"Μία Κρυφή Ζωή", η νέα ταινία του Terrence Malick

Ένα αποκαλυπτικό φιλμ για τη ζωή ενός αληθινού αγωνιστή στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που αρνήθηκε να πάρει το μέρος των Ναζί.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 04 Φεβρουαρίου 2020

"Λεπτή Κόκκινη Γραμμή", "Άγνωστος Κόσμος", "Το Δέντρο της Ζωής", "Μέχρι το Θαύμα". Ο εικονοπλάστης Αμερικανός δημιουργός Terrence Malick επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με την 10η μεγάλου μήκους ταινία του, που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Τίτλος της, "Μία Κρυφή Ζωή" (A Hidden Life). Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον Φραντς Γιεγκερστέτερ (August Diehl), έναν Αυστριακό αντιρρησίας συνείδησης, που αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943.

"Μία Κρυφή Ζωή", η νέα ταινία του Terrence Malick

Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιεγκερστέτερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η κάμερα ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι (Valerie Pachner​​​​​​). Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλαξαν κατά τον πόλεμο, το φιλμ απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους — και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή. 

Το Πρωταγωνιστικό Δίδυμο

Μία Κρυφή Ζωή

Ο πρωταγωνιστής August Diehl (‘’Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Έγκελς’’, ‘’Salt’’) αναφέρει για την εμπειρία του στο "Μία Κρυφή Ζωή": "Θυμάμαι την πρώτη φορά που διάβασα το σενάριο πως είχα συζητήσει πολύ με τον Terrence ​​​​​​. Είχε περιέργεια να μάθει για μένα. Μετά, πιάσαμε κουβέντα για τη ζωή και πώς βλέπουμε τα πράγματα. Μεγάλωσα σε μια φάρμα στη Γαλλία όπου δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Terrence ήθελε να μάθει την εμπειρία μου από αυτό". Ο Diehl προσθέτει, επίσης, πως αντιμετώπισε τα γράμματα μεταξύ του Φραντς και της Φάνι σαν ένα ακόμα σενάριο πέρα από αυτό της ταινίας.

Με τη σειρά της, η συμπρωταγωνίστριά του, Valerie Pachner​​​​​​ (‘’Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη’’, ‘’All my Loving’’) σημειώνει: "Όταν με κάλεσε ο σκηνοθέτης την πρώτη φορά, δεν ήταν καθόλου μια μικρή συζήτηση. Άρχισε να μου μιλάει για τον κόσμο και τη ζωή και τότε αμέσως συνειδητοποίησα ότι θέλω να δουλέψω μαζί του". Η ίδια έχει μεγαλώσει στην Αυστρία και έτσι νιώθει μια οικειότητα με την ιστορία. Επιπλέον, ο Malick της έδωσε ένα βιβλίο για τις γυναίκες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δούλευαν στις φάρμες τη στιγμή που οι άντρες τους πολεμούσαν στο μέτωπο.

Μία Κρυφή Ζωή

Ο Diehl χαρακτηρίζει ως "ιδιαίτερη" τη συνεργασία του μαζί της. "Ήμασταν πολύ αφοσιωμένοι στου ρόλους μας διότι η ιστορία αυτή έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την εμπιστοσύνη", δηλώνει. "Πρέπει να εμπιστεύεσαι κάποιον πολύ για να καταφέρνεις να κάνεις αυτή την ταινία, απαιτεί να πάρεις ρίσκα. Πιστεύω ότι από την αρχή η Valerie ήταν πρόθυμη να πάρει ρίσκα και να κάνει ό,τι εγώ". 


Το "Μία Κρυφή Ζωή" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Φεβρουαρίου από την ODEON.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος