Ford v. Ferrari: Πρώτες εικόνες για το θρυλικό Le Mans του 1966

Matt Damon και Christian Bale αναβιώνουν στη μεγάλη οθόνη μία από τις πιο συναρπαστικές μονομαχίες στην ιστορία των 4 τροχών.

Οι 24 ώρες του Le Mans είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς όσο και απαιτητικούς αγώνες αυτοκινήτων που υπάρχουν. Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 26 Μαΐου 1923, με τη συμμετοχή 33 οχημάτων, από τα οποία τερμάτισαν μόνο τα τρία. Το 1966 όμως πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο συναρπαστικές μάχες όλων των εποχών. Ήταν η πρώτη φορά που η Ford κατόρθωσε να κερδίσει, επικρατώντας της Ferrari, σε μία εποχή που η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κυριαρχούσε και η αντίστοιχη αμερικανική αναζητούσε διακαώς έναν τρόπο για να επανέλθει στο προσκήνιο.

Η υπόθεση της ταινίας Ford v. Ferrari περιστρέφεται γύρω από την ιστορία του πρώην πρωταθλητή αγωνιστικής οδήγησης Caroll Shelby (Matt Damon) και του οδηγού/μηχανολόγου Ken Miles (Christian Bale), οι οποίοι σε συνεργασία με την Ford προσπαθούν κάτι το ακατόρθωτο: Να κυριαρχήσουν της Ferrari στην πιο σκληρή διαδρομή του κόσμου - κάτι που μέχρι τότε δεν είχε πετύχει κανείς Αμερικανός.

Ford v. Ferrari: Πρώτες εικόνες για το θρυλικό Le Mans του 1966

Η κόντρα των δύο εταιρειών όμως είχε βαθύτερες ρίζες καθώς στις αρχές των 60s, ο Henry Ford II (εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας με το ίδιο όνομα) έφτασε κοντά σε συμφωνία με τον Enzo Ferrari, προκειμένου να εξαγοράσει την Scuderia, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Τότε σχεδίασε την πανίσχυρη Ford GT40, με την οποία ο Ken Miles θριάμβευσε στο Le Mans του 1966.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο James Mangold (Logan), παρότι για τη θέση του προοριζόταν αρχικά ο Michael Mann. Εκτός από τους προαναφερθέντες, πρωταγωνιστούν ακόμη οι Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone και Ray McKinnon. Το Ford v. Ferrari αναμένεται στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο.

ΤΑΙΝΙΑ FORD V FERRARI 1
ΤΑΙΝΙΑ FORD V FERRARI 2
ΤΑΙΝΙΑ FORD V FERRARI 3
ΤΑΙΝΙΑ FORD V FERRARI 4

Οι πρώτες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά από το Empire και το Entertainment Weekly.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ποια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;

Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Πρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy

Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Σταματήστε ό,τι κάνετε: Οι Radiohead ανακοίνωσαν περιοδεία, την πρώτη μετά από 7 χρόνια αποχής

Να μας συγχωρήσει κύριος Yorke για την προπολεμική φωτογραφία, αλλά αυτός κι η παρέα του μας είχαν συνδέσει με Κάιρο από το 2018 και μετά, οπότε πάλι καλά να λένε. Αναμένουμε νέο υλικό τώρα που ξαναβγαίνουν στον δρόμο, για να δημοσιεύουμε αναλόγως.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Όσα γνωρίζουμε για το sequel του The Thursday Murder Club στο Netflix

Για εμάς, δε θα έπρεπε να είναι ταινία, αλλά σειρά. Όπως και να έχει, επειδή το Netflix αποφασίζει και όχι εμείς, τουλάχιστον ας μας εγγυηθεί κάποιος ότι στη συνέχεια της ταινίας, θα ξαναδούμε τον Lucifer....εεε τον Tom Ellis εννοούμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μόλις ακούσαμε -και κολλήσαμε με- τα 2 ολοκαίνουργια τραγούδια των Spoon

Το καλοκαίρι υπήρξε πάρα πολύ παραγωγική περίοδος για τους Spoon, οι οποίοι, μετά το σοβαρό come back τους το 2022 έπειτα από 5 χρόνια δισκογραφικής αγρανάπαυσης, μοιάζουν ασταμάτητοι.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Ο Nicolas Cage υποδύεται τον Ιωσήφ στην ταινία ‘βιβλικού τρόμου’, The Carpenter's Son

Ο Nicolas Cage γίνεται Ιωσήφ και μας οδηγεί σε μια σκοτεινή ιστορία βιβλικού τρόμου. Το The Carpenter’s Son φέρνει την οικογένεια του Χριστού αντιμέτωπη με υπερφυσικές δυνάμεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης