H τελευταία περιπέτεια του Indiana Jones

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποια θα είναι. Οι προσδοκίες όμως είναι μεγάλες.

Ο Indiana Jones είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ήρωες του κινηματογράφου. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο ένας περιπετειώδης αρχαιολόγος που τα βάζει με τους Ναζί κατάφερε να βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά στη λίστα με τους χαρακτήρες που έγραψαν ιστορία στο Χόλιγουντ, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Επί της ουσίας, όμως, έχει να δώσει μία πραγματικά καλή ιστορία από το 1989. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2009) έπεισε πολύ μικρή μερίδα των φανατικών οπαδών ότι ήταν μία ταινία άξια της ιστορίας του Indy.

Τα μπλεξίματα με τους Σοβιετικούς στις ζούγκλες του Αμαζονίου δεν είχαν την απήχηση που περίμεναν οι παραγωγοί. Η πολύ χαμηλή βαθμολογία στο Rotten Tomatoes μιλά από μόνη της. Έτσι, μοιραία, για την πέμπτη συνέχεια του franchise που θα βρει το 2021 τον Harrison Ford να υποδύεται για τελευταία φορά τον εμβληματικό χαρακτήρα λίγο πριν κλείσει τα 80 του χρόνια, υπάρχει η ελπίδα -αν όχι απαίτηση- του κοινού ότι το σενάριο θα επιστρέψει στις ρίζες του. Ότι η ιστορία θα θυμίσει και πάλι κάτι από την εποποιία των 80s.

Το ιδανικό σενάριο για το Indiana Jones 5

Αρχικά, για τον ρόλο του βασικού σεναριογράφου είχε ακουστεί το όνομα του David Koepp (του ανθρώπου που υπέγραψε την τέταρτη συνέχεια του Indiana Jones), όμως τελικά προτιμήθηκε ο Jonathan Kasdan, γνωστός από το Solo: A Star Wars Story. Εκείνο, όμως, που έχει γεμίσει ελπίδες στο κοινό είναι ότι οι φήμες θέλουν τη νέα ταινία να βασίζεται σε κάποιες από τις νουβέλες που έχουν κυκλοφορήσει μέσα από τα χρόνια. Γιατί τέτοια χαρά; Διότι αυτές οι ιστορίες είναι βουτηγμένες για τα καλά στο pulp fiction. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι μέχρι στιγμής οι επικρατέστερες περιπτώσεις.

H τελευταία περιπέτεια του Indiana JonesIndiana Jones and the Dance of the Giants (1991)

Ο συγγραφέας Rob MacGregor δημιούργησε μία καθαρά βρετανική ιστορία: ο νεαρός Indy, σε ρόλο καθηγητή, γνωρίζει νεαρή πανέμορφη Σκοτσέζα φοιτήτρια και μετά την ανακάλυψη ενός παπύρου που αποδεικνύει ότι ο μάγος Μέρλιν ήταν ιστορικό πρόσωπο, ξεκινούν μαζί μία περιπέτεια γεμάτη μαγεία, δολοφονίες και τον απαραίτητο έρωτα σε κάθε μήκος και πλάτος της Γηραιάς Αλβιώνας,

 

Indiana Jones army of the deadIndiana Jones and the Army of the Dead (2009)

Ένας μαύρος κρύσταλος με το χαρακτηριστικό όνομα Heart of Darkness (φόρος τιμής στο μυθιστόρημα του Joseph Conrad) είναι ο βασικός πυλώνας της πλοκής στη νουβέλα του Steve Perry. O Indiana Jones πρέπει να τον βρει πρώτος πριν τον προλάβουν οι Ιάπωνες και Γερμανοί πράκτορες του Άξονα. Που θα τον οδηγήσει αυτή η περιπέτεια; Στην Αϊτή, εκεί που ένα μυστηριώδης ιερέας βουντού έχει φτιάξει το δικό του βασίλειο στις σκοτεινές ζούγκλες του τροπικού νησιού χρησιμοποιώντας ξόρκια μαύρης μαγείας.

 

Indiana Jones MonkeyIndiana Jones and the Monkey King (1989)

Όχι, αυτή εδώ δεν είναι μία νουβέλα του Indy. Αντίθετα είναι το σενάριο που απορρίφθηκε και στη θέση του γυρίστηκε το Indiana Jones and the Last Crusade (1989). Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο 1937 όπου ο διάσημος αρχαιολόγος μαθαίνει για έναν Πυγμαίο 200 ετών με το όνομα Tyki, ο οποίος έχει στην κατοχή του έναν πάπυρο που οδηγεί σε κάποια μυθική πόλη της Αφρικής κοντά στον ποταμό Ζαμβέζη. Οι Ναζί αιχμαλωτίζουν τον Tyki, ακολουθεί επίθεση με γιγαντιαίο τανκ από πλευράς τους και ο Indy σώζει την κατάσταση καβαλώντας έναν ρινόκερο ως υποζύγιο. Καθόλου άσχημα με άλλα λόγια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης