Πυρετός νοσταλγίας στο Χόλιγουντ

Πόσα sequels και remakes ταινιών των 80s και 90s μπορούμε να αντέξουμε;

Θυμάσαι το Ντελόριαν, το όχημα με το οποίο ο Michael J. Fox ταξίδευε στο χωροχρόνο στη θρυλική κινηματογραφική τριλογία "Επιστροφή στο μέλλον"; Σε ένα τέτοιο φαίνεται να έχει επιβιβαστεί τα τελευταία χρόνια η ποπ κουλτούρα, με τα στούντιο παραγωγής του Χόλιγουντ να αναβιώνουν ταινίες που έγραψαν ιστορία στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 μέσα από spin-offs, sequels, remakes και reboots.

Το 2016 ο Steven Spielberg παρέδωσε το "Μεγάλο φιλικό γίγαντα", μια ταινία που περπατά ξεκάθαρα στα χνάρια του "Ε.Τ. ο εξωγήινος" (1982), ενώ ο Paul Feig το Ghostbusters, reboot της ομώνυμης ταινίας του 1984. Ένα χρόνο μετά είδαμε το Blade Runner 2049 διά χειρός Denis Villeneuve, το sequel του Blade Runner (1982), ενώ το 2018 το "Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε", το δεύτερο μέρος της τριλογίας Jurassic World, έδωσε νέα πνοή στο franchise Jurassic Park, που ξεκίνησε το 1993. Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα βγει στις αίθουσες το Rambo: Last Blood, με τον Sylvester Stallone στα 72 του να ενδύεται για πέμπτη και τελευταία φορά τον John Rambo, 37 χρόνια μετά το "Ράμπο: Το πρώτο αίμα" (1982).

Και η νοσταλγία συνεχίζεται.

TRIPLETS

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΑΙΝΙΑ: ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ (1988)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2020

Η κωμωδία που ένωσε τον Danny DeVito με τον Arnold Schwarzenegger, στους ρόλους των δίδυμων αδελφών που χωρίζονται στη γέννα, έκλεισε πέρυσι τρεις δεκαετίες ζωής ξεκινώντας μια φημολογία για την κινηματογραφική της συνέχεια, που τελικά επιβεβαιώθηκε. Οι δύο ηθοποιοί θα βρεθούν ξανά στη μεγάλη οθόνη, αλλά δε θα είναι μόνοι. Θα ανακαλύψουν ότι είναι τρίδυμοι, με τον Eddie Murphy να είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας.

ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ 4

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΑΙΝΙΑ: ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ (1998)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2021

Οι διάσημοι Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ των Jackie Chan και Chris Tucker εδώ και περίπου μία επταετία ετοιμάζονται για την τέταρτη ταινία τους, χωρίς ακόμη να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Το 2017 ο Chan αποκάλυψε ότι το σενάριο είναι έτοιμο, ενώ μόλις τον περασμένο Απρίλιο επιβεβαιώθηκε ότι ο Tucker είπε το "ναι" για την επιστροφή του στο καστ. Ωστόσο, κενή είναι ακόμη η καρέκλα του σκηνοθέτη, μιας και ο Brett Ratner, που σκηνοθέτησε τις τρεις πρώτες ταινίες, αποσύρθηκε από το project μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από την ηθοποιό Olivia Munn.

TOP GUN: MAVERICK

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΑΙΝΙΑ: TOP GUN (1986)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Αν και βρίσκεται στα σκαριά από το 2010, ενώ μόλις πρόσφατα η Paramount Pictures επιβεβαίωσε ότι είναι σε προπαρασκευαστικό στάδιο από το 2017, το sequel του Top Gun του Tony Scott φαίνεται να κινείται πλέον με γοργούς ρυθμούς για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του. Ο Tom Cruise και ο Val Kilmer θα αναβιώσουν τους ρόλους τους, Pete "Maverick" Mitchell και Tom "Iceman" Kazansky αντίστοιχα, με τους Jennifer Connelly, Miles Teller, Jon Hamm και Ed Harris να συμπληρώνουν το καστ. Όσον αφορά την υπόθεση, αυτή φημολογείται ότι θα περιστρέφεται γύρω από τον Maverick, που έχει γίνει πλέον εκπαιδευτής νεαρών πιλότων, μεταξύ των οποίων είναι και ο Bradley Bradshaw (Miller Teller), ο γιος του Goose, του επιστήθιου φίλου του που πέθαινε.

ΠΟΙΟΣ ΠΑΓΙΔΕΨΕ ΤΟΝ ΡΟΤΖΕΡ ΡΑΜΠΙΤ 2

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΑΙΝΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΠΑΓΙΔΕΨΕ ΤΟΝ ΡΟΤΖΕΡ ΡΑΜΠΙΤ (1988)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2020

Ήταν από τις πιο επιδραστικές ταινίες του Χόλιγουντ, που άνοιξε ουσιαστικά με την επιτυχία της το δρόμο στα live-action animated φιλμ με τους ηθοποιούς να συμπρωταγωνιστούν με καρτούν – στην περίπτωσή μας ο αείμνηστος Bob Hoskins με τον Roger Rabbit και την ανυπόφορα σέξι Jessica Rabbit. Τρεις δεκαετίες μετά ο σκηνοθέτης του Robert Zemeckis φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Disney για τη δημιουργία ενός sequel και μάλιστα λέγεται ότι έχει ήδη στα χέρια του το σενάριο.

Η ΚΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΑΙΝΙΑ: Η ΚΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ (1988)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Είναι ο πιο κοντός serial killer στην ιστορία της μεγάλης οθόνης. Ο Chucky, η serial killer κούκλα ενός από τα πιο εμβληματικά slasher horror films της δεκαετίας του ’80, επιστρέφει μέσα από το remake της ομώνυμης ταινίας του 1988 και δε θα αποτελεί μέρος του franchise, αλλά ξεχωριστό φιλμ. Πρωταγωνιστεί η Aubrey Plaza στο ρόλο της νεαρής μητέρας που κάνει δώρο στο γιο της το παιδικό παιχνίδι που έχει στοιχειώσει ο δολοφόνος Charles Lee Ray.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης