Οι ηθοποιοί που παραλίγο να αρνηθούν τους πιο θρυλικούς ρόλους τους

Γιατί και στο Χόλιγουντ, όλα τελικά είναι θέμα timing.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Φεβρουαρίου 2020

Το timing είναι σημαντικό για πολλά πράγματα στη ζωή και από ό,τι φαίνεται και στον κινηματογράφο. Το μαρτυρούν οι έξι ιστορίες που ακολουθούν, σχετικά με σταρ του Χόλιγουντ, οι οποίοι παραλίγο να απορρίψουν τους ρόλους που τους έκαναν να ξεχωρίσουν.

Ο Alan Rickman σαν Hans Gruber στο Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει

Οι ηθοποιοί που παραλίγο να αρνηθούν τους πιο θρυλικούς ρόλους τους

Ο Γερμανός τρομοκράτης Hans Gruber ήταν για τον Alan Rickman αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν breakout role. Σε μία περίοδο μάλιστα που ο Rickman δεν είχε τίποτα περισσότερο στο βιογραφικό του από τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές εμφανίσεις. Κι όμως, αρχικά ήταν τρομερά αρνητικός στο να πάρει μέρος στο πρώτο μέρος του Die Hard. "Πήρα το σενάριο στα χέρια μου και είπα τι στο διάβολο είναι αυτό; Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πριν πως θα έκανα μια ταινία δράσης. Όσο το διάβαζα όμως, άρχισα να το σκέφτομαι όλο και πιο θερμά" είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο ηθοποιός. 

Ο Richard Dreyfuss σαν Matt Hooper στα Σαγόνια του Καρχαρία

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΤΡΕΙΦΟΥΣ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Η αλήθεια είναι πως ο Dreyfuss δεν ψηνόταν με τίποτα να παίξει έναν ωκεανογράφο σε μια ταινία για έναν καρχαρία δολοφόνο. Ο Steven Spielberg όμως τον παρακάλεσε και τελικά ο 71χρονος σήμερα ηθοποιός τελικά υπέκυψε. 

Leonardo DiCaprio σαν Jack Dawson στον Τιτανικό

leo

Αν σήμερα είναι σχεδόν απίθανο να σκεφτείς κάποιον άλλο στο ρόλο του νεαρού Jack που πνίγεται στο τέλος της ταινίας γιατί η Rose δεν κάνει λίγο πιο πέρα, τότε μάθε πως ο Leo δεν είχε ενθουσιαστεί καθόλου όταν του έγινε η πρόταση για το ρόλο. Ο ίδιος ο DiCaprio ήθελε να παίζει από τότε πιο περίπλοκους χαρακτήρες με βαθιά ελαττώματα και σκοτεινές πλευρές και εκείνος του Jack Dawson του φαινόταν υπερβολικά εύκολος. Τελικά, τόσο ο σκηνοθέτης James Cameron όσο και η παραγωγός Rae Sanchini κατάφεραν να τον μεταπείσουν.

Ο Tom Hanks σαν Josh Baskin στο Big

ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΜΠΙΓΚ

Οι δεσμεύσεις του σε άλλες παραγωγές ανάγκασαν τον Tom Hanks να αρνηθεί αρχικά το ρόλο. Μάλιστα, η παραγωγή είχε ήδη φτάσει σε αρχική συμφωνία για τον Robert De Niro. Τελικά έγινε η ανατροπή και ο Tom Hanks συμμετείχε στην φουτουριστική κωμωδία της Penny Marshall. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Hanks βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Α' ανδρικού ρόλου και κέρδισε μια υποψηφιότητα για το αντίστοιχο Όσκαρ ως Josh Baskin.

Ο Steve Buscemi σαν Donnie στον Μεγάλο Λεμπόφσκι

ΣΤΙΒ ΜΠΟΥΣΕΜΙ ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ

"Όταν πρωτοδιάβασα το ρόλο του Donnie, η αλήθεια ήταν ότι δεν τον κατάλαβα ακριβώς. Δεν είχα πιάσει την ουσία. Ένιωθα ότι είμαι ο κακός της υπόθεσης και στενοχωρήθηκα πολύ" έχει αναφέρει παλαιότερα ο Buscemi για το ρόλο του ενός εκ της ιερής τριάδας της ταινίας. Τελικά, τόσο οι συμπρωταγωνιστές του όσο και οι αδερφοί Coen τον έπεισαν για το αντίθετο.

Fun fact: Ο χαρακτήρας του Donnie ήταν ελληνικής καταγωγής και το πλήρες όνομά του ήταν Theodore Donald Kerabatsos.

Η Uma Thurman σαν Mia Wallace στο Pulp Fiction

ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ ΠΑΛΠ ΦΙΞΙΟΝ

Υπήρχαν πολλά πράγματα που δε φανταζόταν η Uma Thurman πως θα κάνει, όταν έπαιρνε για πρώτη φορά στα χέρια της το σενάριο του Pulp Fiction. Εκτός από τα ναρκωτικά και τη βία που υπήρχαν στην ταινία, θεωρούσε ότι ο ρόλος της είναι αμήχανος και περίεργος. Όπως θα πει η ίδια αρκετά χρόνια μετά, ακολούθησαν συζητήσεις επί συζητήσεων για να πειστεί.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες αλήθειες από τον "Easy Rider" Peter Fonda

Δύσκολες παραδοχές δια στόματος τους εμβληματικού ηθοποιού.

Τι γνωρίζουμε για το νέο Batman

Το Battinson βρίσκεται στα σκαριά, με ένα ενδιαφέρον cast και ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον story.