Backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα των Batman

Τι συνέβη όταν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ φόρεσαν την στολή του ανθρώπου-νυχτερίδα.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στο 1939, θα βρούμε τη γέννηση του Batman από τα χέρια των Bob Kane (σκίτσο) και Bill Finger (σενάριο). Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κανείς τους δεν θα μπορούσε να προβλέψει τη μεγαλειωδή διαδρομή που έχει καλύψει ο άνθρωπος-νυχτερίδα από την πρώτη φορά που τυπώθηκε στις σελίδες των κόμικς μέχρι σήμερα. Ο Batman, ο υπερήρωας της Gotham City, στέκεται πιο ψηλά από κάθε άλλο χαρακτήρα του σύμπαντος της DC κι όχι μόνο.

Τηλεοπτικές σειρές, κινημαγραφικές μεταφορές που η μία διαγωνιζόταν την άλλη σε εισπράξεις, ερμηνείες που άφησαν εποχή και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ (Tim Burton, Michael Keaton, George Clooney, Christian Bale, Christoper Nolan) να φιγουράρουν στα credits του τέλους. Τι, όμως, συνέβαινε πίσω από τις κάμερες όταν έκλειναν τα φώτα; Ακολουθούν σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα, τις φωτογραφήσεις και τα κόκκινα χαλιά που στρώθηκαν για τον άνθρωπο-νυχτερίδα.

Backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα των Batman
Το δίδυμο των Adam West (αριστερά) και Burt Ward (δεξιά) μετέφερε τις σελίδες του κόμικ στη μικρή οθόνη τη δεκαετία του 1960.
Μπάτμαν 2
Η χαλαρή διάθεση και η αφέλεια της τηλεοπτικής σειράς άφησαν εποχή.
Μπάτμαν3
Το πρώτο Batmobile πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2012 έναντι 4,6 εκ. δολαρίων. 
Μπάτμαν 4
Εδώ, το αχτύπητο δίδυμο δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο χιόνι.
Μπάτμαν 5
 Η Yvonne Craig, ηθοποιός και μπαλαρίνα, πέρασε το casting κι έγινε η πρώτη Batgirl που εμφανίστηκε στην τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς.
Μπάτμαν 7
Περισσότερο από 20 χρόνια μετά, ο Batman του Tim Burton ήταν πολύ πιο σκοτεινός, πολύ πιο γοτθικός και σίγουρα πιο καλογυρισμένος.
Tim Burton Batman
O Burton (εδώ τον βλέπουμε πάνω στο Batmobile από τα γυρίσματα της ταινίας) κέρδισε το 1989 ένα μεγάλο στοίχημα που εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη στα 90s.
Michael Keaton Batman
Όσο για τον Michael Keaton; Ήταν εξαιρετικός ως Batman, για άγνωστο όμως λόγο μετά από αυτόν τον ρόλο η καριέρα του άρχισε να βυθίζεται.
Μπάτμαν 10
"Επέλεξα τον ρόλο μετά από μόνο μία κουβέντα που είχαμε με τον Tim Burton. Κι οι δύο είχαμε αναμνήσεις από τα κόμιξ. Είχαμε παρόμοιες ιδέες. Ο Tim πίστευε ότι ο Joker θα έπρεπε να έχειε μία πολύ σκοτεινή αλλά χιουμοριστική πλευρά" είχε δηλώσει ο Jack Nicholson, το 2007, σε συνέντευξή του στο MTV.
Κιμ Μπάσιντζερ Μπάτμαν
Kim Basinger ή αλλιώς το αντικείμενο του πόθου για τον Batman το 1989.
Μπάτμαν 12
Για τις ανάγκες της πρώτης κινηματογραφικής μεταφοράς το Batmobile βασίστηκε σε ένα Chevrolet Impala και έναν κινητήρα Chevy V8.
Tim Burton Batman 12
O Tim Burton στα γυρίσματα του Batman Returns (1992).
Catwoman Michelle Pfeiffe
Κι όμως, 27 χρόνια μετά, καμία ηθοποιός δεν έχει ξεπεράσει την Michelle Pfeiffer στον ρόλο της Catwoman.
Μπάτμαν 16
Ο Tim Burton δίνει οδηγίες στους δύο πρωταγωνιστές του, Michelle Pfeiffer και Michael Keaton.
Μπάτμαν 17
Batman και Catwoman χωρίς τα κοστούμια τους.
Danny DeVito
Οι δύο ήρωες του Batman Returns δίπλα στον villain της ταινίας, Danny DeVito.
Μπάτμαν 20 Κίντμαν Κίλμερ
Δυστυχώς, η επιλογή του Val Kilmer ως αντικαταστάτη του Keaton στο Batman Forever (1995) του Joel Schumacher δεν βγήκε ποτέ, ενώ ούτε η Nicole Kidman κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Η ταινία δεν είναι κακή, απλά είναι πολύ χειρότερη από τους προκατόχους της.
Τόμι Λι Τζόουνς Μπάτμαν
O Tommy Lee Jones ήταν ο Harvey Dent (a.k.a. Harvey Two-Face), η Drew Barrymore (αριστερά) ήταν η σύντροφός του και η Debi Mazer (δεξιά) ήταν η Spice.
Μπάτμαν Τζιμ Κάρεϊ
Αν, βέβαια, κάποιος ξεχώρισε σε εκείνη την ταινία, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Jim Carrey στον ρόλο του Riddler.
Batman & Robin
Batman & Robin (1997) με τον George Clooney ή αλλιώς η χειρότερη ταινία του ανθρώπου-νυχτερίδα.
Uma Thurman Batman
Τουλάχιστον, έχουμε να θυμόμαστε την Uma Thurman ως Poison Ivy.
Coolio Alicia Silverstone Batman
Ναι, καλά βλέπεις. Αυτός είναι ο Coolio που συνομιλεί με την Alicia Silverstone λίγο πριν την cameo εμφάνισή του στην ταινία.
Elle Macpherson batman
H Elle Macpherson, πιο γνωστή ως The Body, ήταν το αντικείμενο του πόθου για τον George Clooney και μία πολύ ευπρόσδεκτη για το αντρικό κοινό προσθήκη στο cast της ταινίας.
George Clooney Batman cornflakes
Παρ' όλη την καλλιτεχνική αποτυχία της ταινίας, εισπρακτικά έσκισε συγκεντρώνοντας 238,2 εκ δολάρια στους κινηματογράφους όλου του πλανήτη. Εδώ βλέπουμε τον διάσημο κωμικό και παρουσιαστή Jay Leno να δείχνει τα θεματικά corn flakes στον πρωταγωνιστή της ταινίας.
Μπάτμαν 27
Το πραγματικά εξαιρετικό cast του Batman Begins (2005) φωτογραφίζεται για τις διαφημιστικές ανάγκες της ταινίας.
Batmobile μπάτμαν
Το Batmobile του 2005 μπορεί να ήταν βασισμένο σε ένα πρώην στρατιωτικό όχημα, αυτό όμως δεν του απαγόρευσε να φτάσει μέχρι τα κόκκινα χαλιά του Χόλιγουντ.
The Dark Knight
O Christian Bale, η Maggie Gyllenhaal κι ο Aaron Eckhart ήταν οι τρεις από τους τέσσερις βασικούς πρωταγωνιστές του The Dark Knight (2008). Ποιος ήταν ο τέταρτος; Ο αδικοχαμένος Heath Ledger.
Μπάτμαν 33 Κρίστιαν Μπέιλ
Oι Christian Bale και Morgan Freeman στα γυρίσματα της ταινίας.
Heath Ledger Μπάτμαν
Τελικά, μάλλον κανείς ποτέ δεν θα ξεπεράσει τον συγκλονισιτκό Joker του Heath Ledger.
Christopher Nolan Batman
O Christopher Nolan, ο ιθύνων νους πίσω από την τριλογία του 2005-2012, έδωσε νέα πνοή στο franchise εκτοξεύοντας τις απαιτήσεις του κοινού σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου-νυχτερίδα στα ύψη.
Tom Hardy Μπάτμαν
Όσο για τη μάσκα και τη σωματοδομή του Tom Hardy; Μάλλον κατάφερε μέσα από αυτά και την υποχθόνια φωνή του να μας δώσει τον πιο τρομακτικό από τους τρομακτικούς villains που έχουν παρελάσει από το κινηματογραφικό σύμπαν του Batman.

Από: Esquire US


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.