Ο ευφυής κύριος Reynolds

Μία γρήγορη ματιά στην ετερόκλητη καριέρα του ηθοποιού που έγινε δημοφιλής χάρη σε ένα σούπερ ήρωα και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος σταρ στο Χόλιγουντ, χάρη στο Netflix.

Στην περσινή λιστα του Variety με τις αμοιβές των μεγαλύτερων σταρ του Χόλιγουντ για το 2019μ ούτε ο Brad Pitt, ούτε ο Robert Downey Jr., ούτε καν ο Leonardo DiCaprio, που συμπεριλαμβάνονταν σ' αυτήν, δεν βρέθηκαν στο Νο1. Προς έκπληξη όλων, στην κορυφή με 27 εκατομμύρια δολάρια στρογγυλοκάθισε ο Ryan Reynolds. Αυτή ήταν η αμοιβή που του έδωσε το Netflix για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Six Underground, σε σκηνοθεσία του Michael Bay των Transformers- ποσό αστρονομικό μπροστά στα μόλις 10 εκατομμύρια δολάρια, που έλαβαν έκαστος οι Pitt και DiCaprio για το Once Upon A Time In Hollywood του Quentin Tarantino.

Ο ευφυής κύριος ReynoldsΔύο είναι λοιπόν τα συμπεράσματα που βγάζουν μάτι: Πρώτον, το αμερικάνικο δίκτυο streaming δίνει σήμερα τις αμοιβές που έδινε κάποτε το Χόλιγουντ και δεύτερον, δεν χρειάζεται να είσαι πρώτο όνομα για να τινάξεις τη μπάνκα στον αέρα. Δεν χρειάζεται να είσαι καθολικά αναγνωρίσιμος σαν τον Pitt ή να διαθέτεις το βιογραφικό του Leo ή να σπας ταμεία σαν τον Dwayne Johnson, κατά κόσμον The Rock. Αρκεί να έχεις ευφυές χιούμορ και προσωπικότητα σαν του Reynolds. Κάτι που αποδείχθηκε στη φετινή λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς. Ο The Rock, μπορεί να κατέκτησε την κορυφή, στην δεύτερη θέση όμως βρέθηκε ο Reynolds με απολαβές ύψους 71,5 εκατ. δολαρίων.

Η πορεία προς την κορυφή

Ο 44χρονος Καναδός, που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 23 Οκτωβρίου 1976,μετρά μία πορεία 28 ετών στην υποκριτική. Ξεκίνησε από την τηλεόραση στα 14 του και δύο χρόνια μετά, μπήκε στα κινηματογραφικά στούντιο. Πέρασε πάνω από μία δεκαετία -κατά την οποία ήταν ζευγάρι με την Alanis Morissette- παίζοντας μικρούς ρόλους μέχρι να έρθουν οι μεγάλοι σε indie -"Άσσος στο μανίκι" (2006)- ή σε μεγαλύτερες παραγωγές -X-Men η αρχή: Γούλβεριν (2009). Μάλιστα, στην 4η ταινία του franchise των X-Men, ενδύθηκε για πρώτη φορά τον Deadpool. Ένα παράξενο σούπερ ήρωα (πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρο, που μετά από ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα αποκτά την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα), που παρέπεμπε σε καρικατούρα και δεν φάνηκε να γοητεύει το κοινό. Ωστόσο, ο σπόρος είχε ήδη φυτευτεί. Τουλάχιστον στο μυαλό του Reynolds.

Χρειάστηκε να περάσει μία ακόμη δεκαετία, για την ακρίβεια οκτώ χρόνια, -κατά τα οποία τα δύο ήταν παντρεμένος με την Scarlett Johansson και τα έξι με τη νυν σύζυγό του, Blake Lively-, για να φορέσει ξανά την κόκκινη στολή του Deadpool. Μέσα στο διάστημα αυτό ενσάρκωσε το toyboy της Sandra Bullock στην "Πρόταση", το αντικείμενο του πόθου της Kristen Stewart στο "Ζωή... σαν λούνα παρκ", τον Green Lantern στην ομώνυμη σουπερηρωική ταινία και συμπρωταγωνίστησε με τον Denzel Washington στο "Κρησφύγετο". Το σίγουρο ήταν ότι εκείνη την εποχή ό,τι άγγιζε δεν γινόταν χρυσός.

