μου. Είχαμε περίεργη σχέση με αυτό το κοστούμι!" λέει η ηθοποιός.
  • Μάλιστα, προπονήθηκε λίγο λιγότερο από πέντε μήνες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σκηνών μάχης. Ο Momoa που κατέφθασε στο γύρισμα σε άριστη κατάσταση, έκανε αναρρίχηση στον τοίχο που του είχαν εγκαταστήσει για να διατηρήσει τη φόρμα του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
  • Για να γίνει πιστευτό ότι ο Patrick Wilson θα μπορούσε να νικήσει τον Momoa, χρειάστηκε εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων. Πήρε επτά κιλά και άλλαξε τελείως τον σωματότυπο του.
AQUAMAN

Το Aquaman κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος