Στα σκαριά το κινηματογραφικό biopic για τον Steve McQueen

Η ταινία θα αφηγείται τη ζωή του "βασιλιά του cool" και τη διαδρομή του προς την κορυφή του Χόλιγουντ, αλλά και το πώς διασταυρώθηκε ο δρόμος του με τον Charles Manson.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 10 Σεπτεμβρίου 2019

Η παγκόσμια επιτυχία του Bohemian Rapsody με τον απίθανο Rami Malek να κερδίζει Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Freddie Mercury αναβίωσε το είδος των μουσικών biopics, που βρίσκεται σήμερα, ξανά μετά από δεκαετίες, σε πλήρη άνθιση. Πρόσφατα, είδαμε τον Taron Egorton να μεταμορφώνεται σε Elton John στο Rocketman και προσεχώς θα δούμε τον Austin Butler να ενσαρκώνει τον Elvis Presley στην κινηματογραφική βιογραφία του δεύτερου. Κι αυτός δεν είναι ο μοναδικός "βασιλιάς" που θα ζωντανέψει μέσα από τη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ταινία για τη ζωή και το έργο του Steve McQueen βρίσκεται στα σκαριά και θα βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο του Marshall Terrill, "Steve McQueen: The Life and Legend of a Hollywood Icon" (2010). Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το φιλμ θα αφηγείται τη διαδρομή του "βασιλιά του cool" από την γενέτειρά του, το Μπιτς Γκρόουβ της Ιντιάνα μέχρι την κορυφή του Χόλιγουντ και από εκεί στην τελευταία του κατοικία, στο Μεξικό, όπου απεβίωσε το 1980 σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Στα σκαριά το κινηματογραφικό biopic για τον Steve McQueen

Τα ονόματα των James Gray και Steven Soderbergh έχουν πέσει στο τραπέζι για τη σκηνοθεσία, ενώ εκείνα των Jeremy Renner και Ryan Gosling για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γιατί όμως επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για μία βιογραφική ταινία για τον θρυλικό ηθοποιό;

Η αφορμή δόθηκε με το Once Upon A Time In... Hollywood (Κάποτε στο... Χόλιγουντ) του Quentin Tarantino, όπου υπάρχει μία σκηνή με τον McQueen, υποδυόμενο από τον Damian Lewis, να παρίσταται στο ίδιο πάρτι των καλών του φίλων, Sharon Tate και Roman Polanski, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία της πρώτης από τον Charles Manson. Η γνωριμία του με το ζευγάρι, αλλά κυρίως η συνάντησή του με τον διαβόητο serial killer θα εξιστορηθούν στο φιλμ που ετοιμάζεται για τον Steve McQueen.

ΣΤΙΒ ΜΑΚΚΟΥΙΝ

Λέγεται ότι ο Manson τον είχε προσεγγίσει έξω από την εταιρεία παραγωγής του με ένα σενάριο που ήθελε να το κάνει ταινία. Οι δύο τους διαφώνησαν και καυγάδισαν έντονα με αποτέλεσμα ο McQueen να του σπάσει τη μύτη. Σύμφωνα με ισχυρισμούς της Susan Atkins, εκ των μελών της περιβόητης "οικογένειας", ο ηθοποιός μπήκε στο φονικό στόχαστρο του Manson αμέσως μετά το συμβάν. Μάλιστα, η η πρώην σύζυγος του McQueen, Neile Adams αποκάλυψε πρόσφατα, ότι ήταν καλεσμένος της Tate στο δείπνο που κατέληξε σε αιμοτοκύλισμα και ότι τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην πάει και να βγει μαζί της για φαγητό. 

Απ' ό,τι φαίνεται, η τελευταία ταινία του Tarantino έκρυβε ένα "διαμαντάκι". Μία άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία για μία από τις πιο θρυλικές μορφές του κινηματογράφου και έναν από τους πιο ειδεχθείς εγκληματίες της σύγχρονης ιστορίας.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος