Το sequel του Joker

Η είδηση έκανε τους οπαδούς του δαιμονικού γελωτοποιού να χαμογελάσουν. Είναι όμως η σωστή επιλογή;

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 21 Νοεμβρίου 2019

Το sequel του Joker θα έχει ακριβώς την ίδια δημιουργική ομάδα (Joaquin Phoenix, Todd Phillips, Scott Silver) με την original ταινία, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε το Hollywood Reporter και έκαναν τους οπαδούς του πιο διάσημου villain της Gotham City να χαμογελάσουν πλατιά. Για ποιον λόγο όμως αποφάσισαν οι παραγωγοί να πάνε κόντρα στη λογική που έλεγε ότι ένα sequel δεν είναι πιθανό;

Ας δούμε αρχικά τα οικονομικά μεγέθη: Η ταινία του Phillips έκοψε περισσότερο από 1 δισ. δολάρια σε εισιτήρια σε όλον τον κόσμο, με τα 696 εκ. από αυτά να προέρχονται από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι, με άλλα λόγια, μία από τις πιο επιτυχημένες R-rated ταινίες όλων των εποχών με μόνο θρυλικά φιλμ όπως ο Eξορκιστής (1973) να κοντράρουν την επιτυχία του. Ο βασικός, λοιπόν, λόγος για το sequel είναι προφανής.

Το sequel του Joker

Υπάρχουν όμως κάποιες σοβαρές αντιρρήσεις και αρκετά αναπάντητα ερωτήματα που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ίντερνετ από την στιγμή που ανακοινώθηκε το sequel του Joker. To original φιλμ έχει αρχή, μέση, τέλος κι ενώ συνδέεται με τη DC (σχέση του Joker με τον πατέρα του Bruce Wayne) δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση να "τραβήξει" από τα μαλλιά την πλοκή. Δεν είναι διατεθειμένο να γεμίσει  τα κενά στο σύμπαν της ή να ενωθεί με plotlines άλλων superheroes.


Kανείς δεν θα ήθελε ένα sequel του V for Vendetta (2005) - εκείνης, δηλαδή, της ταινίας που μοιράζεται τα περισσότερα κοινά στοιχεία με την τελευταία ταινία για τον δαιμονικό γελωτοποιό.


Με πιο απλά λόγια, πάρα πολλοί οπαδοί αλλά και κριτικοί πιστεύουν ότι η ταινία του Joker ήταν μία αυτόφωτη, ολοκληρωμένη ιστορία που είπε όσα είχε πει να πει κι ότι το sequel είναι απλά ένας τρόπος για να κεφαλαιοποιηθεί η μεγάλη του επιτυχία.  Αν τώρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, θα χρειαστεί να δείξουμε αρκετή υπομονή για να το μάθουμε.

Ίσως, τελικά, οι Phillips και Phoenix έχουν κι άλλους κρυμμένους άσσους στο μανίκι τους.  Σίγουρα πάντως κανείς δεν θα ήθελε να δει ένα sequel του V for Vendetta (2005) - εκείνης, δηλαδή, της ταινίας που φαίνεται να μοιράζεται τα περισσότερα κοινά στοιχεία με την τελευταία ταινία για τον δαιμονικό γελωτοποιό. Ή μήπως όχι;

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μουσική