Το sequel του Joker

Η είδηση έκανε τους οπαδούς του δαιμονικού γελωτοποιού να χαμογελάσουν. Είναι όμως η σωστή επιλογή;

Το sequel του Joker θα έχει ακριβώς την ίδια δημιουργική ομάδα (Joaquin Phoenix, Todd Phillips, Scott Silver) με την original ταινία, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε το Hollywood Reporter και έκαναν τους οπαδούς του πιο διάσημου villain της Gotham City να χαμογελάσουν πλατιά. Για ποιον λόγο όμως αποφάσισαν οι παραγωγοί να πάνε κόντρα στη λογική που έλεγε ότι ένα sequel δεν είναι πιθανό;

Ας δούμε αρχικά τα οικονομικά μεγέθη: Η ταινία του Phillips έκοψε περισσότερο από 1 δισ. δολάρια σε εισιτήρια σε όλον τον κόσμο, με τα 696 εκ. από αυτά να προέρχονται από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι, με άλλα λόγια, μία από τις πιο επιτυχημένες R-rated ταινίες όλων των εποχών με μόνο θρυλικά φιλμ όπως ο Eξορκιστής (1973) να κοντράρουν την επιτυχία του. Ο βασικός, λοιπόν, λόγος για το sequel είναι προφανής.

Το sequel του Joker

Υπάρχουν όμως κάποιες σοβαρές αντιρρήσεις και αρκετά αναπάντητα ερωτήματα που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ίντερνετ από την στιγμή που ανακοινώθηκε το sequel του Joker. To original φιλμ έχει αρχή, μέση, τέλος κι ενώ συνδέεται με τη DC (σχέση του Joker με τον πατέρα του Bruce Wayne) δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση να "τραβήξει" από τα μαλλιά την πλοκή. Δεν είναι διατεθειμένο να γεμίσει  τα κενά στο σύμπαν της ή να ενωθεί με plotlines άλλων superheroes.


Kανείς δεν θα ήθελε ένα sequel του V for Vendetta (2005) - εκείνης, δηλαδή, της ταινίας που μοιράζεται τα περισσότερα κοινά στοιχεία με την τελευταία ταινία για τον δαιμονικό γελωτοποιό.


Με πιο απλά λόγια, πάρα πολλοί οπαδοί αλλά και κριτικοί πιστεύουν ότι η ταινία του Joker ήταν μία αυτόφωτη, ολοκληρωμένη ιστορία που είπε όσα είχε πει να πει κι ότι το sequel είναι απλά ένας τρόπος για να κεφαλαιοποιηθεί η μεγάλη του επιτυχία.  Αν τώρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, θα χρειαστεί να δείξουμε αρκετή υπομονή για να το μάθουμε.

Ίσως, τελικά, οι Phillips και Phoenix έχουν κι άλλους κρυμμένους άσσους στο μανίκι τους.  Σίγουρα πάντως κανείς δεν θα ήθελε να δει ένα sequel του V for Vendetta (2005) - εκείνης, δηλαδή, της ταινίας που φαίνεται να μοιράζεται τα περισσότερα κοινά στοιχεία με την τελευταία ταινία για τον δαιμονικό γελωτοποιό. Ή μήπως όχι;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.