Το "1917" στέλνει τον Sam Mendes ξανά στα Όσκαρ

Οι πρώτες αντιδράσεις κοινού και κριτικών μιλούν για το απόλυτο φαβορί της επικείμενης 92ης τελετής απονομής των χρυσών αγαλματιδίων.

Στην καρδιά του A' Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (George MacKay) και ο Μπλέικ (Dean-Charles Chapman) αναλαμβάνουν μία δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μία μάχη ενάντια στον χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Αυτή είναι η υπόθεση του "1917", της νέας ταινίας του Sam Mendes -βραβευμένου με Όσκαρ για το American Beauty-, που είναι βασισμένη σε μία αληθινή ιστορία που διηγήθηκε στον σκηνοθέτη ο ο παππούς του, Alfred Mendes.

Το φιλμ πραγματοποίησε τις πρώτες ειδικές προβολές του σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες για δημοσιογράφους και κριτικούς κινηματογράφου και οι πρώτες αντιδράσεις είναι αποθεωτικές ("Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο με αυτό. Μια υπενθύμιση πως ο κινηματογράφος είναι μόνο 100 χρονών και υπάρχουν συνέχεια νέοι τρόποι να διηγείσαι παλιές ιστορίες", "Ένα αυθεντικό, άκρως συναισθηματικό και έντονο πολεμικό έργο το οποίο σε βυθίζει σε μια αμείλικτη πολεμική αποστολή. Θα αναζητάς απεγνωσμένα αέρα προς το τέλος", είναι μόνο μερικές από τις πολλές διθυραμβικές κριτικές). Κάνουν μάλιστα λόγο για ένα αδιαμφισβήτητο φαβορί για τα επόμενα Όσκαρ καθώς η σκηνοθεσία του Mendes, η διεύθυνση φωτογραφίας του Roger Deakins, η μουσική του Thomas Newman και οι ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών είναι καθηλωτικές.

Το "1917" στέλνει τον Sam Mendes ξανά στα Όσκαρ

Η ταινία έχει γυριστεί σε ένα συνεχές μονοπλάνο και ακολουθεί το ταξίδι των δύο στρατιωτών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα χαρακώματα, ακολουθώντας τους ήρωες στην αποστολή τους και βιώνοντας μαζί τους κάθε λεπτό μάχης και αγωνίας.

Εκτός από τους MacKay και Chapman που υποδύονται τους δύο στρατιώτες, το καστ συμπληρώνουν οι Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Claire Duburcq, Colin Firth και Benedict Cumberbatch.

1917

Το "1917" θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2020 στους κινηματογράφους από την ODEON.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.