10 κορυφαίοι ηθοποιοί και οι ρόλοι που τους καθόρισαν

Σούπερ ήρωες, ψυχοπαθείς δολοφόνοι και άλλοι. Όλοι αξέχαστοι.

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους για κάθε ηθοποιό είναι να εγκλωβιστεί σε έναν και μόνο ρόλο, για τον οποίο όλοι θα μιλούν για αιώνες. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις, όπου η ταύτιση με έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα δημιούργησε ακόμη και το μύθο γύρω από το όνομα του εκάστοτε ηθοποιού. Όπως οι παρακάτω. 

Anthony Hopkins – Hannibal Lecter ("Η Σιωπή των Αμνών")

To θρίλερ του Τζόναθαν Ντέμι που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση το ίδιο, αν στο ρόλο του  ιδιοφυή κανιβάλου ψυχιάτρου δεν βρισκόταν ο Anthony Hopkins. Η ερμηνεία, το βλέμμα και οι ατάκες του ήταν πραγματικά μοναδικές, σε σημείο που τον ταύτισαν μία και για πάντα με τον Hannibal Lecter.

Αξέχαστο quote: "Έφαγα το συκώτι του με λίγα κουκιά κι ένα καλό κιάντι".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι του Anthony Hopkins: "Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ" (1992), "Τα Απομεινάρια Μιας Μέρας" (1993), "Το Λιοντάρι του Χειμώνα" (1968).

Anthony Perkins – Norman Bates ("Ψυχώ")

10 κορυφαίοι ηθοποιοί και οι ρόλοι που τους καθόρισαν

Υπάρχει προφανώς κάτι που καθιστά ιδιαιτέρως γοητευτικούς τους χαρακτήρες ψυχοπαθών δολοφόνων, όπως μαρτυρά και το πρόσωπο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας. To "Ψυχώ" του Alfred Hitchcock παραμένει μέχρι και στις μέρες μας αξεπέραστο και η εικόνα με το χαμόγελο του Perkins δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και από κανέναν. 

Χαρακτηριστικότερο quote: "Όλοι τρελαινόμαστε καμιά φορά".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι του Anthony Perkins: "Ο Ανθρωπος Δίχως Όπλα" (1956), Pretty Poison (1968), "Η Δίκη" (1962).

Sigourney Weaver – Ellen Ripley ("Άλιεν")

Ένας από τους πιο badass γυναικείους χαρακτήρες που είδε ποτέ η μεγάλη οθόνη και δίχως δεύτερη σκέψη έχει ταυτιστεί με την Sigourney Weaver.

Χαρακτηριστικότερο quote: "Get away from her, you BITCH!" (δεν χρειάζεται μετάφραση). 

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι της Sigourney Weaver: "Γορίλες στην Ομίχλη" (1988), "Ο Θάνατος και η Κόρη" (1994), Ghostbusters (1984).

Jennifer Connelly – Sarah Williams ("Ο Λαβύρινθος")

ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΚΟΝΕΛΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Εκτός από τον David Bowie, στην ταινία του -δημιουργού του Muppet Show μεταξύ άλλων- Jim Henson, την παράσταση κλέβει και η 16χρονη τότε Jennifer Connelly. 

Χαρακτηριστικότερο quote: "Εύχομαι ο Βασιλιάς των Ξωτικών να σε έπαιρνε μακριά".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι της Jennifer Connelly: "Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο" (2001), "Στοιχειωμένο Νερό" (2005), "Ένας Υπέροχος Άνθρωπος" (2002).

Hugh Jackman – Wolverine (X-Men)

Ο Αυστραλός ηθοποιός είναι ο λόγος που κανένας άλλος στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον δεν θα μπορέσει να υποδυθεί τον μάλλον διασημότερο χαρακτήρα των X-Men.

Χαρακτηριστικότερο quote: "F**k off".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι του Hugh Jackman: "Οι Άθλιοι" (2012), The Prestige (2006), Prisoners (2013).

Laurence Fishburne – Μορφέας (The Matrix)

Ένας από τους βασικότερους χαρακτήρες της σειράς ταινιών των αδερφών Wachowski, ο Μορφέας του Laurence Fishburne γέμισε τους εγκεφάλους εκατομμυρίων εφήβων με κινηματογραφική φιλοσοφία, δίνοντας αρκετό υλικό για memes στις επόμενες γενιές. Fun fact: Το ρόλο παραλίγο να πάρει ο Sean Connery. 

Χαρακτηριστικότερο quote: "Ή παίρνεις το μπλε χάπι και παραμένεις στον ασφαλή αλλά ψεύτικο κόσμο που γνωρίζεις ή παίρνεις το κόκκινο χάπι και μεταφέρεσαι στη σκληρή πραγματικότητα του αληθινού κόσμου". 

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι του Laurence Fishburne: What's Love Got to Do with It (1993), "Αποκάλυψη Τώρα" (1979), Boyz n the Hood (1991).

Anne Bancroft – Mrs Robinson ("Ο Πρωτάρης")

ΑΝ ΜΠΑΝΚΡΟΦΤ Ο ΠΡΩΤΑΡΗΣ

Είναι λίγο άδικο να θυμούνται όλοι την Anne Bancroft σαν την γοητευτική αλλά αρκετά ώριμη κυρία που ξελόγιασε τον αρκετά νεαρότερο Ben Braddock (Dustin Hoffman), καθώς ήταν μόλις έξι χρόνια μεγαλύτερη από τον συμπρωταγωνιστή της. Σε κάθε περίπτωση, κανείς άντρας δεν πρόκειται να την ξεχάσει.

Χαρακτηριστικότερο quote: "Μήπως θα ήθελες να σε αποπλανήσω;".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι της Anne Bancroft: "Το Θαύμα της Άνι Σάλιβαν" (1962), "Ο Άνθρωπος Ελέφαντας" (1980).

Wesley Snipes – Blade (Blade)

Ο Wesley Snipes έχει συμμετέχει σε περισσότερες από 60 ταινίες δράσης, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες και έχει υποδυθεί ακόμη και την drag queen. Ο vampire slayer με τη δερμάτινη καπαρντίνα και τα γυαλιά ηλίου όμως είναι το διαχρονικό του alter ego.

Χαρακτηριστικότερο quote: "Υπάρχουν χειρότερα πράγματα εκεί έξω από τους βρικόλακες".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι του Wesley Snipes: "Οι Λευκοί Δεν Μπορούν Να Πηδήξουν" (1992), "Ο Πυρετός της Ζούγκλας" (1991), Demolition Man (1993).  

Toni Collette – Muriel Heslop (Muriel's Wedding)

ΤΟΝΙ ΚΟΛΕΤ

Η Αυστραλή ηθοποιός είναι ένας πραγματικός χαμαιλέοντας, αλλάζοντας ρόλους και χαρακτήρες με τρομερή άνεση. Οι πιο πολλοί όμως θα τη θυμούνται πάντοτε όπως την είδαν για πρώτη φορά, στη ρομαντική κομεντί του  P.J. Hogan, το 1994.

Χαρακτηριστικότερο quote: "Είσαι φριχτή Muriel".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι της Toni Collette: "Η Έκτη Αίσθηση" (1999), "Οι Ώρες" (2003), Little Miss Sunshine (2006).

Joe Pesci – Tommy DeVito ("Τα Καλά Παιδιά")

O οξύθυμος μαφιόζος Tommy DeVito μπορούσε να αλλάξει γρήγορα ψυχισμό, καταλήγοντας συνήθως στην άγρια και επιθετική πλευρά του εαυτού του. Κάτι που χάρισε στον Pesci και το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Χαρακτηριστικότερο quote: "Πώς είμαι αστείος; Αστείος σαν να είμαι κλόουν; Σε ψυχαγωγώ; Σε κάνω να γελάς;".

Άλλοι κορυφαίοι ρόλοι του Joe Pesci: "Οργισμένο Είδωλο" (1981), "Κάποτε στην Αμερική" (1984), "Μόνος στο Σπίτι" (1990). 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.