Game of Thrones: Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Μία λίστα με προγνωστικά για τους θανάτους που έρχονται στο άμεσο μέλλον του Westeros.

Στα ομηρικά έπη υπάρχει ένας όρος που λέγεται "προοικονομία". Τι θα πει τώρα αυτό; Αν μιλήσουμε με όρους τηλεοπτικής σειράς σημαίνει πως κάτι που βλέπουμε στο τώρα είναι ένδειξη για την εξέλιξη της ιστορίας. Ή με πιο απλά λόγια, κάποια σκηνικά που παρακολουθήσαμε στο S08E02 του Game of Thrones αποτελούν τον ήχο της καμπάνας που ήδη χτυπά για κάποιους. Αν πίστεψες ότι η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών θα σταματούσε να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον (να σκοτώνει δηλαδή τους χαρακτήρες που αγάπησες) ζεις σε φριχτή πλάνη.

Ας μην γελιόμαστε, το τρίτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν θα είναι (λογικά) μία εκατόμβη νεκρών. Οι White Walkers βρίσκονται προ των πυλών, στο Winterfell ετοιμάζονται για τη μητέρα όλων των μαχών και κάπου στην Αμερική ο George R.R. Martin χαμογελά σατανικά. Ποιοι όμως θα είναι εκείνοι που θα την πληρώσουν πιο ακριβά; Επειδή το επικό σινεμά έχει την τιμητική του τις ημέρες του Πάσχα, ας θυμηθούμε μία φράση που το χαρακτηρίζει: Άβε Game of Thrones, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Gray Worm

Game of Thrones: Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Πιθανότητες θανάτου: 100%

Απλά μαθήματα από αιμοδιψείς σεναριογράφους: όταν ετοιμάζεσαι να σκοτώσεις έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα, φρόντισε να δείξεις στο κοινό ότι έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του έτσι ώστε το σοκ να είναι μεγαλύτερο. Οι φλογεροί εναγκαλισμοί με τη Missandei και τα όνειρα που έκαναν για εξωτικές παραλίες στο Essos είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα κοπούν μαχαίρι στο επόμενο επεισόδιο. Κρίμα.

Brienne of Tarth

Μπριέν οφ Ταρθ

Πιθανότητες θανάτου: 90%

Ισχύει περίπου ό,τι και για τον ηγέτη των Άσπιλων. Μετά από δεκάδες ταπεινώσεις, χαμένα όνειρα, ψυχική και σωματική βία η γυναίκα που έχει βάλει τα γυαλιά σε όλους τους πολεμιστές του GoT έκανε το όνειρό της πραγματικότητα: έγινε ιππότης. Δυστυχώς, η σκηνή από το trailer του επόμενου επεισοδίου σχεδόν φωνάζει "θάνατος" για τη Brienne που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στους νεκροζώντανους.

Theon Greyjoy

Theon Greyjoy 3

Πιθανότητες θανάτου: 80%

Η πορεία του θυμίζει μάρτυρα που κουβαλά τον σταυρό μέχρι την επικείμενη θυσία του. Υπάρχουν ελάχιστα φρικτά πράγματα που δεν έχει πάθει μέχρι στιγμής ο Σιδερογέννητος. Μάλιστα στο τελευταίο επεισόδιο ζήτησε ο ίδιος να βρεθεί στην πιο κρίσιμη κι επικίνδυνη θέση, δίπλα δηλαδή στον Bran Stark που θα αποτελέσει ένα ζωντανό δόλωμα για τον Night King. Ο μόνος λόγος που δεν θεωρούμε βέβαιο τον θάνατό του είναι επειδή δε θα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει ζωντανός κόντρα σε όλες τις πιθανότητες.

Gendry

arya

Είναι ο γιος του προηγούμενου βασιλιά (λέγε με Robert Baratheon), o νόμιμος κληρονόμος του θρόνου αν εξαιρεθούν οι Targaryen κι αισίως το αγόρι της Arya. Μάλιστα δεν δείχνει καμία διάθεση να έρθει ξανά σε επαφή με τους White Walkers, προσπαθώντας πάση θυσία να μείνει προφυλαγμένος στα υπόγεια του Winterfell. Ο κανόνας όμως των θρίλερ που θέλει όσους κάνουν σεξ να έχουν αυξημένες πιθανότητες θανάτου και -κυρίως- το ανήσυχο βλέμμα της μικρής Stark μας βάζουν σε σκέψεις και υποψίες.

Tormund, Beric και Sir Davos

Tormund Sir Davos Beric Lannister

Πιθανότητες θανάτου: 33% ο καθένας.

Η συγκεκριμένη παρέα έχει περάσει κυριολεκτικά μέσα από την κόλαση, όσο όμως δύσκολο φαίνεται να πεθάνουν όλοι μαζί στο ίδιο επεισόδιο τόσο απίθανη φαντάζει η πιθανότητα να γλιτώσουν και οι τρεις. Η λογική θέλει τουλάχιστον το ένα τρίτο της ομάδας να μας χαιρετά οριστικά. Θα είναι ο Beric που δεν έχει πια τον Thoros για να τον αναστήσει, ο Sir Davos που η συνάντησή του με το κοριτσάκι-σωσία της Shireen Baratheon (σ.σ: H κόρη του Stannis που θυσιάστηκε στην πυρά) μόνο τυχαία δεν μοιάζει ή ο Tormund που δεν λογαριάζει ποτέ κανέναν κίνδυνο; Έχει μείνει λιγότερο από μία εβδομάδα για να μάθουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.