Το τυπωμένο σενάριο του Joker αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη στο τέλος

Στην τελευταία σκηνή δεν έγιναν ακριβώς τα πράγματα όπως τα νόμιζες.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 08 Νοεμβρίου 2019

Το μυστήριο σχετικά με το τι έγινε στο τέλος του Joker -και, γενικά, αν όλα όσα είδαμε συνέβησαν ή όχι- απασχολεί το παγκόσμιο κοινό εδώ και αρκετό καιρό. Ένα draft του σεναρίου που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα ίσως περιέχει όλες τις απαντήσεις. Έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις κι έχει χυθεί πολύ μελάνι, αν όμως θέλεις να μάθεις την αλήθεια, τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο δείχνουν.

Όλα όσα είδαμε στην οθόνη είναι αληθινά. Τα περισσότερα γεγονότα συνέβησαν στην πραγματικότητα ενώ κάποια λίγα στο μυαλού του Arthur Fleck· όπως η φαντασίωσή του ότι έχει σχέση με τη Sophie (τον χαρακτήρα που υποδύθηκε η Zazie Beetz), κάτι που ο πρωταγωνιστής της ταινίας ονειρευόταν εξαρχής κλεισμένος στο νοσοκομείο.

Τι ακριβώς, όμως, αναφέρει το draft σενάριο; "Κάθεται απέναντι από μία κουρασμένη νοσοκομειακή αφροαμερικανικής καταγωγής γιατρό. Κατά κάποιον τρόπο είναι ακριβώς το ίδιο δωμάτιο στο οποίο ο Joker φαντάστηκε ότι βρισκόταν κλεισμένη η μητέρα του πριν 30 χρόνια. Το δωμάτιο όπως και η γιατρός μοιάζουν αρκετά με το δωμάτιο και την κοινωνική λειτουργό της εναρκτήριας σκηνής της ταινίας"

ΟΚ, υπάρχει μία κάποια ασάφεια εδώ, όμως η νύξη για την αρχή της ταινίας κάνει φανερό το γεγονός ότι ο Fleck έχει επιλέξει προσεκτικά μικρά κομματάκια από το κοντινό του περιβάλλον για να δημιουργήσει μία φανταστική αφήγηση μέσα στο ίδιο του το κεφάλι. Άλλωστε, γιατί η ταινία να αποκάλυπτε το μεγάλο της μυστικό (ότι, δηλαδή, δεν είχε ποτέ σχέση με τη Sophie) αν όχι μόνο αυτό άλλα και όλα τα υπόλοιπα γεγονότα ήταν απλά μία διεστραμμένη φαντασίωση; 

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες