Οι πιο δυνατές στιγμές των Oscars 2020

Μεγάλες ατάκες, εκρηκτικές εμφανίσεις, συγκινητικοί λόγοι.

Κανείς δε θα ξεχάσει τα Oscars 2020 γρήγορα. Ακόμα και αν οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν τον αφήνουν παγερά αδιάφορο, τα ρεκόρ και οι πρωτιές που κατέγραψαν τα Παράσιτα από τη Νότια Κορέα δύσκολα θα ξεχαστούν. Κακά τα ψέματα, μετά τη χθεσινή βραδιά, το Χόλιγουντ φαίνεται να αποκτά ένα πολύ πιο διευρυμένο, πολύ πιο διεθνές πρόσωπο όπου ακόμα και οι ξενόγλωσσες ταινίες θα μπορούν να αποτελούν prime time επιλογές.

Ποιες, όμως, ήταν εκείνες οι στιγμές που ξεχώρισαν κατά τα διάρκεια της τελετής; Γιατί τα βραβεία Όσκαρ, εκτός από επιβράβευση για τους κορυφαίους της χρονιάς, αποτελούν και ένα φαντασμαγορικό show με πολλές δεκαετίες παράδοση. Τι, τελικά, κρατάμε από τη χθεσινή τελετή και ποιες στιγμές κατάφεραν να γράψουν mini ιστορία;

Ο θρίαμβος του Bong Joon-Ho

Σάρωσε τα πάντα με τα Παράσιτα, έσπασε πολλές πρωτιές (πρώτη κορεάτικη ταινία που βραβεύεται, πρώτη ασιατική ταινία με Όσκαρ σεναρίου, πρώτη ξενόγλωσση που κερδίζει το πιο μεγάλο βραβείο), ήταν συμπαθέστατος καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ευχαρίστησε τα ιερά τέρατα του σινεμά (Martin Scorsese) που τον ενέπνευσαν ως φοιτητή και, τέλος, είπε ότι: "Είμαι έτοιμος να πιω μέχρι αύριο το πρωί".

Το απρόσμενο live του Eminem

Το 2003 το Lose yourself του Eminem από το αυτοβιογραφικό 8 Mile  είχε κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι. Ο διάσημος rapper δεν είχε παρευρεθεί τότε στην τελετή. Χθες το βράδυ, και 17 χρόνια μετά, εμφανίστηκε στη σκηνή των Oscars για να το ερμηνεύσει. Τραβηγμένη από τα μαλλιά νοσταλγία, απόδειξη ότι ακόμη παραμένει κορυφαίος ή απλά μία άβολη στιγμή; Οι απόψεις διίστανται και τα memes στο ίντερνετ έχουν πάρει φωτιά.

Το φόρεμα της Natalie Portman

Οι πιο δυνατές στιγμές των Oscars 2020

Η σκόνη από το σκάνδαλο του #metoo δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Έτσι, και αφού οι διακρίσεις αποτελούν μία ανοιχτή πληγή στο αμερικανικό και όχι μόνο σινεμά, η Natalie Portman φρόντισε να πάρει σαφή θέση μέσα από την εμφάνισή της: Στο φόρεμά της υπήρχαν κεντημένα τα ονόματα από τις τελευταίες σκηνοθέτριες που δεν προτάθηκαν για Όσκαρ (Scafaria, Wang, Gerwig, Diop, Heller, Matsoukas, Har'el και Sciamma). 

Η cool εμφάνιση του Brad Pitt

Όχι, δεν εννοούμε τον τρόπο που ντύθηκε αλλά τον τρόπο που παρουσίασε τον εαυτό του επί σκηνής κατά τη διάρκεια της τελετής. Αφού πρώτα κέρδισε το πρώτο -τι περίεργο;- Όσκαρ της καριέρας του, έκανε ένα μικρό αλλά αιχμηρό πολιτικό αστείο, φρόντισε να αποδώσει τα του καίσαρος τω καίσαρι στον Quentin Tarantino, να μιλήσει για τους αφανείς ήρωες της βιομηχανίας του σινεμά που δεν είναι άλλοι από τους κασκαντέρ και, τέλος, να συνδέσει τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ με το σήμερα. Ο ορισμός του cool με άλλα λόγια, χωρίς να πέφτει ποτέ σε υπερβολές. 

Ο συγκινητικός λόγος του Joaquin Phoenix

"Πιστεύω ότι είτε μιλάμε για την ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, είτε μιλάμε για τον ρατσισμό, για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή και τα δικαιώματα των ζώων, αυτό για το οποίο μιλάμε επί της ουσίας είναι η μάχη ενάντια στην αδικία" είπε, χαρακτηριστικά και σχεδόν συνοψίζοντας την άποψή του για τη ζωή, ο Phoenix. Μάλιστα, εκτός από την καθαρά πολιτική τοποθέτηση που έκανε με αφορμή τη βράβευση του για το Joker, χώρεσε στο τέλος και μία αναφορά στον αδικοχαμένο από τα ναρκωτικά αδερφό του, River Phoenix: "Όταν ήταν 17 χρονών, ο αδερφός μου έγραψε αυτόν τον στίχο: Τρέξε προς το καταφύγιο με αγάπη και η γαλήνη θα ακολουθήσει".


Φωτογραφίες Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.