Κάννες 2019: Οι ταινίες που ξεχωρίζουν φέτος

Από το biopic του Elton John μέχρι το zombie horror movie του Jim Jarmusch και τη νέα δουλειά του Pedro Almodóvar.

Αφού αποκάλυψε την επίσημη αφίσα του με τη "Γιαγιά της Γαλλικής Νουβέλ Βαγκ" Agnès Varda (απεβίωσε στις 29 Μαρτίου) να απεικονίζεται στα γυρίσματα της πρώτης της ταινίας La Pointe Courte όταν ήταν 26 ετών στη Νότια Γαλλία, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών γνωστοποίησε το επίσημο πρόγραμμά του δια στόματος του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Thierry Fremaux.

Κι ενώ όλοι περιμέναμε στη λίστα του Διαγωνιστικού Τμήματος για τον Χρυσό Φοίνικα να υπάρχει η νέα πολυσυζητημένη ταινία του Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood με τους Leonardo DiCaprio, Brad Pitt και Margot Robbie, όπως επίσης και η καινούργια δουλειά της υποψήφιας για Όσκαρ σκηνοθέτιδας Greta Gerwig, το remake της κλασικής ταινίας "Οι μικρές κυρίες" με τους Timothée Chalamet και Saorise Ronan, τελικά διαψευστήκαμε.

Κάννες 2019: Οι ταινίες που ξεχωρίζουν φέτος

Το φετινό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα των Καννών αποτελεί ουσιαστικά μία επιστροφή στους διάσημους, καταξιωμένους δημιουργούς, αλλά και μία στροφή στη γυναικεία σκηνοθετική ματιά με τη συμμετοχή 13 σκηνοθετριών.

Οι ταινίες που ξεχωρίζουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα

Pain and Glory - Pedro Almodóvar

Η νέα ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη περιστρέφεται γύρω από την ανασκόπηση της ζωής ενός συγγραφέα (Antonio Banderas).

A Hidden Life - Terence Malik

ΚΑΝΝΕΣ

Μετά το 2011 με "Το δέντρο της ζωής", ο Malik επανακάμπτει στις Κάννες με την αληθινή ιστορία για τον Αυστριακό Franz Jägerstätter, που αρνήθηκε να πολεμήσει με τους ναζί στον Β' Παγκόσμιο και εκτελέστηκε το 1943 στα 36 του χρόνια.

The Dead Don't Die - Jim Jarmusch

Η νέα ταινία του δημιουργού του Paterson είναι αυτή που επιλέχθηκε ως η εναρκτήρια του φεστιβάλ. Είναι ένα zombie horror movie με πρωταγωνιστές τους Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Chloe Sevigny. Στο πλευρό τους θα δούμε τουςTom Waits, Iggy Pop, Selena Gomez και RZA. Διαδραματίζεται σε μία φιλήσυχη πόλη, που ξαφνικά δέχεται απειλή από ζόμπι. Τρεις αστυνομικοί και μία νεκροθάφτης θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν τους απέθαντους.

Sorry We Missed You - Ken Loach

ΚΑΝΝΕΣ

Εκπροσωπώντας την Μεγάλη Βρετανία, ο Loach παραδίδει ένα φιλμ για την ιστορία ενός οικογενειάρχη που προσπαθεί να εξασφαλίσει την οικονομική του ανεξαρτησία.

Parasite - Bong Joon-ho

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης που προκάλεσε αίσθηση το 2017 με το Okja σε παραγωγή Netflix επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μία ιστορία για δύο οικογένειες που έρχονται κοντά χάρη σ' ένα απροσδόκητο γεγονός.

Εκτός Συναγωνισμού η ταινία που κλέβει τις εντυπώσεις και ευελπιστεί να γίνει το νέο Bohemian Rapsody είναι το biοpic του Elton John Rocketman από τον Dexter Fletcher με τον Taron Egerton στον ομώνυμο ρόλο.

Ξεχωρίζει επίσης το ντοκιμαντέρ του Asif Kapadia Maradona για τον θρύλο του ποδοσφαίρου, αλλά εκείνο του Werner Herzog Family Romance.


ΚΑΝΝΕΣ ΑΦΙΣΑ

Η 72η διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Alejandro González Iñárritu. Τιμώμενο πρόσωπο του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών είναι ο 71χρονος John Carpenter. Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα θα παραλάβει ο Alain Delon. Ο Γαβριήλ Τζάφκα με το Ode to Joy και ο Χρήστος Μασσαλάς με το Broadway είναι οι δύο Έλληνες σκηνοθέτες που συμμετέχουν στο Ατελιέ της Cinefondation. Να σημειωθεί ότι ούτε φέτος θα προβληθεί ταινία του Netflix.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".