Η τύχη του άλλαξε όταν αποφάσισε να επιστρέψει στον ήρωα των κόμικς της Marvel και αυτή τη φορά, να τον υποδυθεί με τους δικούς του όρους. Να μην συμμετάσχει δηλαδή στην ταινία κάποιου άλλου υπερήρωα, αλλά να γυρίσει τη δική του. Μία σόλο ταινία για τον Deadpool, κρατώντας ρόλο ηθοποιού και παραγωγού. Το φοβερό ήταν ότι κατάφερε να πείσει εκείνη την εποχή τα στούντιο να χρηματοδοτήσουν μία σουπερηρωική ταινία, που έσφυζε από βωμολοχίες και βία σε τέτοιο βαθμό που κρίθηκε ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 ετών. Το κοινό δηλαδή στο οποίο κατεξοχήν απευθύνονται τα φιλμ του είδους. Σήμερα, το "adult cinecomics” είναι επίσημα κινηματογραφικό υποείδος.

Το Deadpool βγήκε στις αίθουσες το 2016 και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς. Έσπασε διάφορα ρεκόρ -η πρώτη ταινία ακατάλληλη για ανηλικούς με τις υψηλότερες εισπράξεις-, απέσπασε πολλά βραβεία -δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και διαφημίστηκε όχι με τις συνηθισμένες πρακτικές μάρκετινγκ, αλλά με τον ίδιο τον ηθοποιό να αναρτά στα social media δεκάδες χιουμοριστικά βίντεο. Φυσικό και επόμενο λοιπόν δύο χρόνια μετά, το 2018 να κυκλοφορήσει το Deadpool 2 (το νο3 είναι καθοδόν).

Και ξαφνικά, ο πιο διάσημος ρόλος του ηθοποιού που το πρόσωπό του δεν πουλούσε εισιτήρια έγινε ένας ήρωας που είχε μάσκα αντί για πρόσωπο.

Πού αποδίδεται όμως αυτή η μανούβρα στην καριέρα του Reynolds; Οι θεατές με το Deadpool φαίνεται να είδαν σε εκείνον αυτό ακριβώς που οι Alanis Morissette, Scarlett Johansson και Blake Lively είχαν δει πολύ καιρό πριν: Ο τύπος έχει προσωπικότητα. Ευφυή προσωπικότητα. Όταν τα στούντιο, οι ταινίες και οι σκηνοθέτες δεν του έδιναν την ώθηση που χρειαζόταν, είχε την ιδέα να γεμίσει το κενό ξεκινώντας να χτίζει την εικόνα του σε Facebook, Instagram και Twitter.

Για το Pokémon Detective Pikachu, όπου δάνεισε τη φωνή του γύρισε ένα μικρό βίντεο βασισμένο στην εκπομπή Saturday Night Live, ενώ για το Six Underground του Netflix ένα σαρκαστικό βίντεο από τα γυρίσματα.

Ουσιαστικά, ο Reynolds ακολούθησε το παράδειγμα του Dwayne Johnson, που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια μία αυτοκρατορία στα social media, χάρη στη δυνατή προσωπικότητά του εντός και εκτός πλατό, στην καθημερινή επαφή με τους θαυμαστές του και στο γεγονός ότι είναι παραγωγός του εαυτού του. Φυσικά, δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του "Rock”, αλλά έχει διανύσει κάτι παραπάνω από τη μισή διαδρομή. Έχει ήδη σβήσει από τη μνήμη των θεατών τον κομπάρσο Ryan. Πλέον, είναι ο πρωταγωνιστής Ryan. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος