To Marriage Story του Netflix ίσως να είναι το φαβορί στα επόμενα Όσκαρ

Η νέα ταινία του Noah Baumbach σε παραγωγή Netflix, αφού αποθεώθηκε από τους κριτικούς στη Μόστρα, φιλοδοξεί να γίνει το νέο Roma στην επικείμενη τελετή των χρυσών αγαλματιδίων.

Εκείνη είναι ηθοποιός. Εκείνος σκηνοθέτης. Η Νικόλ και ο Τσάρλι είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, με ένα μικρό γιο. Ο γάμος τους όμως καταρρέει και το διαζύγιο αποτελεί μονόδρομο. Η υπόθεση της νέας ταινίας του Noah Baumbach με τίτλο Marriage Story σε παραγωγή του Netflix -μαζί γύρισαν το The Meyerowitz Stories, ένα επίσης οικογενειακό δράμα- δεν είναι τίποτα το καινούργιο. Μία ιστορία που έχεις δει ουκ ολίγες φορές να ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη. Άλλωστε το θέμα του χωρισμού θα είναι πάντα επίκαιρο και ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της επώδυνης διαδικασίας του. Στην περίπτωση του 49χρονου Αμερικανού σκηνοθέτη όμως συμβαίνει το εξής μοναδικό: Πρώτον, το φιλμ του είναι η ζωή του. Για την ακρίβεια, το διαζύγιό του από την επί οκτώ χρόνια σύζυγό του, ηθοποιό Jennifer Jason Leigh, με την οποία έχουν ένα γιο. Δεύτερον, δεν ξεχειλίζει από οργή και όλα τα δυσάρεστα που φέρνουμε στο μυαλό μας ασυναίσθητα στο άκουσμα της λέξης διαζύγιο. Λίγο πριν γραφτεί το επίσημο τέλος στη σχέση των δύο ηρώων, ο Baumbach τους δείχνει να πεθαίνουν από αγάπη ο ένας για τον άλλον.

To Marriage Story του Netflix ίσως να είναι το φαβορί στα επόμενα Όσκαρ

Η τρυφερή αυτή οπτική του αποτυπώθηκε ιδανικά μέσα από την κυκλοφορία όχι ενός, όπως είθισται, αλλά δύο διαφορετικών trailers αγάπης -κανένας θυμός-, που τιτλοφορούνταν "Τι αγαπάω στον Τσάρλι" και "Τι αγαπάω στη Νικόλ". Τον Τσάρλι υποδύεται ο Adam Driver και την Νικόλ η Scarlett Johansson.

Οι ερμηνείες και των δύο απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς κατά την προβολή του Marriage Story στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα για τον Χρυσό Λέοντα, όπως επίσης και οι συμπρωταγωνιστές τους, Laura Dern και Ray Liotta, που κρατούν τους ρόλους των δικηγόρων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Independent "μόλις μάθαμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες των Α' και Β' Αντρικών και Γυναικείων Ρόλων", με το Indiewire να χαρακτηρίζει τις ερμηνείες των Johansson και Driver ως ένα "σεμινάριο υποκριτικής με ψυχή και ανθρωπιά" και το Variety ως "τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας τους". 

Marriage Story

Στη Μόστρα μιλούν ήδη για το μεγάλο φαβορί των επόμενων Όσκαρ και μάλλον θα βγουν αληθινοί. 


Το Marriage Story θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 6 Δεκεμβρίου. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος