Οι 6 επικρατέστεροι για τον ρόλο του James Bond

Ο Daniel Craig αποχωρεί μετά το Bond 25. Ποιος όμως θα φορέσει το κοστούμι του 007 μετά τον Βρετανό;

Το Bond 25 είναι το τέλος μίας εποχής. Αυτή θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η τελευταία ταινία του 007 με τον Daniel Craig στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τα γυρίσματα της οποίας ξεκινούν τον Απρίλιο. Όλοι όσοι γνωρίσαμε το σύμπαν του μυστικού πράκτορα μέσα από τις ερμηνείες του Βρετανού ηθοποιού ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο αντίο. Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται, εδώ και μήνες η συζήτηση για τον διάδοχό του έχει ανάψει για τα καλά.

Η Eon Productions, παραγωγός εταιρεία των James Bond φιλμ, κρατά τα χαρτιά της κλειστά. Οι bookmakers αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα στα στοιχήματα. Οι φήμες οργιάζουν στο ίντερνετ. Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι μέχρι στιγμής για τον ρόλο του 007.

Idris Elba

Οι 6 επικρατέστεροι για τον ρόλο του James Bond

Γνωστός από: The Wire, Luther, Thor.

Είναι δυνατόν ένας Βρετανός με αφρικανικές ρίζες να φορέσει το κοστούμι του μυστικού πράκτορα; "Ο Idris θα πρέπει να είναι ο επόμενος Bond" έγραφε ήδη από το 2014, ο Amy Pascal, αντιπρόεδρος της Sony, σε ένα email που διέρρευσε στα μέσα. Το ίδιο πιστεύει κι ο Steven Spielberg. "My name is Elba, Idris Elba” έγραφε πριν λίγο καιρό στο Twitter ο ηθοποιός βάζοντας φωτιά στο ίντερνετ -αν και μάλλον τρόλαρε. Όσο όμως κι αν αρκετοί από εμάς πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός ο James Bond να συμβαδίσει με το κλίμα της multi-culti εποχής που ζούμε, ο Elba δε δείχνει και τόσο πρόθυμος: "Όποιος παίξει αυτόν τον ρόλο, τον παντρεύεται για μία ζωή. Επιλέγω χαρακτήρες όπου ο Idris μπορεί να επιβιώσει μέσα από αυτούς".

Tom Hardy

Tom Hardy Τομ Χάρντι

Γνωστός από: The Revenant, Mad Max: Fury Road, Dunkirk, Venom, Peaky Blinders.

"Φοράω το σμόκιν μου κι ετοιμάζομαι" σημείωνε ο Tom Hardy στο Instagram, τον περασμένο Απρίλιο, όταν κι ανακοινώθηκε πως ο Craig αποχωρεί από τον εμβληματικό ρόλο. Σημαντική σημείωση: το ημερολόγιο έγραφε 1η Απριλίου του 2018. "Πιστεύω πως ο Tom Hardy θα ήταν ένας καλός Bond. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να το δω αυτό" έλεγε, λίγο καιρό αργότερα, o βετεράνος 007 Pierce Brosnan. Πέρα όμως από τους ευσεβείς πόθους των φανατικών οπαδών του Hardy, δεν υπάρχει κάποιο άλλο δημοσίευμα που να τον φέρνει κοντά στον μυστικό πράκτορα.

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston

Γνωστός από: Avengers, Thor, The Night Manager.

Πολύ κομψός, πάρα πολύ ευγενής, 100% Βρετανός και με μία καλά κρυμμένη απειλή στο βλέμμα. Αρχικά οι bookmakers θεωρούσαν τον Hiddleston το μεγάλο φαβορί, ιδιαίτερα μετά την ερμηνεία του ως μυστικός πράκτορας στο εξαιρετικό miniseries, The Night Manager.  Κι όμως κάποια σχόλια των παραγωγών του Bond που διέρρευσαν σε συνδυασμό με την όχι και τόσο αγαπητή στο προοδευτικό κοινό Taylor Swift φαίνεται να σκότωσαν τις πιθανότητές του. Παρ' όλα αυτά, τώρα τελευταία και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έχει ανεβάσει ξανά τις μετοχές του.

Richard Madden

Richard Madden James Bond

Γνωστός από: Game of Thrones, Bodyguard.

Αρκεί ένας ρόλος στην πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών και μάλιστα ένας ρόλος που μόνο happy end δεν είχε για να φέρει την άνοιξη; Θα μπορούσε ο Rob Stark να μεταμορφωθεί σε 007; Μάλλον όχι. Ακολούθησε όμως το Bodyguard, μία σειρά που επανέφερε στο προσκήνιο τον Madden, αφού τον έκανε μέσα από έξι επεισόδια τον πλέον περιζήτητο ηθοποιό της Μεγάλης Βρετανίας. Ο ίδιος, βέβαια, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο GQ, πιστεύει ότι τα μέσα απλά φτιάχνουν φήμες για να πουλούν φύλα. Σίγουρα πάντως νιώθει κολακευμένος και μόνο που το όνομά του ακούγεται για επόμενος Bond, αφού είναι φανατικός οπαδός της σειράς ταινιών.

Cillian Murphy

Cillian Murphy Κίλιαν Μέρφι

Γνωστός από: Peaky Blinders, The Dark Knight, 28 Days Later, Inception.

"Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για τη νέα σεζόν των Peaky Blinders, κάτι που φαίνεται ότι επηρεάζει κι όσους ασχολούνται με τον τζόγο" δήλωσε με νόημα στέλεχος στοιχηματικής εταιρείας στην Daily Mirror. Όντως, στις αρχές του μήνα, οι πιθανότητες του Murphy ξαφνικά εκτοξεύθηκαν. Άλλωστε, αν τελικά κερδίσει τη μάχη, δεν θα είναι ο πρώτος Ιρλανδός που θα μπει στο πετσί του James Bond. Αρκετά χρόνια πριν το είχε καταφέρει πρώτος ο Pierce Brosnan.

James Norton

James Norton James Bond

Γνωστός από: Grantchester, McMafia, An Education.

Ο ανερχόμενος νεαρός ηθοποιός από το Λονδίνο δεν έχει καταφέρει ακόμα να γίνει γνωστός έξω από τα σύνορα της πατρίδας του. Επί της ουσίας αποτελεί το μεγάλο αουτσάιντερ στην κούρσα της διαδοχής. "Ο Bond είναι ένα είδωλο που σημαίνει τόσο πολλά για τόσο πολύ κόσμο ώστε μοιραία υπάρχουν τρομερές φημολογίες. Όμως, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι τίποτα περισσότερο από φήμες. Πολύ, πάρα πολύ κολακευτικές φήμες παρ΄όλα αυτά" δήλωνε το περασμένο καλοκαίρι στο Gentleman's Journal. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που ίσως του δίνει κρυφό προβάδισμα: εκτός του Madden, όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές είναι πραγματικά καταξιωμένοι ηθοποιοί. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί για κανέναν προηγούμενο Bond -ακόμα κι ο μεγάλος Sean Connery, έχτισε την καριέρα του αφού πρώτα έγινε διάσημος ως 007. Μήπως, λοιπόν, να πόνταρες τα λεφτά σου στον Norton;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.